USA-støttet milits overgir seg til Syrias hær

0
Foto: Sana

Etter månedslange forhandlinger har ei militsgruppe som har tilhørt Jaish Maghawir al-Thawra overgitt seg med sine våpen og sitt utstyr til den syriske hæren. Den er den offisielle syriske nyhetskanalen Sana som melder dette. Gruppa på 28 og 6 sjåfører kom til Palmyra i en kolonne på åtte biler for å overgi seg. Lederen for gruppa, Ghannam Samir al-Khedair, fortalte at de hadde fått opplæring og trening i Jordan før de ble sendt for å operere i al-Rukban-leiren som er under kontroll av USA. Han sa også at de hadde oppdaget at Jaish Maghawir al-Thawra støtter IS eller Daesh og at støtte til gruppa ble solgt til IS.

Al-Khedair sa også at det er andre grupper i al-Tanf-området der al-Rukban-leiren ligger som forbereder å overgi seg til Syrias hær så snart det oppstår en mulighet for det. Han sa også at det finnes spesialgrupper i al-Tanf som er utstyrt med høyteknologiske våpen og droner og som er satt opp for å angripe både den syriske hæren og syrisk infrastruktur og olje- og gassanlegg.

En annen av de som overga seg, Salah Rashid al-Zaher, sa at svært mye av hjelpesendingene til al-Rukban ble omdirigert av USA-tilknyttede grupper og sendt til IS.

Lokalbefolkning stanset USA-kolonne i Nordøst-Syria

En annen begivenhet som viser at USAs stilling i Syria svekkes var da ei gruppe sivile fra landsbyer i Qamishli i Nordøst-Syria blokkerte veien for en kolonne med fire pansrede kjøretøyer fra USA og tvang den til å snu.

Dette skjedde 18. april. 16. april blokkerte lokalbefolkninga en annen USA-konvoi nær landsbyene Abu Qasayeb og al-Rahayah al-Sawda i det nordlige al-Hasakah. Det har skjedd flere slike episoder i mars og april 2020, og i noen tilfeller har også enheter av den syriske hæren støttet innbyggerne når de har blokkert en USA-kolonne, slriver Southfront.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkel– Vi har rett til å være forbannet
Neste artikkelArgument, nytt nettmagasin for Agder