Argument, nytt nettmagasin for Agder

0
Forsida på det nye nettmagasinet Argument.

Et nytt norsk nettmagasin har sett dagens lys. Det kaller seg Argument, og sier sjøl det det blant annet skal «være en plattform for kritisk debatt og ytring, og være en kanal for synspunkter og fakta som hovedstrømsmedia omgår.»

Redaktør for nettmagasinet er Bernt Harald Utne og blant redaksjonssekretærene vil lesere av steigan.no kjenne igjen Halvor Fjermeros, som har mange artikler her. Redaksjonsrådet består av Randi Øverland, Ivan Høgeli, Ingrid Juell Moe, Teddy Moen, Cay Nordhaug.

Magasinet er helt nytt, og det er et dugnadsprosjekt, så det vil naturligvis ta litt tid for det til å sette seg. Men det stoffet Argument har publisert til nå viser at det er inne på en lovende kurs. Vi nevner noe eksempler:

Koronaviruset og forståelsen av krisebegrepet

Statoil, en dyr fornøyelse for AS Norge

Svekka matberedskap i Agder

Selvforsyning og jordvern i koronaens tid

I den sistenevnte artikkelen skriver Halvor Fjermeros om den katastrofalt lave sjølforsyningsgraden når det gjelder mat i Norge.

«Norsk jordbruk må måles på omfanget av bruken av norsk jord. Gjør en det, så kommer Norge ut blant landene i Europa med aller lavest selvforsyning.

En uhyre viktig sak, og det er svært positivt at Argument setter søkelys på dette.

Vi gratulerer våre kolleger i Argument og ønsker dem lykke til i arbeidet med å utvikle et uavhengig og kritisk nettmagasin i Agder.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelUSA-støttet milits overgir seg til Syrias hær
Neste artikkelHar Nicolai Tangen bestukket seg til jobben som direktør for Oljefondet?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).