USA: Halvparten av alle restauranter og småbedrifter vil ikke overleve lockdown

0
New Yorks Little Italy er stengt og forlatt. Shutterstock

Lockdown som følge av koronatiltakene vil bli en økonomisk massakre for butikker og småbedrifter i USA. Dette viser tall som nettfirmaet Yelp har lagt fram.

Da stenginga av USAs økonomi startet i april var det 176.822 bedrifter som meldte om stenging, 140.000 av dem midlertidig. Da var det 36.718 som stengte for godt. Ved utgangen av august hadde Yelp registrert 97.966 bedrifter som har stengt for godt. Dette vises godt i denne grafen:

Restauranter er den bransjen som er hardest rammet, og for dem har Yelp registrert at 61 prosent er stengt for alltid. Småbutikker er også utryddet i hopetall.

Det er Los Angeles og New York som er hardest rammet når det gjelder bedrifter som er stengt for godt.

New York er blitt en tom spøkelsesby der de fattige holder seg inne og de rike rømmer byen. Det eneste som øker er antallet skytinger:

Koronatiltakene vil ha en ekstremt negativ virkning på økonomien. Det Yelp registrerer er sammenbruddet til småforretningene, restauranter og utesteder, men det er bare begynnelsen. Den økonomiske massakren vil slå produksjonsbedrifter, transportbedrifter og bedrifter i landbruket over ende slik at de aldri vil reise seg igjen. Det er som virkningene av en storkrig.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelGi fredsprisen til Cubas helsearbeidere!
Neste artikkelBruk av Forsvaret under koronakrisa
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).