Syrias hær med offensiv mot terroristene i Latakia

2
Syriske soldater jubler over enda en seier over terroristene. Foto: Sana

Jihadistene har gjennom mange år bygd seg opp en sterk bastion i den nordøstlige delen av Latakia-regionen i Syria. Regionen ligger i det nordvestlige hjørnet av landet og grenser til Idlib. I slutten av mai 2020 innledet den syriske hæren det som ser ut til å være en større offensiv mot terroristenes base. Dette går fram av en artikkel i AlMasdarNews.

Den viktigste byen terroristene kontrollerer er byen Kabani (ikke å forveksle med Kobane på grensa til Tyrkia). De terroristorganisasjonene som kontrollerer byen er Turkestan Islamic Party (TIP) og Hay’at Tahrir Al-Sham (HTS). HTS er fortsettelsen av al-Nusra som er al-Qaidas filial i Syria.

Det har versert rykter om mulig splittelse mellom Russland og Syria, men det later ikke til å være mye substans i dem, for samtidig med den syriske offensiven i Latakia kommer det meldinger om at Russland har solgt det avanserte flyet MiG 29 til det syriske luftvåpenet og at Russland forhandler med Damaskus om å opprette en eller flere nye russiske baser i landet.

MiG 29 er i stand til å skyte ned det mye brukte F-16-flyet som både Israel og Tyrkia er satt opp med.

Etter mer enn åtte års krig er hovedveien mellom Damaskus og Raqqa gjenåpnet. Veien har vært stengt siden tidlig i 2013. Raqqa er under kontroll av det kurdiskdominerte SDF, men de har en avtale med Syrias regjering som tillater fri ferdsel fra begge parter mellom byen og resten av Syria.

Samtidig meldes det om ny opptrapping i Idlib. Tyrkia har tusenvis av soldater der. De er ikke der for å bekjempe terrorister, slik den offisielle versjonen sier, men for å kjempe mot den syriske hæren. Syria bygger opp nye styrker som ser ut til å forberede en ny offensiv i Idlib, skriver Southfront.

USA prøver ikke lenger å vinne krigen mot Syria, men å hindre Syria i å vinne en endelig seier. Når USA ikke kan vinne krigen ser de seg tjent med å holde den i gang med håp om å utmatte Syria og hindre Russland i å vinne en regional seier. Dette gir terroristene både pusterom og muligheter for omgruppering.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Per1 Per1 says:

  Ingen tvivl om at USA og dets Nato-slæng herunder Danmark og Norge samt Mellemøst-allierede som Tyrkiet og Saudi-Arabien går efter et permanent Afghanistan 2 i Syrien, og til formål opretholder stabile forsyninger til deres udøvende terrorist-grupper, herunder al Nusra og ISIS.
  Egentlig fantastisk at danskere og nordmænd, som formodes at være veluddannede og veloplyste, tilsyneladende ikke via rationel, intellektuel reflektion kan gennemskue, at den danske og norske regering rent faktisk støtter terrorismen i Syrien - og følgelig konsekvent presser deres regeringer til øjeblikkelig at stopper støtten til disse terrorist-svin.

 2. Det er fantastisk at hele verden er for ISIS, vi også. Stoltenberg er ISIS-leder. Han vil selv blånekte på det, men vi ser hva han er, en hitler i Ukraina og Midt-Østen.
  White Helmet er MI6, som organiserer fake gassangrep på syrene og anklager Assad for å stå bak.
  Idag overføres ISIS til Libya for å forsvare FN-regjeringen der.
  -You cannot make it up

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere