Tyskland: – Dødeligheten omtrent som normalt

99
Illustrasjon: Shutterstock

Til tross for koronaepidemien er dødeligheten i Tyskland omtrent som normalt. Det skriver det tyske ifo-instituttet. Selv i april 2020 er det få avvik fra de normale dødstallene, sier Anna Kremer fra ifo-kontoret i Dresden.

Selv innenfor de mest utsatte aldersgruppene er avvikene fra normalen innenfor den statistiske variasjonen. Som grafen fra ifo viser var avvikene betydelig større både i 2017 og 2018.

I forhold til land som Italia og Spania er dødstallene i Tyskland svært lave. Epidemien tok av ca. 8. mars og nådde toppen 6. april, slik man kan se på worldometers:


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting. Og få gjerne med deg venner og kolleger.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Folk som befinner seg i Italia (Steigan) og Spania snakker om drakoniske lockdown tiltak - verre enn Franco-diktaturet.
  I USA har vi bevegelser med demonstrasjoner mot drakonisk lockdown.

  Fra Norge har vi bekymringsmeldinger om psykiske problemer.
  Leger snakker om at lockdown vil undergrave immunforsvaret - og etterhvert gjøre oss mere syke.

  -også etter at viruset forsvinner ut av historien.

  Å få coronaviruset til å “forsvinne” var optimistisk. At folk utvikler anti-stoffer er mer realistisk.
  AIDS har ikke forsvunnet fra Afrika.

  Lockdown-tiltakene er det mest dramatiske Europa har opplevd siden krigen. Tyskerne oppdager at ingen “egentlig” døde. Trusselen i Tyskland er på nivå med svineinfluensaen, hvor fake news media (TorgeirSalih og Co) fortalte oss at “millioner” ville dø i verden

  Reiselivsnæringen er blitt desimert

 2. Du har allerede fortalt oss at dere planlegger “Varig nedstengning av flybransjen” (i overenstemmelse med Green New Deal).
  Da er det ingen “konspirasjonsteori”

 3. Portugal og Hellas var trivelige land 2000, før EU.
  Levealder der nede er det samme som USA eller bedre. Næringslivet er veldig fokusert på turister. Familiene opprettet sine pensjonater og kafeer, og ansatte familiemedlemmer som servitører. Nå blir det ikke rare inntekter for sesongen 2020. “Sosialhjelp” er en vits der nede.

  -Dere ødelegger verden
  hvis man skal tro MDG

  steigan.no

  Det er de små familiebedriftene som utgjør den sosiale veven i italienske lokalsamfunn. De sørger for arbeid og de er lokale møtesteder. De binder mennesker sammen og de sørger for at mange i det minste har litt arbeid og ikke faller ned i fattigdom. Nå rakner denne veven. Det er disse bedriftene som feies over ende fordi samfunnet er stengt.

  MDG blir som “destroyer” å regne, klin kokos

  Den typiske arbeidsplass i syd-Europa er små familiebedrifter. Trålefiske og “oljesektor” kan gi noen arbeidsplasser, men de teller ikke i det store bilder. Når de små arbeidsplassene forsvant i Hellas etter finanskrisen, da forvant etterhvert butikkene som levde av de samme …så forsvant legene, som ikke kunne leve på gress heller. Pasientene var ikke lenger betalingsdyktig.

  Med varig lockdown vil selvfølgelig syd-Europa begynne å disintegrere.
  Det verden trenger er en folkebevegelse mot lockdown.
  Lockdown er 10 ganger verre enn reduserte pensjoner i Frankrike

  (En takk til Steigan for viktige bidrag i denne debatten)

 4. Arbeidsplassene for eksempel i flytrafikken er utgjør mange flere enn piloter og kabinpersonale. Det er personell for service, vedlikehold og reparasjon av fly, personell i selskapene som leverer drivstoff, det er personale på flyplassene, alt fra flygeledere i tårnene til ansatte i taxfree og renhold, og personale i catering som leverer maten som serveres flypassasjerer og på flyplassen, og persontransport til og fra flyplassene.

  Du skriver “BØR aldri komme tilbake”, og bør med store bokstaver. Vi snakker om millioner av mennesker, hva skal de gjøre når arbeidsledigheten er høy og det sosiale sikkerhetsnetter i de få landene som har det, er strukket til over bristepunktet allerede? De har boliglån, husleie, kredittkort-gjeld og billån som skal betjenes.

  De virkelige dramatiske effektene av nedstengningene har vi ikke sett ennå, når det gjelder turist-bransjen, er dette sentralt i økonomiene til land som Thailand, Philippinene, Maldivene, Bali, Sri Lanka, de karibiske landene, Spania, Italia, Sveits, Østerrike og Tibet. Disse landene vil snart få en fattigdom vi ikke har sett maken til i nyere tid, en fattigdom som tar liv.

  Dette er altså verdt det for å stoppe global oppvarming, noe som kan diskuteres, et trosspørsmål.

 5. Temaet global oppvarming eller ikke blir ikke riktig i denne tråden, så mange opphetede menings-utvekslinger det blir blant meningsmotstandere om dette temaet, men diskusjonen om dette kan gjerne fortsette når temaet kommer på banen i et kommende innlegg.

  I mellomtiden kan du gjerne lese hva klimarealistene mener om dette her og at professor William Happer ved Princeton mener det kan faktisk bli for lite CO2 i atmosfæren siden det er slik at når CO2 er en del av fotosyntesen, er planteproduksjonen gitt av mengden CO2 i atmosfæren.

 6. Avatar for Dias Dias says:

  Du kommer igjen med påstander du ikke kan underbygge. Selv om du er aldri så imponert over dine egne prestasjoner så betyr de svært lite for meg.

 7. Avatar for Dias Dias says:

  Det har du rett i. Jeg forholder meg aldri til hva som regnes for det etablerte synet. Jeg baserer meg aldri på en flertalls avgjørelse når jeg vurderer hva jeg finner troverdig, eller ikke. Jeg tar meg den friheten å selv avgjøre hva jeg vil tro på og det gjør jeg upåvirket av hva andre måtte synes og mene om meg som menneske. Vi to er vel litt ulike der?

 8. Avatar for Dias Dias says:

  Ja det i høyeste grad relevant. Det er relevant fordi at du mener deg berettiget til å diskreditere hva jeg sier basert på hva jeg ikke tror på.

  Du mener deg også berettiget til å jakte på, som du selv har sagt, de som ikke tror på det etablerte synet.

  Nå er det ikke noe nytt at de som ikke tror på holocaust må finne seg i straffeforfølgelse, men hvis nå de som ikke tror på menneskeskapte klimaendringer og Corona pandemiens tiltak også må forvente å bli straffeforfulgt. Da blir det mye som er udiskutabelt.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

91 flere kommentarer

Deltakere