Glenn Greenwald langer ut mot sensur i The Intercept

0

Journalisten Glenn Greenwald sa 30. oktober 2020 opp sin stilling ved nettstedet Intercept, som han var med på å grunnlegge. Grunnen er strid om en artikkel om Joe Biden og sønnen Hunter Biden.

Artikkelen dreier seg om korrupsjon knyttet til Biden og hans sønn Hunter. Greenwald har anklagd andre medier for politisk slagside fordi de ikke har dekket anklagene. Da Greenwald opplyste om at han forlater The Intercept, beskyldte han nettstedets redaktører for sensur fordi de nektet å publisere artikkelen uten store endringer.

Redaktørene hevdet på sin side at Greenwald resirkulerte materiale fra Trumps valgkampstab. Dette førte til at Greenwald la ut artikkelen The real scandal: U.S. media uses falsehoods to defend Joe Biden from Hunter’s emails.

Journalisten Matt Taibbi har skrevet en artikkel som gjennomgår denne saka. Den har tittelen Glenn Greenwald On His Resignation From The Intercept.

I konklusjonen skriver Taibbi:

Mange i pressa har derfor snakket seg inn i en posisjon om at å stille spørsmålstegn ved ting som Trump-Russland-teorien, eller automatisk avvisning av uønsket informasjon om politikere som Biden, som utenlandsk desinformasjon, som ikke kan ha noe formål utover pro-Trump propaganda. Som følge av dette har de gått fra sine egne tradisjonelle roller som de som stiller spørsmål og formidler fakta. Den makta har de overgitt til de samme menneskene og institusjonene hvis dårlige prestasjoner, bedrag og korrupsjon førte til at velgerne tok et så desperat valg som Trump i utgangspunktet. De har ikke bare tillatt fortellinger fra etterretningstjenestene å styre pressa, de har invitert dem til å gjøre det.

The Intercept eies av First Look Media, som ble grunnlagt av milliardæren og eBay-eieren Pierre Omidyar. Omidyar er en av de største bidragsyterne til Det demokratiske partiets valgkamp. Han har deltatt i flere kampanjer for regimeendringer i samarbeid med USAID og amerikansk etterretning.

Se også Tucker Carlsons intervju med Glenn Greenwald på Fox News:

YouTube player
Forrige artikkelNye bevis for at USA var involvert i kuppforsøket i Venezuela
Neste artikkelAdvarselen mot maskebruk som forsvant fra Dagbladet.no
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).