Arne Treholt om Hviterussland

3

I dette eksklusive intervjuet som er gjort av Terje Alnes kommenterer og analyserer Arne Treholt de siste dagenes hendelser i Hviterussland.

Ingen tror på valgresultatet som ga Lukasjenko 80 % av stemmene, men hvor stor oppslutning har han? De «spontane» demonstrasjonene er nøye planlagt, og styres fra utlandet. Hvem er egentlig opposisjonen, og hva står de for? Russland anklager EU for å utnytte interne motsetninger i Hviterussland i et geopolitisk spill. Hvordan vil Russland stille seg til en «fargerevolusjon» som evt. fjerner den siste bufferen mot NATO-landene?

Intervjuet ble først publisert på Spartakus.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for tjatta tjatta says:

  Bortsett fra at Treholt er uten troverdighet leverer han en svak analyse. En AP pamp som ikke greier å se folket som noe annet enn en gruppe som kan manipuleres. Som et bevis på dette er at de er organisert. Mao det må stå dunkle krefter bak.

 2. Avatar for Erland Erland says:

  Treholt kan innrømme at den hviterussiske opposisjonen er legitim, at protestene bunner i genuin misnøye blant store deler av befolkningen - men fastslår i praksis at løsningen må være status quo, eller tettere tilknytning til Russland.

  Det er tankevekkende! Hvis Treholt (eller Steigan for den saks skyld) har en tredje eller fjerde løsning her, som for eksempel kunne være gjennomsiktige valg eller å slutte å fengsle opposisjonelle, kommer det ikke fram. Det fokuseres kun på trusselen fra vest, NATO, EU osv.

  Har Steigan, Alnæs eller Treholt noen tanker om hvordan situasjonen i Hviterussland kan løses, en løsning som skaper ro og som både Lukasjenka-tilhengerne og opposisjonen kan leve med? OBS: dette er et lurespørsmål. (Hint: ordene Russland, Putin, Kreml, EU, NATO, USA, Washington og CIA skal ikke brukes)

 3. Avatar for tjatta tjatta says:

  Skal man ikke kunne bruke konsonanter eller vokaler heller? Hva med emjios??

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere