Med makt og politiaksjoner skal landet øydast

6
Fra folkeaksjonen på Haramsøy. Foto: Motvind / Arve Tore Flem

Haramsøya 11. juni 2020, Motvind Norge.

I dagens Norge har vi nå flere Altasaker. En ny sak hver dag med overgrep mot natur, samfunn og miljø. I dag er det en sorgens dag for Haramsøya og mange gråter. Politiets bistand til Zephyr AS –  som ikke har evnet å få på plass alle nødvendige avtaler og heller ikke har fylt konsesjonsvilkårene, er å anse som et grovt overgrep. At politiet bruker makt mot enkeltpersoner, grunneiere og folket inngår i et mønster der offentlige myndigheter de siste årene opptrer på vegne av særinteresser, spesielt vindkraftspekulantene.

I følge politijurist Ingve Skovli er det Politimester Ingar Bøen som har tatt beslutningen om å iverksette det vi ser som ulovlig politiaksjon på privat grunn. Advokat Bjørn Kvernberg ved advokatkontoret Elden sendte i går brev til politiet med dokumentasjon om at folk som demonstrerer og Thues parkering på Fjellvegen er lovlig. Brevet vårt er besvart ved at Politimesteren i dag har gjort seg utilgjengelig for samtale med advokaten og Motvind Norge. Vi kjenner ikke til på hvilket grunnlag politiet aksjonerer, men lovlig er dette ikke, ifølge advokat Bjørn Kvernberg.

Politimesteren har ennå ikke besvart brevet Motvind Norge sendte før pinse om å se til at det ikke blir igangsatt anleggarbeid i hekketida.

Hverken Motvind Norge eller gruppa på Haramsøy ble konsultert eller informert om dagens politiaksjon. Dette er et brudd på tilliten mellom organisasjon og politi som får konsekvenser for hvordan vi velger å forholde oss videre i prosessen mellom konsesjonseier,  utbygger, entreprenør og politi. Denne saka vil få et etterspill rettslig.
Viken fylkeskommune og kommuner som er eiere av Zephyr AS, Storting og regjering viser slik en slik likegyldighet med naturen og samfunnet, og våre tradisjoner i forvaltning – dette er helt uvirkelig, psykedelisk.

Til dere som velger å motsette dere invasjonen av fjellet og beskytte naturen og som nekter å flytte dere på anmodning fra politiet; dere har retten på deres side. Ikke aksepter bøter eller forelegg. Dere skal få juridisk bistand. Dette er så grovt. Dette er så vondt. Haramsøya og alle andre truede naturperler skal selvsagt forsvares mot overgrep og vandaler. Det er samfunnets plikt!

Se vår presentasjon av Haramsøya her

Foto: Fredrik J Urke

Les mer om vindkraft her.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Olav Olav says:

  Det er ille at vi - og naturen - skal betale en så høy pris. Men det kan nettopp se ut til at det er noe så ekstremt som dette som må til for at ihvertfall noe flere skal våkne opp og innse hva vi som er glad i naturen faktisk står ovenfor. At den naive tilliten til mer eller mindre psykopatiske og/eller ondsinnet narcissistiske maktmennesker rives ned, det kan bare være av det gode. Skal det finnes noe håp om å verne de restene av urørt natur som ennå er igjjen, og dyrelivet som er avhengig av disse områdene, så må vi ganske enkelt innse at det knapt er mennesker vi har som motstandere. De kan se ut som mennesker. Men nettopp slike “prosjekter” som dette, det avslører jo grundig hvordan skinnet kan bedra.

 2. Hvert år fra 1998 til idag har 0-15% av BNP blitt overført til Oljefondet [vi bruker ingenting av oljefondet]. Hegnar framstiller dette som “avkastning på aksjer”. Det er oljeskatt.
  Så med et pennestrøk overføres kontroll av oljefondet til hardcore globalist
  ???

  (0%-15% av BNP) * 22 år -> 3 * BNP = 10.000.000 mill
  10.000.000 mill / 1.5 mill hustander -> 6 mill per hustand
  En hardcore globalist får nå kontrollere det som tilsvarer 6 mill per hustand.

  Hvorfor det? For at nordmenn ikke skal få tilgang til oljefondet.
  En telefonselger tilbydde meg “refinansiering av gjeld”. Beste tilbud var 10.000 kr til 23% renter.
  Poenget her er hvordan “lånetilbud” er svindel.
  Vi læres opp til å tro at Norge er i ekstrem pengemangel.

 3. Avatar for tjatta tjatta says:

  Demokratiet er kuppet av First House og dets like. De har funnet ut at det kan kontrolleres med riktige doser med psyops i media, ved “influencere”, underholding og en dæsj angst. Menneskeheten lider nå av et kollektivt Stockholmsyndrom og klapper entusiastisk for alle tiltak som skal beskytte dem fra seg selv

 4. det er Deja Vu på nytt igjen

 5. Avatar for Slangen Slangen says:

  Dersom demokrati betyr folkestyre, så er ikkje dette demokrati.

 6. Hva vi er defineres av grunnloven. “Demokrati” kommer i konflikt med den amerikanske grunnloven.
  Kanadisk lov ser ut til å definere Kanada som et britisk protektorat.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere