Om overvåkingskapitalismen

0
Shoshana Zuboff, skjermdump fra video.

Harvardprofessor Shoshana Zuboff skrev et omfattende verk om den nye økonomiske orden som er skremmende. «The Age of Surveillance Capitalism,» avslører hvordan de største teknologiselskapene håndterer dataene våre. Hvordan gjenvinner vi kontrollen over dataene våre? Hva er overvåkningskapitalisme?

YouTube player

I denne dokumentaren tar Zuboff lokket av Google og Facebook og avslører en nådeløs form for kapitalisme der det ikke er naturressurser, men innbyggerne selv, som er råvaren. Hvordan kan borgerne gjenvinne kontrollen over dataene sine?

Forrige artikkel– Dødeligheten må antakelig telles i promiller. Danske blodprøver kaster nytt lys over koronasmitten.
Neste artikkelMillioner havner i arbeidsløshet og fattigdom, men milliardærene blir rikere enn noen gang