Houthi-geriljaen truer Saudi-Arabia

0
En av houthienes droner som rammer mål i Saudi-Arabia. Yemenpress

Den jemenittiske houthigerlijaen har gått til en serie angrep på Saudi-Arabia, både på bakken, og ikke minst ved hjelp av droner. Saudi-Arabia har i fem år ført en folkemorderisk krig mot det fattige nabolandet, en krig som har brakt millioner av mennesker til randen av hungersnød og ekstrem fattigdom. Likevel har de ikke klart å kuet motstanden i landet, snarere tvert i mot.

I juni 2020 gjennomførte houthiene en serie med droneangrep på mål i Saudi-Arabia. I juli er angrepene trappet opp. Geriljaen hevder at den har truffet operasjonsrommet i Najran flybasen og flyhangarer i King Khaled Air Base i Mushait by.

Yemenpress skriver at houthienes droner har truffet mål djupt inne i Saudi-Arabia. De har gjennomført det som kalles et angrep i stor skala mot Saudi-Arabias forsvarsdepartement, etterretningstjenestens hovedkvarter og King Salman flybase i hovedsatden Riyadh.

Geriljaen skal også ha tatt store landområder i Jemen som saudiene har holdt okkupert, skriver Yemenpress. De gjennomfører en storoffensiv mot Marib by som kontrolleres av saudiske styrker. Dette har påført de saudiske styrkene store tap.

Egypt fordømmer houthienes angrep på Saudi-Arabia, men så er da også Egypt en støttespiller for det folkemordet saudiene begår i Jemen. Det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu skriver at houthiene truer med å angripe de kongelige palassene i Riyadh.

Saudi-Arabia har lansert en motoffensiv der med 60 flyangrep på mål i Jemen i løpet av 24 timer.

USA og Saudi-Arabia har anklaget Iran for å stå bak hothienes droneangrep på Saudi-Arabia, og Iran har kategorisk avvist det. Iran støtter houthiene, men de fører ikke krigen for dem. Houthiene har nok mottatt hjelp fra Teheran, men de har også drevet en egenutvikling av droner som er i stand til å påføre Saudi-Arabia store tap, slik som da de bombet og satte ut av spill Saudi-Arabias største oljeterminal.

Saudi-Arabia har tapt 2 milliarder dollar på droneangrepet til houthiene

Saudi-Arabia har i realiteten tapt denne krigen, men de fortsetter å terrorisere nabolandet og trekke krigen ut så lenge de kan. Det er ikke sikkert at det er så mye lenger, siden houthiene har vist seg i stand til å true strategiske kjerneområder i kongedømmet.

Vestlige humanister vender døve ører og blinde øyne mot det jemenittiske folkets lidelser, noe som viser hulheten i deres såkalte engasjement for menneskerettighetene.

Ingen andre norske medier dekker krigen i Jemen så omfattende og vedvarende som steigan.no. Les mer her.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.