Forbereder USA militæraksjon mot Venezuela?

2
US Navy samler styrker i Karibia. Skjermdump fra video.

USA har samlet store flåtestyrker i Det karibiske hav i noe som hevdes å være en forberedelse til kamp mot narkotikakartellet, men i regionen er det er det en frykt for at det i virkeligheten dreier seg om en forberedelse til krig mot Venezuela. Det skriver russiske forretningsavisa Vzglyad.

Avisa skriver at denne militære opptrappinga kommer etter at USA har utlovet dusør på Venezuelas president Nicolás Maduro.

Associated Press melder at USA sender marinefartøyer for å patruljere Karibia. Dette er den største operasjonen i sitt slag siden USAs invasjon i Panama i 1989, srkiver AP. Den invasjonen ble gjennomført med det påskuddet at general Manuel Noriega skulle arresteres og stilles for retten i USA for narkotikaforbrytelser.

USAs falske anklager mot Maduro-regjeringa for handel med narkotika kommer samtidig med at de ignorerer de landene som faktisk driver med narkotikahandel som USAs allierte Ecuador, Colombia og Honduras.

Maduro viser til at USAs militære opptrapping er nesten uten sidestykke og at den kommer etter at USA også har hindret nødhjelp mot koronaviruset fra å komme fram til landet, og samtidig med at det øyensynlig foregår miliære forberedelser i Colombia mot grensa til Venezuela.

Dette kartet fra US Southern Command viser at det er helt andre land enn Venezuela som er problemet når det gjelder narkotikatrafikken:

En organisasjon som kaller seg Caribbean Movement for Peace and Integration har sendt ut en protest og advarsel mot USAs militære opptrapping i regionen.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Fredrik Fredrik says:

  Skal vi tro bildet vil de bekjempe narkotikakartell med hangarskip.
  Er ikke det som å skyte spurv med kanoner?

 2. Er krigen mot Venezuela tenkt slik fra Pentagon,at Russland og Kina vil bli involvert der siden begge disse to statene har store investeringer i Venezuela å forsvare?
  Jeg stiller det spørsmålet fordi på det propagandistiske-media nivået er krigen mot Kina allerede i full gang i USA. Men også i Norge da også “opposisjonen” på resett og document er meget opptatt av å demonisere Kina.
  Også Aftenposten i dag 5 april 2020 som bringer på bane en kronikk av Bernt Hagtvet som er en gjennomgang av alt ondt som det Kinesiske Kommunistpartiet har utført under Mao.Null bemerkninger om Kinas aktuelle Corona-politikk verden over.
  At Aftenposten trykker denne nedslitte Kina-demonisering indikerer at det norske borgerskapet kommer til å gi sin fulle tilslutning til de forestående USA-krigene.
  Det er ikke første gang Hagtvet opptrer i rollen som krigshisser. Under Balkankrigene hadde han det travelt med å skrive at “serberne er nazister.”
  Intet nytt fra den mannen som nå mener at Norges redning består i en allianse med det ambisiøse og imperialistiske Tyskland.(Aftenposten det og)

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere