Hver fjerde unge voksne i USA har vurdert sjølmord under pandemien

13
Illustrasjon: Shutterstock

Én av fire unge voksne i USA mellom 18 og 24 år sier de har vurdert sjølmord den siste måneden på grunn av pandemien, ifølge nye data fra Centers for Disease Control and Prevention (CDC), som tegner et dystert bilde av landets mentale helse under krisa.

Dataene synliggjør også en bølge av angst og rus, med mer enn 40 prosent av de spurte som sier at de opplevde en dårlig mental eller atferdsmessig helsetilstand knyttet til Covid-19-nødsituasjonen. Undersøkelsen ble offentliggjort 14. august 2020 her.

25,5 prosent av dem mellom 18 og 24 år sier altså at de har vurdert å ta sitt eget liv. Undersøkelsen viser også at dette har slått hardest ut i de laveste klassene i samfunnet. Det viser seg nemlig at hele 30,0 prosent av dem med mindre enn high school har seriøst vurdert å begå sjølmord. Dette samsvarer godt, hvis man kan si det slik, med at det er nettopp de med de dårligst betalte jobbene som har fått smake prisen på lockdown gjennom å miste jobben og inntektene.

Undersøkelsen viser altså også at rusmiddelforbruket har økt på grunn av koronakrisa.

Kommentar:

Regjeringene og helsesjefene har tatt uhyggelig lett på konsekvensene av lockdown-politikken. De har ikke tatt alvorlig på det at de langt på vei har smadret næringslivet i mange land, og de har slett ikke vurdert tiltakene sine opp mot andre hensyn. At lockdown kan skade folks mentale helse, sier Solberg og Høie ingenting om. At isolasjon og forbud mot sosiale utfoldelse kan oppleves som helt forferdelig av unge mennesker, bryr de seg heller ikke om. Solberg og Høie stengte skolene i strid med rådene fra Folkehelseinstituttet. Alt tyder på at dette var et panikktiltak det ikke var dekning for.

Også i Norge vil lockdownpolitikken føre til økt fattigdom og større mentale og sosiale problemer. Den har allerede skapt en massearbeidsløshet som kan komme til å bite seg fast, særlig hvis regjeringa insisterer på å gjennomføre enda en lockdown.

I fattige land har lockdownpolitikken allerede ført til en voldsom økning av tallet på malaria- og tuberkuloseofre. En analyse som er publisert av organisasjonen for å bekjempe tuberkulose, stoptb.org, anslår at tre måneders lockdown fulgt av ti måneders gradvis nornmalisering kan føre til 6,3 millioner flere TB-smittede og 1,4 millioner flere dødsfall. Analysen er gjort i samarbeid med Imperial College, Avenir Health, Johns Hopkins University og USAID. Det rapporteres om at 80 prosent av programmene mot malaria, TB og HIV globalt har møtt hindringer på grunn av lockdown.

Les også: – Det største monsteret reiser seg – og det er ikke koronaviruset

Det å reagere mot en epidemi med å stenge samfunnet har aldri vært gjort i stor målestokk noen gang eller noe sted. Det er et gigantisk eksperiment, og kostnadene med dette eksperimentet vil først bli synlige over tid. Men vi begynner å ane konturene av dem.


KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. I Australia forventes det en økning i selvmord på 25% eller 700 personer. Altså flere enn Covid dødsfallene deres. En kan kan være sikker på at mange av disse er under 40 år og ikke i faresonen for virus i det hele tatt, men altså rammet av tiltakene. En kan forvente en økning verden over.

 2. Det er tragisk, dersom det skal så lite til for å vippe dem av pinnen.
  Og enda mer tragisk dersom simple smittevernstiltak skal få skylda.

 3. Avatar for tjatta tjatta says:

  I Nepal har det vært en sterk økning. Å miste inntekt og ikke kunne brødfø sin familie er for noen litt mer enn “så lite for å bli vippet av pinnen pga simple smittevernstiltak”

 4. Avatar for bkfrem bkfrem says:

  Totalt useriøst opslag fra steigan… inden for den sidste måned… hvordan skal indsamle og bearbejde materiale fra og på en måned… og påstanden om at 25% fra 18-24 år skulle have overvejet selvmord… grundet… det kunne være hvadsom-helst. Det er simpelhen for langt ude. Stegian kalder sig marxist… os som er materialister og bruger videnskab, som grundlag… skriver sådan en gang “ idealististk pis” Medmindre stegian har drukket eller bare tabt sutten. Så begriber jeg ikke et så underlødigt opslag.

 5. Avatar for tjatta tjatta says:

  Da handlet vel ikke dette om deg

 6. Avatar for tjatta tjatta says:

  Hva spesifikt var synsing her?

 7. Avatar for FMD FMD says:

  Psykisk helse har lenge vært et problem i USA, et vanvittig nivå av tung medisinering har dekket over problemet.
  Masseskytinger, overdoser, familiedrap, selvmord osv.
  En person beskrev en hendelse da han gikk en tur i parken, folk falt sammen rundt ham og et titalls sykebiler var i full sving med å plukke opp overdosetilfeller.
  Det er et togkrasj i sakte film, og det har pågått lenge.
  Nedstengingen alene kan ikke klandres for disse dystre tallene som kommer fra det kollapsende imperiet.
  “Den enes død, er den andres brød.” Verden trenger det som nå skjer i USA, vi er alle avhengig av at dritten kollapser og at folket der dør i hopetall.
  Først da kan verden befris fra grepet til det onde imperiet, og folk kan atter en gang leve uten en fremmed makt som utøver kontroll over nasjonalstatene.

 8. Avatar for FMD FMD says:

  Når et samfunn er i full kollaps, blir bruken av rusmidler en dominant faktor.
  Det Kinesiske imperiet slet også med utstrakt bruk av rusmidler når de kollapset.
  Det er indisier på at alle imperier har lidd av lignende symptomer.
  Stor ulikhet, fattigdom og håpløshet har gjerne slike effekter.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

5 flere kommentarer

Deltakere