Saudi-koalisjonen blokkerer matforsyningene til Jemen

0
En liten gutt på sjukehus i Jemen etter å ha mistet beinet i et saudi-arabisk angrep. Shutterstock

Jemen oppfordrer innstendig det internasjonale samfunnet om å legge press på Saudi-Arabia for å få heve blokaden som hindrer forsyninger av mat og medisiner til det fattige og krigsherjede landet. Dette skriver YemenExtra.

Det er Mohammed Ali al-Houthi, øverste leder av det jemenittiske revolusjonsrådet som kommer med denne appellen. Han skrev på Twitter:

«Vi ber land i hele verden om å presse Saudi-Arabia for å få dem til å heve beleiringa av Jemen og la medisinsk utstyr og utstyr som trengs for å diagnostisere koronaviruset slippe gjennom.»

Saudi-Arabia og deres allierte har siden mars 2015 ført en folkemorderisk og brutal krig mot det fattige nabolandet Jemen. Det har vært og er en total krig som i høyeste grad også retter seg mot sivilie, mot infrastruktur, vannforsyning, markeder, skoler, sjukehus og som har utslettet mye av den unike kulturarven i hovedstaden Sana’a.

Over 85.000 barn skal ha dødd som følge av krigen og millioner av mennesker lver på randen av hungersnød. Krigen mot Jemen er verdens verste humanitære katastrofe i dag. Og med koronaviruset og et ødelagt helsevesen forsterkes landet alvorlige situasjon ytterligere.

Men dette ser ikke å røre ved steinhjertene til Vestens «humanitære» ledere. Det er så mye mer profitt å hente på å samarbeide med oljediktaturet Saudi-Arabia. Det gjelder også Norge.

Mye å tjene på krig. Kongsberggruppen ekspanderer.

Og nå som Saudi-Arabia har kjøpt seg inn i Equinor blir jo Norge og hodekapperregimet enda tettere partnere. Er det noen grunn til å tro at Erna Solberg vil lytte til den desperate bønnen fra Jemen og protestere mot Saudi-Arabias blokade?

Les mer om Jemen her.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelDen andre amerikanske borgerkrigen (del 2)
Neste artikkelEn faktasjekk av Faktisk