Norges krig mot Syria

0

«Det at «folk flest» ikke kjenner til at Norge fører krig mot Syria viser rett og slett hvor effektiv kamuflasjen av denne krigen er».

Av Terje Alnes.

Med boken «Norges krig mot Syria» tar Lars Birkelund et oppgjør med den gjengse oppfatningen av krigen som har pågått siden 2011. Det viser seg at det meste av det du har blitt fortalt ikke tåler et kritisk lys.

Men har Norge erklært krig mot Syria? «Kriger blir ikke lenger erklært, de blir tvert imot kamuflert som humanitære intervensjoner, som «hjelp» og lignende», sier Birkelund. Vi har hørt at krigen i Syria begynte som et fredelig og rettferdig opprør mot en diktator, og at opprøret utviklet seg til en «borgerkrig». «Fredelige demonstrasjoner i Midtøsten av alle steder? I Syria, der rasende islamister angrep og satte fyr på Norge og Danmarks ambassader i 2006, der det tidligere hadde vært flere væpnede opprør, også på 2000-tallet?».

Boken er politisk krutt. En øyeåpner. Litt som Ola Tunanders bok om Libyakrigen, der «sannhetene» viser seg å være løgner skapt for å tjene bestemte politiske formål. Til slutt er det lite av det vi trodde om krigen som holder vann.

Spartakus.no har gjort dette intervjuet med Lars Birkelund:

YouTube player

Denne artikkelen ble først publisert på Spartakus.

Boka bestiller og kjøper du her: larsbir@hotmail.com

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelHvorfor pandemikrisen er kapitalens favorittkrise
Neste artikkel– Varför jag er kommunist