Forbereder USA militæraksjon mot Venezuela?

0
US Navy samler styrker i Karibia. Skjermdump fra video.

USA har samlet store flåtestyrker i Det karibiske hav i noe som hevdes å være en forberedelse til kamp mot narkotikakartellet, men i regionen er det er det en frykt for at det i virkeligheten dreier seg om en forberedelse til krig mot Venezuela. Det skriver russiske forretningsavisa Vzglyad.

Avisa skriver at denne militære opptrappinga kommer etter at USA har utlovet dusør på Venezuelas president Nicolás Maduro.

Associated Press melder at USA sender marinefartøyer for å patruljere Karibia. Dette er den største operasjonen i sitt slag siden USAs invasjon i Panama i 1989, srkiver AP. Den invasjonen ble gjennomført med det påskuddet at general Manuel Noriega skulle arresteres og stilles for retten i USA for narkotikaforbrytelser.

USAs falske anklager mot Maduro-regjeringa for handel med narkotika kommer samtidig med at de ignorerer de landene som faktisk driver med narkotikahandel som USAs allierte Ecuador, Colombia og Honduras.

Maduro viser til at USAs militære opptrapping er nesten uten sidestykke og at den kommer etter at USA også har hindret nødhjelp mot koronaviruset fra å komme fram til landet, og samtidig med at det øyensynlig foregår miliære forberedelser i Colombia mot grensa til Venezuela.

Dette kartet fra US Southern Command viser at det er helt andre land enn Venezuela som er problemet når det gjelder narkotikatrafikken:

En organisasjon som kaller seg Caribbean Movement for Peace and Integration har sendt ut en protest og advarsel mot USAs militære opptrapping i regionen.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelTallenes tale
Neste artikkelHvordan USA planlegger å la sine selskaper fortsatt dominere