Gi fredsprisen til Cubas helsearbeidere!

0
En kubansk lege på jobb i Brasil. Foto: Granma / ONU

Av Terje Alnes.

En internasjonal kampanje arbeider for å gi Nobels Fredspris 2021 til Cubas helsearbeidere i Henry Reeve International Medical Brigade. Cuba har hittil sendt 46 helsebrigader til over 30 land og territorier for å motarbeide Corona-viruset. Over 3.000 helsearbeidere har gjort en stor innsats, 65 % av disse helsearbeiderne er kvinner.

Spartakus.no har tatt en prat med Cihan Karakoc, lederen for Cubaforeningen i Norge, som nå vil sette sammen en komite for å arbeide for de cubanske helsearbeidernes kandidatur. I samtalen kommer vi også inn på situasjonen på Cuba i dag, landet er nå utsatt for de hardeste sanksjonene fra USAs side siden revolusjonen for 60 år siden. Vil en ny president i USA endre noe på dette?

Først publisert på bloggen til Terje Alnes.


KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.