Tangen-sirkuset fortsetter

16
Fra nettsidene til AKO Foundation

Vi vet at finansminister Jan Tore Sanner har tabbet seg ut når han begynner å snakke om «læringspunkter» og vi vet at NRK prater tull når de sier at Tangen kommer til å tape «flere hundre millioner kroner i året på å ta jobben som sjef for oljefondet». Redningsoperasjonen for Nicolai Tangen og banksjef Øystein Olsen er at Tangen gir fra seg Ako Capital til en veldedig stiftelse. Men det er ingenting i veien for at Tangen går inn i stiftelsens styre etter at han er ferdig som oljefondssjef, som DN riktig skriver.

Tangens angivelig salg av AKO Capital er bare sirkus og har lite med realitetene å gjøre. Og underveis har NRK gjort jobben sin som mikrofonstativ. I morgensendingene på radio 25. august 2020 ble milliardæren Ole Jacob Sunde intervjuet, og har var fortørnet over behandlinga av Tangen.

Sunde er styreleder i Schibsted og finansinvestor gjennom Formuesforvaltning ASA som han er styreleder og administrerende direktør i. Selskapet forvaltet i 2016 ca. 54 milliarder kroner.

Men Sunde var også en av dem som deltok på smøreturen med Nicolai Tangen 14. til 17. november 2019. Han var der sammen med kona si, Ingrid Stange. Hun er leder for stiftelsen Partnership for Change. En av deres viktigste partnere er AKO Foundation, som jo er opprettet og styrt av Nicolai Tangen.

Så Sunde er vel ikke akkurat den mest nøytrale kommentatoren vi kan tenke oss. NRK var hensynsfulle nok til ikke å nevne interessekonflikten da de lot Sunde uttale seg. Det er det vi kaller norsk nøytralitet, som jo er bedre enn vanlig nøytralitet, siden den sørger for at alle de som skal ha får sin bit av kaka.

Og vi nærer ingen frykt for at Tangen vil tape en cent på å flytte formuen over i AKO Foundation. For ham kan det tvert imot være en fordel. Han har sluppet å oppgi sine internasjonale finanspartnere, om det nå er BlackRock, Berkshire Hathaway eller hvem det nå er. AKO Foundation kan fortsette å samarbeide med dem og Tangen får hivtvasket forbindelsene sine til skatteparadiser. Og når han forlater jobben som sjef for Oljefondet vil formuen være mer enn intakt i AKO Foundation.


Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for K11 K11 says:

  “Gjennomførte Forsvarets russiskkurs i 1988. Trent i avhørsmetoder og etterretning i Forsvaret. Tok mellomfag i russisk.”

  Dette er altså Nicolai Tangen, i følge media. Han er visst født i 1966, men fødselsdatoen er ukjent, av en eller annen grunn.

  Greit nok.

  Nå er visst Tangen blitt folkehelt i Norge, etter å ha sagt at han vil “donere bort” formuen til sin EGEN “veldedige” stiftelse, en stiftelse offentligheten ikke har innsyn i. Ingen utenforstående får sjekket hvordan pengene blir forvaltet av stiftelsen. Men la gå, kanskje pengene går til noe så uskyldig som å finansiere pizza- og valnøttsausrestauranter i Woking. (Tangen lar ingen anledning gå fra seg til å påpeke at han ELSKER pizza. Kanskje han elsker å “spille domino på pasta” også, som det heter i kretsene han vanker i?)

  Det jeg lurer på er imidlertid hvorfor etterretningsmannen Tangen på død og liv vil gi fra seg hele formuen sin for å forvalte Norges oljeformue. What’s in it for him? Er det ren altruisme fra en uselvisk mann? (Han ser jo så “snill” ut. Det tomme, svarte blikket er skikkelig tillitvekkende.)

  Han velger, i følge det offisielle narrativet, å “gi bort” alt for å få en ganske dårlig betalt jobb som sjef for Oljefondet. Hvorfor?

 2. Avatar for tjatta tjatta says:

  Godt spørsmål. Det er åpenbart at dette betyr mye for han. En globalistisk finansakrobat som spiller med skjulte kort og en fullstendig evneveik politikerkaste som skal fungere som kontrollinstans. Dette går nok bra

 3. Avatar for K11 K11 says:

  Tenk deg at en fremmed makt, kanskje Israel, trenger mer kapital for å booste israelsk hi tech. De rekrutterer en hedgefundforvalter i London, en mann som fra før har forbindelser både til etterretningen og til Rothschildfamilien. Han skal installeres som sjef for det norske oljefondet, et av verdens største fond, som forvalter verdier for over ti tusen milliarder kroner. For å gi ham denne sjefsjobben må det brukes en utpressingsstrategi: Sentrale norske politikere og næringslivsstørrelser, inviteres med på hedgefundforvalterens privatfly, for å delta på middag, konsert og orgier. De lokkes med sex med unge gutter og jenter, og de seksuelle handlingene filmes, uten at maktmenneskene er klar over det, enn så lenge.

  Nå sitter Israel på utpressingsmateriale som de kan bruke for å få viljen sin, og de informerer orgiedeltagerne: «Hvis dere ikke gir jobben til Tangen, slipper vi videoene ut i offentligheten.»

  Siden videoene (og bildene) ville stilt f.eks. sentralbanksjefen i et veldig dårlig lys, gir han noe motvillig jobben til Tangen. Sistnevnte «donerer» så sin kapital til sin egen private stiftelse, en såkalt «veldedig» stiftelse med hemmelige vedtekter og skjult regnskap. Etter dette blir han folkehelt i Norge, og debatten rundt ham stilner. Enhver kritiker stemples som sinnssyk konspinisse.

  Tangen settes inn som sjef for Oljefondet, og begynner å investere tungt i israelsk høyteknologisk industri, som ganske snart, etter kapitalinnsprøytingen, inntar en dominerende stilling i verden. Som takk for sin innsats for Israel, blir ikke Tangen kun belønnet med saftig pizza (som han elsker), men også noen nye velfødde bankkonti på Caymanøyene.

 4. Avatar for tjatta tjatta says:

  Det er en lang historie. Fra Hambros Bank i København som stilte garantier for Norges utenlandsgjeld, to stortingspresidenter, tungtvann, hemmelige basestasjoner i Oslo, Bondeviks paranoide sammenbrudd, Clintonfondet (2 300 000 000 kr) til Terje Rød Larsen og Mette Marits samrøre med Epstein + det vi ikke vet

 5. En milliardær og trojansk hest som skal kuppe oljefondet for WEF gutta, nå har de full kontroll.
  Det tok en uke for IMF å redusere Libyas oljefond med 90% i 2010.

  Tangen er en milliardær som sier han elsker pizza, andre i gutteklubben elsker også hotdog, ost og pasta.

  dghfshsfhshsh

 6. Avatar for Mari Mari says:

  Ettersom hva jeg har funnet finnes det ikke et eneste land i verden som ikke har statssubsidert propaganda. Bare se på NRK eller BBC som min sønns gudfar titler som Broadcasting Bull Constantly :grin: edit Jeg leser dem fortsatt. RT har jeg nok bare vært på 5 ganger men skjønner ikke hvorfor de skulle være verre enn andre.

 7. Avatar for Enebak Enebak says:

  Ser poenget ditt. Beklager den. Var nok steinalderjournalisten i meg som stakk hoven fram.
  Har vært ute av bransjen de siste ti åra og spekulerer meg grønn på hva som har skjedd med journalistikken i mellomtida. “Mediehusene” som har poppa opp som sopp siden jeg var med, ligner mer og mer på horehus.
  Steigan er et forfriskende pust. At ei nettavis som er så gjennomført faktabasert, analytisk, meningsbærende og ikke minst kritisk som Steigan blir så til de grader latterliggjort, er farlig.
  Det er bare tre statsmakter igjen i Norge og da har demokratiet tapt.

 8. Avatar for Mari Mari says:

  Ja, Steigan er absolutt fantastisk. Det er mange utøvende, skal vi si påståtte for ordens skyld, journalister som burde tatt kurs hos ham. Det er trist at vi ikke lenger har faktasøkende gravejournalister.
  Siden du har bakgrunn innen journalistikk, hvorfor ikke ta kontakt med gamle kolleger og opprette en egen nyhetskanal eller avis? Eller kanskje skrive for Steigan?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

8 flere kommentarer

Deltakere