USA-ambassadør: – Min jobb er å lage ei hengemyr for Russland

2
Ambassadør James Jeffrey sier rett ut at USAs strategi i Syria er å gjøre landet til ei hengemyr. Skjermdump fra videosamtale.

USAs spesialutsending til Syria kom med en svært åpen innrømmelse av hva som er USAs nåværende strategi i Syria. Ambassadør James Jeffrey deltok i en videosamtale organisert av neocon-tenketanken Hudson Institute. Der deltok også Thomas DiNanno fra Pentagon.

Jeffrey uttalte seg slik om USAs strategi i Syria:

«Dette er ikke Afghanistan. Dette er ikke Vietnam. Dette er ikke ei hengemyr. Min jobb er å gjøre det til ei hengemyr for Russland.»

Jeffrey sa at sjøl en liten amerikansk styrke i Syria kan hindre Syria (og Russland) i å nå sine mål. Syria ønsker å frigjøre hele sitt område, renske det for terrorister og starte gjenoppbygging av landet for alvor. Russland bistår med dette. Dette ønsker USA å hindre. Derfor trekker ikke USA troppene tilbake, men holder dem i landet i strid med internasjonal lov.

Jeffrey understreket også at USA vil gjøre alt det kan for å hindre gjenoppbygging av Syria.

Samtalen med Hudson Institute tok utgangspunkt i den svært omstridte rapporten fra OPCW om at Syria angivelig skulle ha brukt kjemiske våpen.

Nåværende og tidligere innsidere i OPCW har vist at organisasjonen har mistet sin troverdighet og er blitt en partisk aktør. The Grayzone har publisert et brev fra nåværende og tidligere ansatte i OPCW der de punkt for punkt viser hvor lite profsjonell og hvor lite vitenskapelig organisasjonen er blitt.

Innsiderne skriver blant annet:

«Faktisk ønsker en rekke upartiske og prinsippfaste fagpersoner ikke lenger å bli assosiert med de politisk motiverte rapportene som blir gitt ut av OPCW og nå IIT. Mange anser dette arbeidet og disse rapportene som prosedyremessig og vitenskapelig feilaktige. Noen av oss mener at de ikke burde sees på som å representere OPCW-inspektørers arbeid i det hele tatt.»

De skriver også at:

«Den nylige publiseringen av IIT-rapporten om påståtte kjemiske angrep på Ltamenah 24., 25. og 30. mars 2017, har igjen demonstrert misbruk av OPCW fra innflytelsesrike statlige aktører for å fremme sine politiske og utenrikspolitiske mål. Det var veldig tydelig for oss under opprettelsen og oppsettet av IIT at det ikke var å undersøke påståtte hendelser med kjemiske angrep i Syria. I stedet ble laget opprettet ganske enkelt for å finne den syriske regjeringen skyldig i kjemiske angrep. Dets troverdighet ble derfor kompromittert fra starten, og alle som fremdeles tenker annerledes er enten uinformerte eller naive. Denne første rapporten fra IIT har tydelig forsterket dette faktum.«

Men sjøl om OPCW er blitt et partisk politisk instrument for USA, kan dokumenter derfra brukes som påskudd til å opprettholde den strategien som ambassadør James Jeffrey beskriver: hindre full frigjøring av landet, skape en permanent krig, ei hengemyr, for å ramme Syria, Iran og Russland.

De drepende sanksjonene skal opprettholdes, og Norge er helt sikkert villig til å fortsatt være med på dette.

I Syria har det kurdiskdominerte SDF sagt at de vil samarbeide med Syrias hær om å renske landet for terrorister. Men de spiller et dobbeltspill når de fortsetter å være en del av USA-koalisjonen og fortsetter å vokte USAs illegale okkupasjon av syriske oljefelt og en viktig del av Syrias territorium. De er dermed med på det spillet James Jeffrey beskriver: fortsette krigen og lage hengemyr for Iran og Russland. Hva det syriske folket trenger og ønsker er ikke en gang tema.

La oss heller ikke glemme hva CIAs tidligere fungerende sjef Mike Morell sa om hvordan USA ønsker å trakassere Syria:


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting. Og få gjerne med deg venner og kolleger.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Lars Lars says:

  USAs militære styrker har intet legitimt å gjøre i Syria. Uten noe FN Sikkethetsråd resolusjon mandat.
  Den syriske hæren og flyvåpen burde omringe disse amerikanske styrkene og stoppe all forbindelse til/fra.
  Og straks bringe USAs ulovlige militærokkupasjon av syrisk land til den internasjonale domstolen ICJ i Haag. Sistnevnte vil måtte frembringe ett at to; enten at ICJ støtter Syria, eller at ICJ er USA/vestlig styrt og ikke lenger har noen troverdighet og dermed har utspilt sin rolle i den verden vi lever i.

 2. Jeg regner IS, Boko Haram og Al-Shabaab som amerikanske 4th generation enheter.


  Typisk vestlig terror i Afrika

  Formålet med 4th generation warfare. = ødelegge samfunnet. Pussy Riots = 4th generation warfare.
  Pussy Riots angrep både russisk seksualmoral og kristendom. Gjett hvem som hyller Pussy Riots da? Riktig - Norge. Nordisk Ministerråd (navnet er phony i seg selv) er også 4th generation warfare.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere