Iran med kontant svar på Trumps trusler

0
Generalmajor Hossein Salami, PressTV

Iran lar seg ikke kue av Donald Trumps trusler om å senke iranske skip. Irans FN-utsending Alireza Miryousefi sa i et intervju med magasinet Newsweek at Iran har vist at landet «ikke bøyer seg for krenkelser eller trusler, men vil fortsette å forsvare sitt territorium i henhold til internasjonal lov.»

Miryousefi sa også at man må spørre seg om hva USAs marine gjør 7000 miles hjemmefra midt under koronakrisa. Det samme tvitret Irans utenriksminister Javad Zarif:

Den iranske revolusjonsgarden sier:

«Vi råder amerikanerne til å følge internasjonale forskrifter og maritime protokoller i Persiabukta og Oman-gulfen og å avstå fra eventyrpolitikk og falske historier.»

Revolusjonsgarden har offentliggjort en video som viser iranske skip som avviser marinefartøyer fra USA. Den sier at det dreide seg om et forsøk fra US Navy på å trenge inn i iransk territorialfarvann.

Generalmajor Hossein Salami, som er kommandant for Revolusjonsgarden sier at den iranske marinen har ordre om å angripe USAs marinefartøyer hvis de skulle true eller angripe iransk farvann.

Analytikeren Stephen Lendman fra USA sier til iranske PressTV at Iran kan slo veldig hardt tilbake hvis USA skulle angripe landet. Iran er i stand til å rette svært harde angrep mot USAs baser i regionen sier han. Lendman har ingen tro på at Pentagon har noen interesse av å utløse slike hendelser. Faren er at kyllinghauker som Trump og Pompeo kunne provosere fram episoder som kan eskalere ut av kontroll. Men han har liten tro på at de militære ekspertene i Pentagon vil gå med på det, siden de svært godt kjenner til Irans kapasitet.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelVindkraftsøppel: 2000 tonn glassfibervinger, ingen gjenvinning
Neste artikkelPengenes oppmuntrende virkning