Innvandring på resept

0
Illustrasjon: Shutterstock

Av George Chabert, Trondheim.

Presidentkandidat Joe Biden drømte i 2015 om en nær fremtid som han plasserte i 2017. Den demografiske sammensetningen som har skapt USA, har opphørt: «Folk som meg, som er av kaukasisk europeisk avstamming, vil bli en absolutt minoritet. Færre enn 50 % av folket i Amerika vil være hvite europeere. Det er ikke noen dårlig ting. Det er en kilde til vår styrke.» Joe Bidens drøm, etter alt å dømme, var korrekt når det gjelder utviklingen av den demografiske sammensetningen, men det kan virke mer tvilsomt om en slik utvikling opplagt vil føre til fred og forsoning, verken i Amerika eller i Europa.

I Franske Mayotte, takket være en robust innvandring fra Komorene, ser vi i dag det perfekte bilde av det Frankrike holder på å bli. En folkevalgte fra et sentrumsparti resymere situasjonen i dag forsiktig: «Situasjonen er ikke ny, i mange år har jeg uttrykt bekymring for en reell risiko for borgerkrig mellom lokalsamfunnene.»

Det som for mange oppleves som en samfunnstruende prosess, foregår uten at folk egentlig har så mye de kan gjøre. De folkevalgte fraskriver seg ansvaret, og viser til internasjonale forpliktelser de selv har vært med på å inngå. Vi må likevel ikke fortvile og engste oss for denne verden vi nå bygger for våre barn.

Oppfinnsomme tyske forskere mener de har funnet en løsning. Den ble publisert alt for tre år siden, i det svært prestisjetunge tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America: «I møte med økende spenning over forskjeller i etnisitet, religion og kultur, er det et presserende behov for å utforme strategier som kan bidra til å fremme sosial integrering av flyktninger i kaukasiske samfunn.» Alt som ifølge våre germanske kolleger skal til, er å få samtlige «kaukasiske» borgere til å inhalere oxytocin, som populært kalles for «lykkehormonet» eller «tillitshormonet». (Les rapporten (pdf).)Riktig dosert kan det fremme tilpasning til raske endringer i «sosiale samfunnsøkosystemer». Medikamentet brukes allerede med stort hell under fødsler. Det kan tenkes at doseringen må reguleres etter partitilhørighet.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.