– Hvert femte barn i USA trues av matmangel

0
Illustrasjon: Shutterstock

Koronakrisa har drevet millioner av amerikanere ut i matkrise. En ny studie fra Brookings Institution viser at hvert femte barn i landet lever med matvareusikkerhet, og dette rammer særlig små barn og barn av enslige foreldre. For barn under tolv år som lever med en enslig mor er to av fem på randen av matmangel.

Brookings er en av de aller mektigste tenketankene i USA, og stort nærmere maktas indre gemakker kommer man neppe. Brookings Institution er en av Washingtons eldste tenketanker, og rangeres som den mektigste av dem. Blant de største sponsorene finner vi Bill & Melinda Gates Foundation og JPMorgan Chase og oljediktaturet Qatar. Og av en eller annen grunn også kongeriket Norge.

Det er altså ingen politisk utgruppe som rapporterer om de sjokkerende tilstandene for amerikanske barn. I studien vsies noen av resultatene med denne grafen:

Forfatterne av studien skriver at det er helt klart at barn i USA nå opplever en matvareusikkerhet som er uten sidestykke i moderne tid. Denne grafen viser hvordan matmangelen for barn har eksplodert i 2020.

Og enda så alvorlige som disse tallene er, viser de ikke den fulle rekkevidden av krisa, heter det i rapporten. Gjennom en egen undersøkelse av enslige mødre med barn under 12 år har de kommet til at 40,9 prosent av dem forteller om matusikkerhet siden utbruddet av koronakrisa.

Mer og mer framtrer USA som et «tredjeverdenland med atomvåpen», som flere kritikere har formulert det.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.