– Vi har rett til å være forbannet

0
Illustrasjon: Motvind Norge

Motvind Norge forbereder 7 rettssaker – flere kommer om nødvendig.

Av Jan Herdal.

Vindkraft løser ingen problemer, den skaper bare nye.  Vi redder ikke klimaet ved å ødelegge natur. Dette er budskapet som møter oss på nettsida til Motvind Norge – folkebevegelsen som vil stoppe vindindustrien og ta naturen tilbake til folket.

– Mange trodde vindkraft kunne redde verden fra klimaendringer. Vi ble lurt av smarte selskap og forretningsfolk som gjør raske penger på å rasere natur og selge fellesskapets ressurser ut av landet, heter det videre.

Under en artikkel med overskriften «Tøffere i tonen» utdyper styreleder Eivind Salen: – Det norske systemet er bygget på tillit. Den tilliten er i vindkraftsakene brutt på det groveste. Vi har rett til å være forbannet.

Motvind forbereder nå  hele 7 rettssaker, og flere vil det bli, om dette ikke skulle rekke. Vi må bevare det vi har igjen. Det handler om lov og rett. Det haster, og det er for sent å være høflig og snill.

Larry Fink tjener 250 millioner i året (2018). Han er direktør i verdens største fond, Blackrock. Blackrock har kjøpt Tellenes og Guleslettene av Zephyr. Pengene er trygt plassert i skatteparadis, Cayman Island. Dokumentert på TV2. De vil ha mer.

Shemara Wikramanayake må nøye seg med 110 millioner i året (2018). Hun er direktør i Macquarie-gruppen. De har kjøpt Tysvær og Buheii, før sakene engang er ferdig klagebehandlet.

– Det finnes en klimaelite. De snakker alltid klima, aldri natur. De gjør penger eller karriere av å snakke om klima, og klimatiltak, som de selv eller deres kunder, støttespillere eller venner tjener penger og prestisje på, skriver Salen.

– 350 000 fugler krysser Bremangerlandet i turbinhøyde, hver dag. Våre politikere må svare på hvor mange av disse fuglene de vil akseptere blir kvestet for at folk som Larry Fink og Shemara Wikramanayake skal få økt lønna enda noen desimaler, mener han.

7-8 TWh er bygget ut i Norge.

24,5 TWh har fått konsesjon.

78 TWh er hva utbyggerne vil ha.

Foreløpig.

Denne artikkelen ble først publlisert på Oljekrisa.no.


Les mer om vindkraft på steigan.no


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelImperialisme, klasseanalyse og enhetsfront
Neste artikkelUSA-støttet milits overgir seg til Syrias hær