Enda en av USAs militærkolonner ble stanset av sivile i Syria

0
Et av USAs militære kjøretøyer i Syria. Foto: Gabino Perez/Marine Corps

30. april 2020 ble en amerikansk militærkolonne stanset ved landsbyene Salhiyat Harb og Misherfah i den nordlige landsbygda ved al Hasakah. Dette ligger i det nordøstlige hjørnet av Syria.

Ordføreren i byen Tell Sateeh Gharbi sier at kolonnen ble stanset og de amerikanske militære ba om å få passere. Men de ble nektet. Kolonnen besto av fire pansrede kjøretøyer og en sivil bil. Kolonnen hadde luftstøtte av US Air Force.

Kilder i området sier at det var den regjeringslojale styrken NDF som støttet de lokale innbyggerne i denne aksjonen. I de første fire månedene av 2020 har det vært en rekke slike episoder der sivile har blokkert USA-kolonner. Dette skjer samtidig med at den russiske hæren forsterker sine forbindelser med de arabiske stammene i den samme regionen, skriver Southfront.

Forrige artikkel99 prosent av turbinblader havner på avfallsdeponi – mengdene vil øke drastisk
Neste artikkelEU og Norge skal bevilge 85 milliarder til vaksine mot covid-19