– Det største monsteret reiser seg – og det er ikke koronaviruset

19
Illustrasjon: Shutterstock

For første gang i verdenshistorien har en virusepidemi blitt møtt med stenging av land og regioner, såkalt lockdown. Blant de mange negative virkningene av dette er at det verste monsteret av dem alle, tuberkulosen, nå er på rask frammarsj. Lockdown har hindret pasienter i å komme til lege, stanset leveranser av medisiner og ødelagt leveransekjeder. Tuberkulosen dreper 1,5 millioner mennesker og nå vokser smitten. Dette skriver Apoorva Mandavilli i New York Times. Hun er helsejournalist for NYT og prisvinner i Medical Science Reporting.

I India der 27 prosent av tuberkuloseofrene finnes har koronastenginga ført til at diagnosearbeiet har falt med 75 prosent. Malariasesongen har satt inn i Vest-Afrika der 90 prosent av verdens malariadødsfall finner sted, men den vanligste måten å hindre spredning på, nemlig å dele ut insektnett som er behandlet med insektmiddel, har blitt hindret på grunn av lockdown. En analyse som er publisert av organisasjonen for å bekjempe tuberkulose, stoptb.org, anslår at tre måneders lockdown fulgt av ti måneders gradvis normalisering kan føre til 6,3 millioner flere TB-smittede og 1,4 millioner flere dødsfall.

«Koronarisikoen setter oss tjue år tilbake,» sier Dr. Pedro L. Alonso som er direktør for WHOs malariaprogram.

Det rapporteres om at 80 prosent av programmene mot malaria,TB og HIV globalt har møtt hindringer på grunn av lockdown. Dette fører til at pasienter ikke blir diagnostisert, ikke får behandling, ikke får medisiner. WHO sier at en seks måneders stans i leveransen av HIV-medisiner kan føre til en halv million flere døde av HIV-relaterte sjukdommer. I en annen studie anslo WHO at i verste fall kan antallet malariadødsfall dobles til rundt 770.000 på årsbasis på grunn av de hindringene som lockdown har skapt.

Kampen mot disse svært dødelige sjukdommene som dreper millioner er blitt satt enormt tilbake på grunn av stenging av land og transport. I verste fall kan det føre til et par millioner flere døde, og at det store monsteret tuberkulose er tilbake igjen i full styrke. Dette hører også med når man skal oppsummere erfaringene med det gigantiske eksperimentet «lockdown 2020».


KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Ja man kan spørre seg om hvorfor det er innført såpass strenge tiltak og hva bakgrunnen kan være. Jeg kjenner 4 personer som har hatt korona som jeg har snakket med nå i ettertid. De opplevde det som en ganske tøff influensa. En vanlig influensa er ganske tøff og er en av de vanligste dødsårsakene hos eldre. Mange svært gamle har fått beholde livet litt lenger, men hva betyr egentlig det? Her i Norge har faktisk begravelsesbyråene mottatt korona-støtte fordi det er så få som har dødd hittil i år. Bare til ettertanke.

 2. Avatar for Mari Mari says:

  Da kan du gjerne tilføye 3 til.
  Hele vår husstand har hatt corona. Gutten hadde litt snufse. Karen hadde en snill lungebetennelse i 2 uker men det fordi han har 10% redusert lungekapasitet. Jeg hadde lungebetennelse i 2 måneder men har redusert lungekapasitet, astma og ME. Selv trodde jeg at det var en sta forkjølelse. Hadde vi gått til lege før, hadde lungebetennelsen ikke vart så lenge. Eneste grunn karen min fikk diagnose for lungebetennelse var at han skadet beinet og derfor oppsøkte lege som hørte ham hoste.
  Vi begge får lungebetennelse når det er influensa. Hvert eneste år. Corona er oppblåst tull. Det er noe annet på gang.
  Det jeg ser skje er at de setter opp de forbaska 5G tårnene mens vi er i lockdown. Forresten har det blitt sagt at 1.5 meter avstand gjør det lettere for face recognition å fungere. Er ikke det litt av en tilfeldighet for nys og hoste rekker hele 8 meter.

 3. Avatar for tjatta tjatta says:

  Ikke med munnbind vel?

 4. Avatar for INK INK says:

  "En stor del av befolkningen kan allerede ha en naturlig beskyttelse mot alvorlig covid-19 ved at de nylig er blitt smittet av et mer vanlig forkjølelsesvirus.

  Det viser en ny studie som er publisert i tidsskriftet Nature, og som er gjort av forskere ved Max Planck-instituttet for molekylær genetikk i Tyskland.

  De har kommet fram til at opptil en tredel, kanskje enda flere, har immunceller som reagerer på det nye koronaviruset, en effekt som stammer fra de andre koronavirusene som sirkulerer normalt, og som bare forårsaker vanlige forkjølelser.

  De nye funnene vil muligens også kunne forklare hvorfor barn og unge vanligvis ikke blir så alvorlig syke av viruset."

  Kilde:

  Hvis dette stemmer, er det vel ikke så smart med alt for strenge tiltak, som da også hindrer folk i å bli forkjølet?

 5. Avatar for FMD FMD says:

  Stengingen av grenser er bra den vekker nasjonalismen til live igjen, og den våkner fort. 1.4 millioner menneskeliv er en liten pris å betale for bekjempelsen av det verste viruset av dem alle, nemlig globalismen.
  Globalismen tar livet av ufattelig mange mennesker hvert eneste år, og den blir bare verre og verre etter som tiden går.
  WHO er korrupte, og absolutt ingenting de sier burde legges vekt på. De er hovedsakelig sponset av verdens rikeste.

 6. Avatar for Geirijo Geirijo says:

  Det største monsteret er Imperiet som vestlige plutokrater og teknokrater forsøker å globalisere.

  Et industrielt imperium med hovedkvarter i Washington, som inkluderer det militære industrielle kompleks hvor Pentagon og CIA er de sentrale aktører. Integrert med dette militære monsteret er noen av verdens største private formuer som kontrollerer børs, bank, finans og media.

  Det er dette økonomiske, industrielle og militære monsteret som har provosert frem lockdown Corona tiltak som tjener Imperiet i deres agenda for totalt verdens hegemoni ved å sette hele verden til å sone livsvarig i sitt dertil konstruerte gjeldsfengsel.

  Corona krisen har avslørt hvor umenneskelig dette monsteret er. Det er et økonomisk og juridisk monster, uten menneskelige hensyn og verdier. Det er brutal kapitalisme i et fascistisk format vi tidligere bare har erfart av nasjonalt og regionalt format (Hitler, Mussolini og Franco m.fl.). Nå har vi å gjøre med fascisme i globalisert format. I alle fall i et format med globalt hegemoni som ambisjon.

  Den økonomiske krisen i kjølevannet av de omfattende lockdown tiltakene har utløst en gigantisk gjeldsfelle som vil ekspandere grekernes gjeldsfelle i Hellas til å omfatte alle land. Ikke bare landene i Europa, men i det meste av verden utenom Russland og Kina.

  Den konkurs-bølge som alt har startet vil bli enormt stor og imperiets elite sitter klar til å kjøpe opp restene. Det landene nå behøver er en Babylonsk gjeldssanering i henhold til lovene Hammurabi etablerte for 2500 år siden. De gjaldt for de fleste herskere frem til Romerriket ble etablert. Ref. artikkelen lenket til her for mer om dette;

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fmichael-hudson.com%2F2020%2F06%2Fremarks-from-the-systematic-crises-triggered-the-current-pandemic-progressive-way-outs-teleconference%2F%3Ffbclid%3DIwAR0SRdGJza5VUB-OsoTDjlueGk3-FkZekTtJT-WUqQU6NleUnMJU3ajdRAU&h=AT3tWY1w-mmJaNuKgx06-HGrDEAJXL-1vk_yxzOWtlYccS2-Nnh5XbQ51XPCHZQLoZV_yHPiAlE2tSAXPAHgESFHb2mDs7Ly1gj3avEevjCscIGoIdx78r0vrW53aaUoa0710LHCqyGdIXs48Vo-Xw

 7. Avatar for pcwh pcwh says:

  Jeg personlig er lei av dette munnbind-maset som i stor grad kommer fra msm. For helsepersonell som er oppi munnen til pasienter har det en funksjon, for oss andre kan det hindre oss i å spre et virus hvis vi er syke og føler for å spytt-prate med personen 30-50 cm unna oss. Evt hoste dem rett i ansiktet. New York var vel tidlig ute med tall på at de fleste syke der faktisk satt i sofaen hele dagen, men det passer jo ikke narrativet. Så bortsett fra at det roer massene, som væske-forbudet på fly, er munnbind stort sett et av mange virkemidler for å holde oss lydige. Så, nei takk fra meg og.

 8. Avatar for tjatta tjatta says:

  “There is literally no reason for you to leave your home and if you were to leave your home and not be found there, you will have a very difficult time convincing Victoria police that you have a lawful reason”.
  Ekstraordinære tiltak fordi 11 personer over 70 har dødd den siste uka(en var over 100). Politiet trenger ikke lenger ransakelseordre for å ta seg inn i hjemmet til folk


Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

11 flere kommentarer

Deltakere