Glenn Greenwald langer ut mot sensur i The Intercept

0

Journalisten Glenn Greenwald sa 30. oktober 2020 opp sin stilling ved nettstedet Intercept, som han var med på å grunnlegge. Grunnen er strid om en artikkel om Joe Biden og sønnen Hunter Biden.

Artikkelen dreier seg om korrupsjon knyttet til Biden og hans sønn Hunter. Greenwald har anklagd andre medier for politisk slagside fordi de ikke har dekket anklagene. Da Greenwald opplyste om at han forlater The Intercept, beskyldte han nettstedets redaktører for sensur fordi de nektet å publisere artikkelen uten store endringer.

Redaktørene hevdet på sin side at Greenwald resirkulerte materiale fra Trumps valgkampstab. Dette førte til at Greenwald la ut artikkelen The real scandal: U.S. media uses falsehoods to defend Joe Biden from Hunter’s emails.

Journalisten Matt Taibbi har skrevet en artikkel som gjennomgår denne saka. Den har tittelen Glenn Greenwald On His Resignation From The Intercept.

I konklusjonen skriver Taibbi:

Mange i pressa har derfor snakket seg inn i en posisjon om at å stille spørsmålstegn ved ting som Trump-Russland-teorien, eller automatisk avvisning av uønsket informasjon om politikere som Biden, som utenlandsk desinformasjon, som ikke kan ha noe formål utover pro-Trump propaganda. Som følge av dette har de gått fra sine egne tradisjonelle roller som de som stiller spørsmål og formidler fakta. Den makta har de overgitt til de samme menneskene og institusjonene hvis dårlige prestasjoner, bedrag og korrupsjon førte til at velgerne tok et så desperat valg som Trump i utgangspunktet. De har ikke bare tillatt fortellinger fra etterretningstjenestene å styre pressa, de har invitert dem til å gjøre det.

The Intercept eies av First Look Media, som ble grunnlagt av milliardæren og eBay-eieren Pierre Omidyar. Omidyar er en av de største bidragsyterne til Det demokratiske partiets valgkamp. Han har deltatt i flere kampanjer for regimeendringer i samarbeid med USAID og amerikansk etterretning.

Se også Tucker Carlsons intervju med Glenn Greenwald på Fox News:

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.