Stefania Maurizi: “Våre medier har beskyttet Pentagons krigsmaskin i flere tiår”

3
Stefania Maurizi. Foto: Dave Watson.

USA trekker nesten 12.000 soldater ut av Tyskland, mange flyttes til Italia. «Italia er et utmerket sted å utøve vår politisk-militære virksomhet», ifølge amerikanerne.

Stefania Maurizi er en italiensk gravejournalist og forfatter som i 14 år skrev for avisen «la Repubblica» og nyhetsmagasinet «l’Espresso». Siden 2009 har hun jobbet med WikiLeaks og Julian Assange, og vært delaktig i alle WikiLeaks avsløringer: fra de hemmelige filene om krigen i Afghanistan, til de amerikanske diplomattelegrammene, til filene om Guantanamo-fangene, for å ta et utvalg. Hun har også jobbet sammen med journalisten Glenn Greenwald om de hemmelige filene som Edward Snowden lekket angående Italia.

USA har bestemt seg for å trekke ut en tredjedel av sine stående tropper fra Tyskland. I en serie twittermeldinger 30. juli kommenterer Maurizi opplysningene om at et større antall amerikanske soldater vil bli flyttet fra Tyskland til Italia, på denne måten:

 1. midt i en av de alvorligste helse- og økonomiske kriser, midt i en distrahert tid som sommeren kan være, planlegger Pentagon å flytte tropper fra Tyskland til Italia, og bekrefter dermed Italia som sjøsetting for USAs kriger

Stefania Maurizi tweet


2. Jeg har jobbet som journalist de siste 19 årene, da jeg fikk tilgang til de amerikanske diplomatitelegrammene utgitt av WikiLeaks, brukte jeg 1 år på 4189 telegrammer om Italia og Vatikanet. Jeg ble sjokkert over å få vite omfanget av Italias engasjement i USAs kriger

3. Jeg ble sjokkert over lese telegrammer som dette. Jeg ble sjokkert over å få vite hvordan landet mitt har bidratt til å ødelegge hele nasjoner: fra Afghanistan til Irak til Libya og før eller siden Iran

4. jo mer jeg leste telegrammer, jo mer rasende ble jeg: «hver eneste dag bruker jeg å lese 10 aviser, hvorfor visste jeg ikke det fulle omfanget av mitt lands engasjement i amerikanske kriger?», spurte jeg meg selv. Svaret er: våre medier har beskyttet Pentagons krigsmaskin i flere tiår

5. så da jeg leste det amerikanske diplomatiets Machiavelliske manøvrering for å bringe «et land (Italia), sterk motstander av (Irak)-krigen, så nært som det politisk kunne være på randen av krigstilstand», ble jeg opprørt

6. da jeg leste hvordan italienske pasifister hadde blitt spionert på av italienske myndigheter på amerikanske vegne for å nøytralisere protestene, fordi disse protestene forstyrret amerikanske troppers operasjoner, ble jeg opprørt

7. da jeg leste dagens aviser som antydet at Pentagon kan flytte amerikanske soldater og F16 til Italia fordi Italia er en god og pålitelig partner, kan jeg ikke tolerere propaganda som dette

8. Pentagon planlegger å flytte sine soldater og F16 til Italia, fordi som det amerikanske diplomatiet skrev ned i dette telegrammet: «Italia er et utmerket sted å utøve vår politisk-militære virksomhet»

Les også om Stefania Maurizi: «De dreper ham langsomt»

Denne artikkelen ble først publisert på bloggen Spartakus.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Det samme kan ettertrykkelig sies om våre egne medier her i Norge. Norsk MSM med NRK har trofast gjengitt USAs utenriksdepartementets versjon av USAs kriger, under krigens gang og etter krigen, og forberedt den norske befolkningen på krigene.

  Det verste eksempelet er Libya. Hadde norsk MSM beskrevet Libya som det var før krigen, noe som journalister med utenrikspolitikk som spesiale må må kjent til, ville det norske folk aldri ha tillatt Norges deltakelse i angrepskrigen med konstruerte anklager mot Gaddafi som påskudd.

  Der er også Norge i godt selskap med Italia, med en så indoktrinert og hjernevasket befolkning av MSM og NRK at de fleste tror at USAs kriger og deltakelse i dem kommer Norge til fordel. Av den grunn uten store folkelige protester har enorme mengder amerikansk militærmateriell for en angrepskrig mot Russland blitt forhåndslagret her. Et Russland som aldri har angrepet Norge, men faktisk frigjort oss fra tysk okkupasjon.

  588 bomber fra Norge bidro sterkt til å ødelegge den mest velfungerende velferdsstat på det afrikanske kontinent, Libya, og det norske forsvaret er nå best beskrevet som en integrert del i den amerikanske krigsmaskinen sammen med NATO. Våre styrker er ubetalte leiesoldater som eufemistisk kalles fredsbevarende styrker i USAs imperialistiske angrepskriger. Maurizis beskrivelse av Italia som vasall under USA kan like godt brukes på Norge.

 2. Avatar for tjatta tjatta says:

  Mussolini forbød frimureri og knuste mafiaen. Når amerikanerne tok over var det tilbake i buisness for begge.  Med tanke på 22. juli og ABBs åpenbare linker til vårt eget frimureri kan man bare lure. Sikkert er det at denne terroren blir brukt til å forme samfunnet til noens fordel. Som annen terror siden 911
 3. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Vi har jo så lett for å tro at “mediene” er der for å ivareta demokratiet. Når de aldri har gjort annet enn å selge annonser.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere