USAs ambassade og Faktisk.no sammen mot desinformasjon

0
Illustrasjon: Shutterstock

12. august 2020 arrangerer USAs ambassade i Oslo et møte på Litteraturhuset. Der skal professor Sarah Kreps fra Cornell University, Bret Schafer ved The German Marshall Fund of the United States og Kristoffer Egeberg fra Faktisk snakke om «de mange måtene sannheten blir forvansket på og hvordan mennesker og politikk formes gjennom desinformasjonstaktikk.» Dette går fram av ei melding som USAs ambassade har lagt ut på Facebook.

Og det var sannelig på tide å formalisere samarbeidet mellom Faktisk og USAs ambassade. Det har Egeberg absolutt gjort seg fortjent til.

Sara Kreps er veteran fra United States Air Force og forsker ved West Point‘s Modern War Institute. Det er USAs militærakademi. Alle ledere av alle USAs angrepskriger et utdannet der. Hun er livsvarig medlem av Council on Foreign Relations, som vi har kalt det virkelige partiet til herskerklassen i USA. Kreps har også jobbet som konsulent for forsvarsdepartementet i Storbritannia og for NATO. Her er det imperialismens utsendte som skal snakke om desinformasjon.

Bret Schafer er forsker ved noe som kalles Alliance for Securing Democracy ASD, og han jobber mye med å påvirke nyhetsmedier og filmindustrien. ASD ledes av tidligere etterretningssjefer og topper i USAs UD. Det er etablert innen German Marshall Fund of the United States (GMF) som igjen jobber tett med CIA og US State Department. Den tidligere redaktøren av Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), Udo Ulfkotte, som innrømte at han var betalt av CIA, skrev at GMF er fullstendig integrert i CIA.

Så det blir rene familiefesten på Litteraturhuset når CIA, CIA og Faktisk skal diskutere desinformasjon. De to første må regnes som fremragende eksperter i faget, mens Egeberg vel mest er som en lærling å regne.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelMaskepåbud for politisk underkastelse
Neste artikkelSteigan utfordrer redaktør Egeberg i Faktisk til journalistisk holmgang