Rasende demonstranter stormer parlamentet i Jerevan etter Armenias nederlag i krigen

0
Rasende demonstranter i parlamentet i Jerevan. Skjermdump fra video.

Armenias kapitulasjon i krigen mot Aserbajdsjan har ført til voldsomme protester i den armenske hovedstaden Jerevan. Demonstranter har stormet parlamentet under ropene «Forræder! Forræder!» og har krevd at statsminister Nikol Pashinyan umiddelbart blir avsatt og straffet.

På denne videoen fra armensk TV kan man se hvordan demonstrantene samler seg og stormer parlamentet:

YouTube player

Demonstrantene var på jakt etter Pashinyan, men kunne ikke finne ham, noe han antakelig skal være glad for. Pashinyans fall fra massenes helt til deres hatobjekt nummer én har gått svært raskt.

Det var Aserbajdsjan som startet krigen. De fikk støtte av Tyrkia og deres terroristsoldater fra Syria. Det hevdes at de samlede tapene for begge sider er 5000 drepte soldater, og kanskje flest på aserbajdsjansk side. Dette er svært usikre anslag, siden begge parter opplagt bruker propagandatall. Men det var uten tvil Armenia som tapte krigen, og dersom ikke Russland hadde grepet inn og tvunget fram en fredsslutning er det ikke usannsynlig at de armenske styrkene hadde blitt overkjørt fullstendig. Pashinyan sa før han gikk i dekning at det var hæren som hadde bedt ham om å stanse krigen fordi deres ressurser var uttømt.

Forrige artikkelTvangstiltakene skjerpes i Norge
Neste artikkelAserbajdsjan vant krigen, men Russland tok siste stikk