Bill Gates, Elon Musk, Jeff Bezos og resten av 12-mannsbanden krysset nylig enda ei grense

11
Illustrasjon: Shutterstock

«Det er simpelthen for mye politisk og økonomisk makt i hendene på tolv mennesker.»

For første gang i amerikansk historie passerte den samlede formuen til de tolv rikeste amerikanske milliardærene 1 billion (1000 milliarder) dollar. Torsdag 13. august hadde disse 12 samlet $ 1.015 billioner.

Dette er en urovekkende milepæl i USAs historie når det gjelder konsentrert rikdom og makt. Dette er rett og slett for mye økonomisk og politisk makt hos tolv mennesker. De representerer et oligarkisk tolv eller et despotisk dusin.

Dette skriver Chuck Collins og Omar OcampoInequality.org.

De Oligariske Tolv er Jeff Bezos ($189.4b), Bill Gates ($114b), Mark Zuckerberg ($95.5b), Warren Buffett ($80b), Elon Musk ($73b), Steve Ballmer ($71b), Larry Ellison ($70.9b), Larry Page ($67.4b), Sergey Brin ($65.6b), Alice Walton ($62.5b), Jim Walton ($62.3b), og Rob Walton ($62b). (Her brukes amerikanske billioner, det vil si milliarder på norsk.)

Siden det ble erklært pandemi har den samlede formuen til Det Despotiske Dusinet økt med $283 milliarder, ei økning på nesten 40 prosent.

Det Despotiske Dusinet har klart å selge inn til verden et bilde av seg sjøl som filantropiske velgjørere, men virkeligheten er at de blir rike som troll på bekostning av resten av menneskeheten. Filantropien deres er ikke milde gaver, men en smart måte å slippe unna skatt og bli enda rikere på.

I 2010 undertegnet Bill Gates og Warren Buffett den såkalte Giving Pledge, et løfte om å gi bort til «veldedighet» minst halvparten av sin formue. Løftet fikk 40 underskrivere den gangen. Men undersøkelser viser at siden da har underskrivernes formuer bare økt. De 62 nålevende underskriverne av Giving Pledge har økt sin samlede formue med 95 prosent det siste tiåret. Dette går fram av en undersøkelse som Institute for Policy Studies (Inequality.org) har gjort.

Når de plasserer formuen eller deler av formuen sin i filantropiske stiftelser, får de skattefritak. Det beregnede skattetapet for den amerikanske staten på denne filantropien er 360 milliarder dollar.

Ikke bare unndrar de skatt og har lagd en effektiv mekanisme for å bli enda rikere, men de har skaffet seg en posisjon der de bestemmer politikken, ikke bare i USA, men også i store deler av resten av verden, samtidig som opinionen, styrt av medier de stort sett eier, framstiller dem som menneskevennlige velgjørere. Geniale despoter, med andre ord.

Og det er all grunn til å merke seg at mens store deler av menneskeheten er blitt vesentlig fattigere under «pandemien» har De Despotiske Tolv blitt vanvittig mye rikere. Deres samlede formue har økt med nesten 40 prosent, og det er faktisk en sammenheng her. Lockdown-politikken har favorisert teknogigantene som flertallet av disse oligarkene profitterer på, skriver CNBC.

Edvard Munch: «Rikfolk stjeler fra samfunnet. Den rike som gir almisser, stjeler dobbelt. Han stjeler hjerter også.»


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Thorvald Thorvald says:

  World_richest

  Ikke glem unntakene ifra de listene over verdens rikeste. Kabalen er mye større enn du tror.

 2. Man må zoome ind kraftigt for at se detaljerne, har du et link?

 3. Avatar for Thorvald Thorvald says:

  Tru det beste er å høgreklikke på bilete for så å lagre det lokalt.

  Poenget er at ingen av dei folk tru er veras 10 rikaste, faktisk er det.

 4. Avatar for tjatta tjatta says:

  Og snart blir det forbudt å påpeke det.

 5. Yes jeg ser den , det er den uofficielle rigmands liste, Du bliver nok skuffet hvis du havde lyst til at diskutere , fordi du har ret,iblandt de som har dokumenteret dette er William Engdahl som har dokumenteret dette i bogen “Gods Of Money”.

  Man kan spørge sig selv hvorfor de her mennesker ophober så stort en mængde formue, jeg mener det er så mange penge så du kan ikke engang bruge dem, jeg mener hvor mange karibiske øer , Yachts , biler, ejendomme og selskaber skal man købe før grådigheden bliver tilfredsstilt. Man må formode at den materialle luksusbehov er tilfredsstilt, hvis de har så mange penge så de ikke har tid til at bruge dem allesammen så må der være en anden grund til at ophobe denne formue, de har så mange penge fordi de ikke vil have du og jeg skal have dem, ikke fordi de har brug for dem men fordi de er bange for hvad du og jeg vil gøre med en stor sum penge, det må være facit.

  USA militærmagt beskytter Rothchilds Interresser. Jo før USA krigsmaskine stopper jo bedre bliver det for os allesammen. Det sker når dollaren kollapser,forhåbentlig snart, vi kommer til at betale for det men jo før jo bedre.

 6. Avatar for Thorvald Thorvald says:

  Du har helt rett. Min spekulasjon er at pengene handler om makt og innflytelse, og som du sier, materielt har de alt man kan ønske seg.

  Kuriositet at FBI la ut link til zions protokoller idag på sin offisielle Twitter.

 7. Avatar for tjatta tjatta says:

  Det må jo være makt det. I historien har man utallige eksempler på herskere med overflod av palasser, haremer, skattkamre etc som brukte store deler av livet på å reise rundt på hest for å ekspandere sin makt med risiko for å tape hodet og alt de hadde anmasset av rikdom

 8. Avatar for Jette1 Jette1 says:

  Det maa vaere en form for kriminel psykopatisk der driver disse bastarder!

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

3 flere kommentarer

Deltakere