Om overvåkingskapitalismen

1
Shoshana Zuboff, skjermdump fra video.

Harvardprofessor Shoshana Zuboff skrev et omfattende verk om den nye økonomiske orden som er skremmende. «The Age of Surveillance Capitalism,» avslører hvordan de største teknologiselskapene håndterer dataene våre. Hvordan gjenvinner vi kontrollen over dataene våre? Hva er overvåkningskapitalisme?

I denne dokumentaren tar Zuboff lokket av Google og Facebook og avslører en nådeløs form for kapitalisme der det ikke er naturressurser, men innbyggerne selv, som er råvaren. Hvordan kan borgerne gjenvinne kontrollen over dataene sine?

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Coronaovervåkings system i USA :
  Firmaer med bånd til etteretningsbyråer.

  “Meet The Companies Poised To Build The Kushner-Backed “Coronavirus Surveillance System
  Kushner’s team seeks national coronavirus surveillance system”

  I følge Politico sendte tre selskaper samlet ut et notat den 22. mars til tre administrasjonsfunksjonærer - Jared Kushner, visepresident Mike Pence og sekretær for Institutt for helse og menneskelige tjenester Alex Azar.
  Notatet ble “bredt spredt” over hele administrasjonen i forhold til andre innsendte forslag. Disse selskapene - Collective Medical, PatientPing og Juvare - hevdet i notatet at de samlet kunne “gi myndighetene informasjon om hvor og hvor mange pasienter som søker omsorg i 80 prosent av USA” i kort rekkefølge. "
  To av disse selskapene, Collective Medical Technologies og PatientPing, nektet å kommentere notatet og innholdet. En representant fra Juvare uttalte imidlertid at selskapet har “snakket med tjenestemenn på tvers av føderale etater inkludert FEMA, HHS og CDC om dets forskjellige beredskaps- og dataverktøy.”
  Selv om artikkelen bagatelliserte personvernhensyn som et slikt system ville skape, klarte den ikke å merke de direkte og urolige båndene til disse tre selskapene, ikke bare til Silicon Valley-giganter med tvilsomme poster om datasikkerhet og koordinering med amerikanske etterretningsbyråer, men også bånd til kontroversielle simuleringer ( øvelsen ) som fant sted i fjor og tilsynelatende spådde den gjeldende koronaviruskrisen


  Critics worry about a Patriot Act for health care, raising concerns about patient privacy and civil liberties.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere