Dagligliv i Nord-Korea – dokumentar

0

Den sør-koreanske filmprodusenten Sung-Hyung Cho ble indoktrinert med at nord-koreanere har rød hud og horn i panna. Så bestemte hun seg for å se Nord-Korea med egne øyne. I filmen er innslag om alternativ energi og økologisk matproduksjon og fascinerende intervjuer, ikke minst med en fabrikkarbeiderske fra ca 1:32. Men dette får vi aldri se på NRK. For det kunne gi oss fikse ideer om at også nord-koreanere er mennesker og at vi bør behandle dem som det. Filmen viser oss også at det kan tenkes at vi går rundt med nord-koreanske klær på oss uten at vi vet det, da Nord-Korea omgår sanksjonene mot landet ved å eksportere gjennom Kina.

Filmen er ikke noe glansbilde av Nord-Korea, slik jeg ser det. Men den er preget av et ønske om forsoning og gjenforening av sør og nord.

«She accompanies ordinary people during their everyday life and work routines, talking to them about their hopes and dreams. The resulting film ventures beyond the usual clichés and portrays the country and its people in a unique and respectful way».  

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.