– Hvert femte barn i USA trues av matmangel

8
Illustrasjon: Shutterstock

Koronakrisa har drevet millioner av amerikanere ut i matkrise. En ny studie fra Brookings Institution viser at hvert femte barn i landet lever med matvareusikkerhet, og dette rammer særlig små barn og barn av enslige foreldre. For barn under tolv år som lever med en enslig mor er to av fem på randen av matmangel.

Brookings er en av de aller mektigste tenketankene i USA, og stort nærmere maktas indre gemakker kommer man neppe. Brookings Institution er en av Washingtons eldste tenketanker, og rangeres som den mektigste av dem. Blant de største sponsorene finner vi Bill & Melinda Gates Foundation og JPMorgan Chase og oljediktaturet Qatar. Og av en eller annen grunn også kongeriket Norge.

Det er altså ingen politisk utgruppe som rapporterer om de sjokkerende tilstandene for amerikanske barn. I studien vsies noen av resultatene med denne grafen:

Forfatterne av studien skriver at det er helt klart at barn i USA nå opplever en matvareusikkerhet som er uten sidestykke i moderne tid. Denne grafen viser hvordan matmangelen for barn har eksplodert i 2020.

Og enda så alvorlige som disse tallene er, viser de ikke den fulle rekkevidden av krisa, heter det i rapporten. Gjennom en egen undersøkelse av enslige mødre med barn under 12 år har de kommet til at 40,9 prosent av dem forteller om matusikkerhet siden utbruddet av koronakrisa.

Mer og mer framtrer USA som et «tredjeverdenland med atomvåpen», som flere kritikere har formulert det.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. At den globale storkapitalen med bankkartellene har hovedsete rundt og i Wall Street kommer ikke Amerikas befolkning tilgode. Tvertimot, de er blant den globale storkapitalens første ofre. For global storkapital har ikke nasjonalt samfunnsansvar, det viser den enorme utflaggingen av selskaper fra USA til Kina gjort av kapitalforvaltningsselskapene, som gjør at USA er i ferd med å flyttes ut av den første verden til den tredje verden mer som råvareleverandør.

  Før den konstruerte koronakrisen hadde nesten halvparten av amerikanere ikke 400$ i banken for uforutsette utgifter. For en måned siden sa foreningen for utleiere av boliger at over 30% av leietakere ikke hadde betalt leie for April. De kontantutbetalingene som myndighetene har gjort har dekket mat, men ikke husleie, boliglån og billån til alminnelige folk.

  Når dette går til “forclosure” vil den neo-liberale markedsøkonomiens utstillingsvindu USA, som har vært fremstilt som mulighetenes land som flyter av melk og honning av norsk presse og NRK bli et skrekkkabinett for vanlige folk med sult og masse-hjemløsheten vil også true mange i lavere middelklasse. Samtidig som de ultrarike og bankkartellene med de store multinasjonale selskapene blitt rikere.

  Dette skulle ha ført til revolusjon allerede. Hvor lenge kan dollaren, fiat-penger over alle fiat-penger, holde seg flytende før den går ned og tar en god del av oljefondet med seg? USAs krigsvåpen-industri som også er verden største industri er snart den eneste industrien som går med overskudd i USA, ved å bruke halvparten av USAs statbudsjett. Vil USA ta med seg verden i fallet ved å starte kriger?

 2. Avatar for Olaf Olaf says:

  Det er tydelig at Steigans fryder seg over visse vestlige lands elendighet. USAs politikk de siste 3-4 år har tydeligvis gitt den gamle kommunistene vann på mølla. Kritikken av landets sosialpolitikk er selvsagt legitim, all den tid USA har en idiot av en kapitalist som president. Men det som undrer meg er at Steigans Aldri har kommet med et snev av kritikk mot et land som styrer mot en endra sterkere grad av kapitalisme enn USA. Oligarkiet som maktfaktor har til nå, ikke bare ført over 20 mill. mennesker under fattigdomsgrense, svekket muligheten for gründere og SMB, svekket kvinners rettigheter i et stadig mer patrialkalsk samfunn, og ikke minst skapt en krigersk kultur som nå gjennomsyrer samfunnet på en alt mer fascistisk plattform. Det skyldes enten at Russland representerer hans ideal-verden, eller at han egentlig ikke er opptatt av politikkens globale aspekter, men utelukkende hater USA. Det siste alternativet tror jeg vel egentlig ikke på.

 3. Det er mange kvinnelige guvenører i USA. Ordstyrer i Kongressen er en kvinne.
  Av året presidentkandidater ser jeg 3 demokratiske kvinner

  • Elizabeth Warren
  • Amy Klobuchar
  • Tulsi Gabbard

  24% av Kongressmedlemmene er kvinner. Kvinneandelen øker jevnt. i 2013 var den 19%.
  Norske komiteer har en tendens til å romantisere sin egen fascisme. Krigen i Afghanistan ble et “fredsoppdrag” … “for å frigjøre kvinnene” … osv.
  Å avslutte USAs kriger = ikke verdig en fredspris
  Å være den som startet flest kriger = verdig en fredspris

 4. Avatar for Olaf Olaf says:

  Jeg kommenterte ikke likestilling i USA, men i det patriarkalske Russland.

 5. Ok. Nå er Russland verken “kommunistisk” eller “ateistisk”. Putins parti er mer en fortsettelse av tsarisme.

  Bolshevikene fikk en kule mellom øyenene i 1953 av russiske generaler. Det mislikte Vesten.

  Når svenske media framstiller Russland som at de planlegger å invadere Gotland osv. …
  da snakker vi om svenske nazi-media.

 6. Avatar for Johnny Johnny says:

  Olaf, kan ikke du lese litt historie før du lirer av deg den høyrevridde krigspropagandaen til nazistene i Ukraina. Du vet like godt som meg at USA er det mest brutale og krigshissende landet i verdenshistorien.

  Og tror du ikke meg kan du spørre tidligere president Jimmy Carter som sa : “The US has been at peace for only 16 of its 242 years as a nation.” og “the United States is the most warlike nation in the history of the world.

 7. Avatar for Olaf Olaf says:

  Kjell: du har helt rett i at Russland under Putin politisk sett har forsøkt å reversere i retning av tsarismen. Ateistisk har jeg aldri hverken nevnt eller tenkt, spesielt når vi ser hvordan Putin bruker sin relasjon til patriarken Kirill for å sikre politisk støtte til Fedrelandspartiet.
  Og kommunistisk er Putin definitivt ikke. Alle tidligere partisekretærer ville ha snudd seg i graven, hvis de hadde hørt om den superkapitalistiske Putin (herskeren av oligarkiet)

 8. Russerne er kristne og tsarister - “mother Russia”. Russland er idag den kristne makten i verden - av bibelske dimensjoner.
  De som ikke liker det bør finne seg et annet land å være president for.

  https://www.youtube.com/watch?v=ipFVd_iHQRo

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere