– Vi har rett til å være forbannet

1
Illustrasjon: Motvind Norge

Motvind Norge forbereder 7 rettssaker – flere kommer om nødvendig.

Jan Herdal

Av Jan Herdal.

Vindkraft løser ingen problemer, den skaper bare nye.  Vi redder ikke klimaet ved å ødelegge natur. Dette er budskapet som møter oss på nettsida til Motvind Norge – folkebevegelsen som vil stoppe vindindustrien og ta naturen tilbake til folket.

– Mange trodde vindkraft kunne redde verden fra klimaendringer. Vi ble lurt av smarte selskap og forretningsfolk som gjør raske penger på å rasere natur og selge fellesskapets ressurser ut av landet, heter det videre.

Under en artikkel med overskriften «Tøffere i tonen» utdyper styreleder Eivind Salen: – Det norske systemet er bygget på tillit. Den tilliten er i vindkraftsakene brutt på det groveste. Vi har rett til å være forbannet.

Motvind forbereder nå  hele 7 rettssaker, og flere vil det bli, om dette ikke skulle rekke. Vi må bevare det vi har igjen. Det handler om lov og rett. Det haster, og det er for sent å være høflig og snill.

Larry Fink tjener 250 millioner i året (2018). Han er direktør i verdens største fond, Blackrock. Blackrock har kjøpt Tellenes og Guleslettene av Zephyr. Pengene er trygt plassert i skatteparadis, Cayman Island. Dokumentert på TV2. De vil ha mer.

Shemara Wikramanayake må nøye seg med 110 millioner i året (2018). Hun er direktør i Macquarie-gruppen. De har kjøpt Tysvær og Buheii, før sakene engang er ferdig klagebehandlet.

– Det finnes en klimaelite. De snakker alltid klima, aldri natur. De gjør penger eller karriere av å snakke om klima, og klimatiltak, som de selv eller deres kunder, støttespillere eller venner tjener penger og prestisje på, skriver Salen.

– 350 000 fugler krysser Bremangerlandet i turbinhøyde, hver dag. Våre politikere må svare på hvor mange av disse fuglene de vil akseptere blir kvestet for at folk som Larry Fink og Shemara Wikramanayake skal få økt lønna enda noen desimaler, mener han.

7-8 TWh er bygget ut i Norge.

24,5 TWh har fått konsesjon.

78 TWh er hva utbyggerne vil ha.

Foreløpig.

Denne artikkelen ble først publlisert på Oljekrisa.no.


Les mer om vindkraft på steigan.no


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. 78 TWh som skal til Europa via kabler. I et Europa som har et forbruk på mange tusen TWh er 78TWh forsvinnende lite, og til et Europa som helt uanstrengt kan spare mye mer enn 78 TWh på enøktiltak og energieffektivisering. Acer som fører fellesgodet vannkraften til Europa via kabler dreier seg altså ikke om å hjelpe Europa med strøm, for Europa trenger ikke strøm fra Norge.

    “Grønt batteri for Europa” er noe storkapitalens politikere og MSM med NRK bruker for å selge dette til befolkningen. Å tappe det norske fellesgodet vannkraften med kabler til Europa er globalistisk, hvor den billige pålitelige og rene norske strømmen som kommer fra kablene i andre enden kan selges av kraftspekulanter til markedspriser på et europeisk marked. Det er altså europeiske markedspriser som for tiden er det dobbelte i Tyskland som norske husholdninger må betale snart. Acer er bondefangeri.

    Tapping av den norske vannkraften er det bare kraftspekulanter og en liten gruppe sterke kapital-interesser som tjener stort på. Dette er globalisme, norske naturressurser tappes og føres ut av landet hvor storkapitalen tjener mye mer på dem enn i Norge. Som fiskeressursene, fiskekvoter tas fra norske kystfiskene og gis til fabrikktrålerflåter som ikke er pålagt å levere til norske fiskemottak. Våre naturressurser tas fra Norge, og kystnorge og distriktsnorge legges ned av den globale storkapitalens politikere.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere