Økonomien i eurosonen stupte i andre kvartal 2020

0
Illustrasjon: Shutterstock

Tallene begynner å komme inn for hva nedstengninga av økonomien i EU har kostet. Tallene fra eurosonen forteller om det bratteste fallet disse landene noensinne har opplevd. Samlet gikk bruttonasjonalproduktet til de 19 landene i eurosonen ned med 12,1 prosent i andre kvartal 2020 går det fram av tall fra Eurostat. Denne grafen fra deres rapport viser at dette fallet er drastisk mye verre enn finanskrisa i 2008–2009.

Sammenliknet med andre kvartal i 2019 var fallet på hele 15 prosent, skriver Eurostat. De landene som kom verst ut i forhold til i fjor var Spania med -22,1%, Frankrike med -19,0% og Italia med -17,3%.

En kan trygt slå fast at dette er den verste resesjonen disse landene har opplevd i moderne tid. Hva disse økonomiske tapene vil si for innbyggerne vil vi først få vite etter hvert. Massearbeidsløsheten har bitt seg fast, hele sektorer av økonomien har nærmest kollapset, tallet på sjølmord og narodødsfall går opp, og samtidig har de ansvarlige for den skjebnesvangre beslutninga om lockdown begynt å agitere for at det samme må skje igjen.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.