USA: Halvparten av alle restauranter og småbedrifter vil ikke overleve lockdown

37
New Yorks Little Italy er stengt og forlatt. Shutterstock

Lockdown som følge av koronatiltakene vil bli en økonomisk massakre for butikker og småbedrifter i USA. Dette viser tall som nettfirmaet Yelp har lagt fram.

Da stenginga av USAs økonomi startet i april var det 176.822 bedrifter som meldte om stenging, 140.000 av dem midlertidig. Da var det 36.718 som stengte for godt. Ved utgangen av august hadde Yelp registrert 97.966 bedrifter som har stengt for godt. Dette vises godt i denne grafen:

Restauranter er den bransjen som er hardest rammet, og for dem har Yelp registrert at 61 prosent er stengt for alltid. Småbutikker er også utryddet i hopetall.

Det er Los Angeles og New York som er hardest rammet når det gjelder bedrifter som er stengt for godt.

New York er blitt en tom spøkelsesby der de fattige holder seg inne og de rike rømmer byen. Det eneste som øker er antallet skytinger:

Koronatiltakene vil ha en ekstremt negativ virkning på økonomien. Det Yelp registrerer er sammenbruddet til småforretningene, restauranter og utesteder, men det er bare begynnelsen. Den økonomiske massakren vil slå produksjonsbedrifter, transportbedrifter og bedrifter i landbruket over ende slik at de aldri vil reise seg igjen. Det er som virkningene av en storkrig.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for pcwh pcwh says:

  Som du vet er det ikke lovlydige våpeneiere som skyter hverandre, de ønsker bare å forsvare seg selv når bermen får fritt spillerom. Fordi «defund the police!”

 2. Avatar for tjatta tjatta says:

  Helt tilfeldig skal de kalles korotanter

 3. Avatar for tjatta tjatta says:

  Det skjer vel ikke helt frivillig. Husker jeg besøkte en veninne i Råde for noen år siden. Der var minibanken nedlagt så vi måtte dra til Rygge. Der var det som en sovjetisk brødkø ved minibanken. Nå er den også nedlagt. Og da har vel toget gått for de fleste. Men antar den totalitære skrustikken strammes kraftig til den dagen kontantene forsvinner

 4. Avatar for ABC ABC says:

  Det skjer ikke helt frivillig nei. Men var gang jeg hør ordet pengersystem blir jeg sur da kunnskapen er dårlig kontra pengersystemet vi har hos folk flest. Dumt og en gal verden vi lever i…

 5. Traska rundt under store gamle eiketrær i helga, på jakt etter kuriositetene, de nektet å vise seg , men hadde bortsett fra det eksepsjonellt bra sommervær på søndag. Gikk over kugjerder og grønne jorder mot et fuglereservat, og etterpå ble det hilsing på nysgjerrige forbipasserende, sammen med en bursdagsgjest, med campingbord og stoler langs en gårdsvei. Hang opp masse flagg på gjerdet der, og nøt fred og ro.

 6. Veldig bra å høre. Jeg har bare flere saueskinnsfeller i tilfelle strømbrudd.
  Får snart finne meg et annet sted å bo med vedfyring og mulighet for dyrking.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

29 flere kommentarer

Deltakere