Frankrike: «Helsediktatur» underveis. Uten covidpass kan du bli nektet offentlig transport.

0
Foto: Shutterstock

Franske statsborgere som nekter å ta koronavirusvaksinen, kan komme til å bli utestengt fra offentlig transport slik det er beskrevet i et lovutkast som nå er på vei til parlamentet. Loven er fremmet av statsminister Jean Castexs regjering og tar sikte på å gi regjeringa intet mindre enn drakoniske fullmakter. Her er et utdrag av lovteksten:

«Statsministeren kan også, ved dekret utstedt etter rapport fra helseministeren, treffe følgende tiltak med det ene formål å garantere folkehelsen:

«1 ° Regulere eller forby bevegelse av mennesker og kjøretøy og regulere tilgang til transportmidler eller vilkårene for bruk av dem;

“2 ° Forby folk å forlate hjemmet, med forbehold om reiser som er helt avgjørende for familie- eller helsebehov;

«3 ° Kreve midlertidig stengning eller regulering av åpningsvilkårene, inkludert vilkårene for tilgang og tilstedeværelse, til en eller flere kategorier av virksomheter som er åpne for publikum, samt møteplasser, samtidig som man garanterer tilgang grunnleggende varer og tjenester;

«4 ° Begrens eller forby forsamlinger på offentlige veier eller på et sted som er åpent for publikum så vel som møter av noe slag, unntatt enhver regulering av vilkårene for tilstedeværelse eller tilgang til lokaler for boligbruk;

«5 ° Om nødvendig, ta i bruk ethvert annet tiltak som begrenser friheten til å drive virksomhet.

«6 ° Statsministeren kan, om nødvendig, innenfor rammen av tiltakene fastsatt i 1 ° til 5 °, gjøre gjøre bevegelse av personer, deres tilgang til transportmidler eller til bestemte steder, samt utøvelse av visse aktiviteter gjøres avhengig av at man kan framvise resultatene av en screeningtest som fastslår at personen ikke er berørt eller smittet, etter en forebyggende behandling, inkludert vaksinasjon, eller behandling.» (Vår uth., red.)

Lovforslaget ble møtt med kraftig kritikk fra opposisjonen. Talsmannen for RN, Sebastien Chenu, kalte det innføring av «et helsediktatur». Hans partileder Marine Le Pen kalte lovforslaget «grunnleggende totalitært». Nestlederen for Det republikanske partiet, Guillaume Peltier, sa at man ikke kan forestille seg at «regjeringa vil få fullmakt til å suspendere våre friheter uten parlamentarisk kontroll».

I meldingene fra Paris framgår det ingenting om hva det venstrepopullistiske partiet La France Insoumise (Det ubøyelige Frankrike) og partileder Jean-Luc Mélenchon mener om lovforslaget. De sier heller ingenting om det på sine nettsider eller Twitterkonto.

55 prosent av innbyggerne i Frankrike sier at de ikke vil ta den vaksinen som foreligger.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.