Byrådet i Minneapolis vil avvikle politiet

8
Foto: millennianworld.com

– Vi gikk inn for å avvikle politiet slik vi kjenner det i byen Minneapolis og å gjenoppbygge det, bekreftet rådets president Lisa Bender til CNN søndag, og understreket at det nye politiet skal være bygget opp etter en modell som «faktisk sørger for å holde samfunnet vårt trygt». Dette skriver Aftenposten.

I en artikkel i Star Tribune i Minnesota er vedtaket omtalt mer detaljert. De ni medlemmene av byrådet som står bak vedtaket sier at «vi innrømmer at vi ikke har alle svarene på hvordan en politifri framtid vil se ut, men lokalsamfunnet vårt har det.»

«Politifri framtid», det høres dystopisk ut. Siden alle vil kreve sikkerhet, ikke minst overklassen, virker det som et forslag om å privatisere alt som har med politifunksjoner å gjøre og overlate det til private sikkerhetsselskaper på den ene sida og kriminelle gjenger i den andre enden av spekteret.

Etter drapet på George Floyd har kravet om «Defund the police», altså fjern bevilgningene til politiet, fått økende oppslutning i USA. Brian Fallon, som var pressesekretær for Hillary Clinton under valgkampen i 2016 har også lansert dette kravet. Tilhengerne av dette kravet sier at de vil overføre penger fra politibudsjettene til sosiale budsjetter, men ingen av dem foreslår å ta penger fra Pentagon for å bruke dem til sosiale tiltak. Og det er tross alt Pentagon som spiser mest av de føderale midlene hvert år.

I et USA der bunnen har falt ut av økonomien, de offentlige budsjettene er blodtappet og protestene mot politivold er omfattende er det faktisk mulig å framføre et slikt krav. Men få har sagt noe om hva som vil komme i stedet. Siden nedleggeing av politiet eller en vesentlig svekking av politiets budsjetter ikke vil oppheve kriminaliteten, vil det opplagt komme noe annet i stedet, og det mest opplagte er privatisering.

I Storbritannia er privatisering av politiet allerede godt i gang, og det er sikkerhetsselskapet G4S, som har gått i spissen. I USA er det delskapet som er fortsettelsen av Blackwater, og som nå heter Academi eller Constellis Group, som ligger nærmest til å ta over.

Milliardærenes fire skrekkscenarier

Og da er vi langt på vei til ett av de scenariene som milliardærklubben World Economic Forum beskriver i The Global Risks Report 2016, nemlig scenariet Befestede byer, og som Erik Plahte beskrev her på steigan.no slik:

Jeg leser beskrivelsen som et nyliberalt helvete omtrent som i Margaret Atwoods bok Oryx og Crake (Aschehoug, 2004), med ekstrem ulikhet, alle felles goder og offentlige tjenester privatisert og tilgjengelig bare for dem som har penger og som bor i festningsaktige byer for å holde de undertrykte og mer eller mindre rettsløse hordene ute. I resten av verden finnes alle de fattige og arbeidsløse, flyktninger, væpnede bander, mafia og kriminelle, borgerkriger og humanitære kriser som militariserte sikkerhetsstyrker ikke klarer å kontrollere. Verden vil minne om middelalderen, skriver WEF, men i mine øyne er denne framtida mye verre.

Å kalle dette middelalder er å rakke ned på middelalderen. USA har med sine kriger, statskupp og intervensjoner allerede skapt slike forhold i en rekke land, såkalte «failed states». Dette er Afghanistan, Somalia, Irak, Jemen, Libya, Syria… Og flere land kommer etter i rask rekkefølge. Dette kan være en beskrivelse av flere land i Europa lenge før 2030. Og det er en beskrivelse av USA post-korona. USA utvikler seg til å bli en failed state, og det går i et svært høyt tempo.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for Mari Mari says:

  Splitt og hersk metoden tatt til tops. Først lager de kaos for så å ha oss juble når de redder oss fra oss selv som om de var helter.
  Når ting er seriøst ille kommer militæret til å opprette ro og orden til vår beskyttelse.

 2. Det er en overskrift jeg aldri i livet hadde trodd, jeg noensinne kom til å lese - verken på steigan eller noe annet sted.

 3. Ja , de som ikke vil bli beskyttet av politiet , kan la være.
  Vi andre ringer politiet når mobben kommer.
  Ser at Martha og Sjamanen har hengt seg på , og støtter protestmarsjene…
  Er det noen som er avhengige av politi beskyttelse mot mobb , så er det de kongelige.
  I Stockholm kom mobben nær det kongelige slott.
  Lykke på reisen . La de grave sin egen grav så blir vi kvitt de !!

 4. Det er ikke mitt inntrykk. Skattenivået på 30%, som ikke inkluderer helseforsikring og folkepensjon slik som i Norge, er på høyde med europeisk nivå, og 3 ganger nivået i Kina. Da blir bunnlinjen at den amerikanske staten renner over av penger.
  (en gjennomsnittlig medlem av Kongressen bruker mere penger på tennene sine enn vi i Norge bruker på huset)

  Staten i USA har i utgangspunktet 10 ganger mere penger enn i Russland. Men siden skattenivået i Russland bare er 50% av de mest radikale forslagene fra Frp, blir det at staten i USA har 15 ganger mere penger en staten i Russland?

  Dow Jones ligger an til å sette tidenes rekord i USA.
  Fattigdommen finner vi er service-sektoren.
  ANTIFA - radikale studenter på norsk - lever av Lånekassa liksom i Norge. Der forventes det at lånene vil bli ettergitt.

 5. Avatar for tjatta tjatta says:

  Dette føyer seg bare inn i “defound the state”, dvs privatiser, trenden som har foregått over hele linjen de siste tiårene. Men det er jo snodig at “venstresiden” er pådriveren her. De ser vel at antifa skal fylle denne rollen. Men det blir nok høyremilitser som i mellomkrigstidens Tyskland som kommer ut på topp

 6. Avatar for tjatta tjatta says:

  Det forbredes et kupp. Da er det viktig at staten og folket er avvæpnet

 7. Avatar for Valgeir Valgeir says:

  Jeg er helt enig i at utviklingen er alarmerende, men å bruke uttrykket “failed state” er villedende. Man skulle tro at det er en test noe sted, men det er det ikke. Det har vært katastrofiske og sjokkartede tilstander rundt omkring på kloden før. Om det får oppmerksomhet eller ikke, avhenger hvordan det passer globalist mediene.
  Kanskje er beviset på en “failed state” at en nabostat går inn i landet og overtar styringa ved kupp, UTEN at noen andre stater reagerer. Som Tanzania gjorde med Idi Amins Uganda.

  USA er på vei til å bli ett tredje verden rike, slik som alle andre som har havnet under globalismens likestilling og change. Det er dette som Agenda 2020-30 og 2100 handler om. Det er liberalismens plan.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere