FN: Nesten et kvart million mennesker har dødd på grunn av krigen i Jemen

0
Barna i Jemen rammes spesielt hardt. Foto: © UNICEF/UN0276430/Almahbashi

I sin Global Humanitarian Review skriver FN at nesten en kvart million mennesker har dødd under krigen i Jemen siden den startet våren 2015.

«Krigen hadde allerede forårsaket anslagsvis 233.000 dødsfall, inkludert 131.000 fra indirekte årsaker som mangel på mat, helsetjenester og infrastruktur.»

FN skriver at av Jemens befolkning på 29,8 millioner er det 24,3 millioner som er i nød. Deres analyse sier at mens det i desember 2020 er 2 millioner mennesker som lever i akutt matvaremangel, les sult, vil tallet i løpet av kort tid øke til 3,2 millioner. Barn opplever alvorlig feilernæring og 100.000 barn står i fare for å dø på grunn av at de ikke får medisinsk behandling.

Krigen mot Jemen føres av en koalisjon ledet av Saudi-Arabia der USA og Israel er de to fremste støttespillerne, men der også hele Vesten og oljediktaturene i Midtøsten er med. Norge er de facto støttespiller for denne krigen, og norske politikere, som sjelden lar en anledning gå fra seg når det gjelder å vise hvor mye empati de har overfor folk i nød, har vist seg å være både døve, blinde og stumme når det gjelder Jemen.

Med noen få unntak, og faktisk VG som det fremste unntaket, har også norske medier vendt det blinde øyet til denne krigen. Med våre knappe ressurser gjør vi på steigan.no det beste vi kan for å opplyse om dette folkemordet som pågår akkurat nå, og det er med blandede følelser vi må konstatere at det har vært mer kritisk dekning av Jemen-krigen på steigan.no enn i resten av norske medier – tilsammen.

Les mer om krigen i Jemen her.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.