Rasende demonstranter stormer parlamentet i Jerevan etter Armenias nederlag i krigen

14
Rasende demonstranter i parlamentet i Jerevan. Skjermdump fra video.

Armenias kapitulasjon i krigen mot Aserbajdsjan har ført til voldsomme protester i den armenske hovedstaden Jerevan. Demonstranter har stormet parlamentet under ropene «Forræder! Forræder!» og har krevd at statsminister Nikol Pashinyan umiddelbart blir avsatt og straffet.

På denne videoen fra armensk TV kan man se hvordan demonstrantene samler seg og stormer parlamentet:

Demonstrantene var på jakt etter Pashinyan, men kunne ikke finne ham, noe han antakelig skal være glad for. Pashinyans fall fra massenes helt til deres hatobjekt nummer én har gått svært raskt.

Det var Aserbajdsjan som startet krigen. De fikk støtte av Tyrkia og deres terroristsoldater fra Syria. Det hevdes at de samlede tapene for begge sider er 5000 drepte soldater, og kanskje flest på aserbajdsjansk side. Dette er svært usikre anslag, siden begge parter opplagt bruker propagandatall. Men det var uten tvil Armenia som tapte krigen, og dersom ikke Russland hadde grepet inn og tvunget fram en fredsslutning er det ikke usannsynlig at de armenske styrkene hadde blitt overkjørt fullstendig. Pashinyan sa før han gikk i dekning at det var hæren som hadde bedt ham om å stanse krigen fordi deres ressurser var uttømt.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for Johnny Johnny says:

  Dette var en mandig demonstrasjon av Armenske menn, bare synd de ikke fikk tak i statsministeren. Norske menn burde også bryte seg inn i storting/regjeringsbygg og jakte på statsministeren eller stortingsrepresentanter når de gjør noe folket ikke liker :smiling_imp:

 2. Avatar for runeulv runeulv says:

  Han ble vel valgt under parolen om at Russland er dårlig og Vesten er bra, og da Azerbajan er viktigere for Vesten enn Armenia, så kunne de trygt gå til krig.

  Og Russland hadde nok ingen interesse av å gripe inn før den Vestlige nikkedukka Pashinyan var diskreditert totalt ved at Vesten ikke gjorde noe for å stoppe krigen.
  Hvor Pashinyan havner i eksil, skal bli interessant å se.

 3. Avatar for Lars Lars says:

  Johnny.
  Du sier:
  “Norske menn burde også bryte seg inn i storting/regjeringsbygg og jakte på statsministeren eller stortingsrepresentanter når de gjør noe folket ikke liker”.

  Jaha.
  Og hva skal “norske menn” så gjøre med statsministeren når de finner henne/ham “når de har gjort noe folket ikke liker”?

 4. Avatar for runeulv runeulv says:

  Få han /henne til å undertegne en ordre om at politiet ikke skal etterforske kriminalitet rettet mot journalister i MSM?

 5. Avatar for Johnny Johnny says:

  Gi vedkommende en “rettferdig behandling”.

 6. Avatar for Lars Lars says:

  Javel ja.

  • Hva konkret skal “norske menn” gjøre med statsministeren for at denne skal "Gi vedkommende en “ rettferdig behandling ”.
  • Og hvordan skal man deretter så sørge for at det faktisk skjer da?
 7. Avatar for Lars Lars says:

  Du sier:
  “Det er bare det at spørsmålene dine er så tåpelige at jeg lurer på om du er ved dine fulle fem.”
  Nå Johnny må vi holde oss til sak, det er alltid det sentrale, ikke prøve å løpe fra sak ved å angripe på person som er det vanlige når man har intet mer på sak :wink:

  Du sier:
  “Nei, dine spørsmål er ikke vanskelig å svare på”.
  Så bare gjør akkurat det Johnny. Og bevis at du kan og dine ord er riktige :wink:

 8. Avatar for Johnny Johnny says:

  Jeg holder meg jo til sak, og saken er at jeg lurer på om du er ved dine fulle fem.
  En annen forklaring kan være at du ikke behersker det norske språket.

  Skjønner du hva jeg mener, Lars?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

6 flere kommentarer

Deltakere