Dagligliv i Nord-Korea – dokumentar

5

Den sør-koreanske filmprodusenten Sung-Hyung Cho ble indoktrinert med at nord-koreanere har rød hud og horn i panna. Så bestemte hun seg for å se Nord-Korea med egne øyne. I filmen er innslag om alternativ energi og økologisk matproduksjon og fascinerende intervjuer, ikke minst med en fabrikkarbeiderske fra ca 1:32. Men dette får vi aldri se på NRK. For det kunne gi oss fikse ideer om at også nord-koreanere er mennesker og at vi bør behandle dem som det. Filmen viser oss også at det kan tenkes at vi går rundt med nord-koreanske klær på oss uten at vi vet det, da Nord-Korea omgår sanksjonene mot landet ved å eksportere gjennom Kina.

Filmen er ikke noe glansbilde av Nord-Korea, slik jeg ser det. Men den er preget av et ønske om forsoning og gjenforening av sør og nord.

«She accompanies ordinary people during their everyday life and work routines, talking to them about their hopes and dreams. The resulting film ventures beyond the usual clichés and portrays the country and its people in a unique and respectful way».  

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Erland Erland says:

  Ok, Nord-koreanere er altså ikke mennesker, ifølge NRK?? NRK mener kanskje at nord-koreanere er noen sleipe dyr av noe slag?

  Akkja. Gamle sosialister og kommunister ser ikke ut til å kunne greie å justere den velkjente retorikken. Det er synd. Må bare håpe at de yngre er litt bedre. Men når jeg leser «Tjen Folket» har jeg mine tvil.

 2. Avatar for runeulv runeulv says:

  kim

 3. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Nei - det er nok heller fordi NRK så godt som aldri sender dokumentarer, om det ikke er midt på natta.
  At vi skulle begynne å tro at folk er mer menneskelige, når vi har sett dem på TV, er det lite som tyder på.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere