Aftenposten med innrømmelser om Navalnyj

0

Jøss, Aftenposten har omsider innsett at Navalnyj har flere fiender enn Putin og at det å drepe ham kun er til ulempe for Putin og Russland. Du må riktignok et langt stykke ned i artikkelen før du får se det:

«Hvis det var sikkerhetstjenesten som sto bak, hvorfor vil de da tillate en artikkel som fritar Navalnyj for beskyldninger om alkoholmisbruk? Og hvis han var så overvåket, hvor tett på må ikke da en gjerningsperson ha vært?

Navalnyj selv har sagt at han ville vært et større problem for Kreml død enn levende. I tillegg ser det ut som om myndighetene selv ble sjokkert av hendelsen, slik artikkelen i Moskovskij Komsomolets peker i retning av. Galeotti viser til at Russland under Putin er blitt et land der ulike eliter og grupperinger kjemper om presidentens gunst. Sjefen selv befatter seg ikke med detaljer, noe som skaper fleksibilitet og mulighet for initiativ nedover i rekkene. Men det skaper også utydelige grenser.

Aleksej Navalnyj har de siste årene skapt seg mange fiender. Gjennom hans antikorrupsjonsorganisasjon har flere mektige figurer i det russiske statsapparatet blitt undersøkt – og hengt ut».

Helene Skjeggestad 27. august.

Da gjenstår å undersøke Navalnyjs vestlige sponsorer, Skjeggestad og hvordan det kan ha seg at en opposisjonskandidat med 2 % oppslutning i Russland og som i tillegg er rasist, får så mye mer, og positiv, oppmerksomhet i vestlige medier enn kommunistpartiets leder, Han leder et parti med mer enn 10 % oppslutning. Som fast leser av Aftenposten i flere tiår tør jeg imidlertid spå at allerede neste artikkel fra Skjeggestad/Aftenposten vil være tilbake til det normale, dvs dyrkning av Navalnyj og negative vinklinger på Putin.

Lars Birkelund


KampanjeStøtt oss

Start diskusjonen på forum.steigan.no