Tangen-sirkuset fortsetter

0
Fra nettsidene til AKO Foundation

Vi vet at finansminister Jan Tore Sanner har tabbet seg ut når han begynner å snakke om «læringspunkter» og vi vet at NRK prater tull når de sier at Tangen kommer til å tape «flere hundre millioner kroner i året på å ta jobben som sjef for oljefondet». Redningsoperasjonen for Nicolai Tangen og banksjef Øystein Olsen er at Tangen gir fra seg Ako Capital til en veldedig stiftelse. Men det er ingenting i veien for at Tangen går inn i stiftelsens styre etter at han er ferdig som oljefondssjef, som DN riktig skriver.

Tangens angivelig salg av AKO Capital er bare sirkus og har lite med realitetene å gjøre. Og underveis har NRK gjort jobben sin som mikrofonstativ. I morgensendingene på radio 25. august 2020 ble milliardæren Ole Jacob Sunde intervjuet, og har var fortørnet over behandlinga av Tangen.

Sunde er styreleder i Schibsted og finansinvestor gjennom Formuesforvaltning ASA som han er styreleder og administrerende direktør i. Selskapet forvaltet i 2016 ca. 54 milliarder kroner.

Men Sunde var også en av dem som deltok på smøreturen med Nicolai Tangen 14. til 17. november 2019. Han var der sammen med kona si, Ingrid Stange. Hun er leder for stiftelsen Partnership for Change. En av deres viktigste partnere er AKO Foundation, som jo er opprettet og styrt av Nicolai Tangen.

Så Sunde er vel ikke akkurat den mest nøytrale kommentatoren vi kan tenke oss. NRK var hensynsfulle nok til ikke å nevne interessekonflikten da de lot Sunde uttale seg. Det er det vi kaller norsk nøytralitet, som jo er bedre enn vanlig nøytralitet, siden den sørger for at alle de som skal ha får sin bit av kaka.

Og vi nærer ingen frykt for at Tangen vil tape en cent på å flytte formuen over i AKO Foundation. For ham kan det tvert imot være en fordel. Han har sluppet å oppgi sine internasjonale finanspartnere, om det nå er BlackRock, Berkshire Hathaway eller hvem det nå er. AKO Foundation kan fortsette å samarbeide med dem og Tangen får hivtvasket forbindelsene sine til skatteparadiser. Og når han forlater jobben som sjef for Oljefondet vil formuen være mer enn intakt i AKO Foundation.


Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelArne Treholt om Hviterussland
Neste artikkelOm godtroenhet, masker og propaganda