Den tyske statens strategi: – Legg vekt på worst case

0
Illustrasjon: Shutterstock

Et strategidokument fra det tyske innenriksdepartementet viser i klartekst at den tyske staten ønsker å skremme innbyggerne under koronaepidemien.

Dokumentet har tittelen: Wie wir COVID-19 unter Kontrolle bekommen.

Det går klart fram av dokumentet at bare én narrativ skal godtas: hold dere hjemme, korona er veldig farlig, hold avstand.

Innenriksdepartementet legger vekt på at det som skal formidles er worst case:

«Det er et «worst case scenario» der en million mennesker vil dø i Tyskland alene. Dette må formidles til befolkningen, og det må samtidig mobiliseres for å oppnå det beste av fire mulige scenarier. Det verste av de fire scenariene ville bety sammenbruddet av den nåværende ordenen. Dette må forhindres på alle måter.«

På side 13 i dokumentet heter det: ”Punkt 4a. Vis worst case tydelig! ”

«For å oppnå den ønskede sjokkeffekten, (vår uth., red.) må de konkrete effektene av en utbredt sykdom på det menneskelige samfunnet tydeliggjøres:

1) Mange alvorlig syke blir brakt til sykehus av sine pårørende, men blir avvist og dør smertefullt hjemme og kjemper for luft. Kvelning eller ikke får nok luft er en primær frykt for alle. På samme måte med situasjonen der det ikke er noe du kan gjøre for å hjelpe familiemedlemmer som står i fare for å dø. Bildene fra Italia er urovekkende.

2) ‘Barn vil knapt lide av epidemien’: Feil. Barn vil smittes enkelt, selv med portforbudsrestriksjoner, f.eks. fra naboens barn. Så når de smitter foreldrene og en av dem dør smertefullt hjemme og de føler seg skyldige på grunn av det, f.eks. fordi de glemte å vaske hendene etter å ha lekt, er det det frykteligste et barn noensinne kan oppleve.»

Nicolas Riedl har kommentert dette dokumentet i nettavisa Rubikonunder tittelen Apologeten der Angst.

Han skriver:

«Dette dokumentet gjør det klart at det kun er tillatt med en enkelt fortelling, kjente ansikter bør støtte denne fortellingen, og alle dissentere må gjøres ufarlige eller bringes til taushet. Hashtaggen WirBleibenZuhause [stayathome] -kampanjen ble derfor planlagt lenge på forhånd, mer eller mindre, og ble ikke opprettet som et kinesisk sykehus, fra en dag til en annen.«

Dokumentet sier også at hensikten med kampanjen er å forandre forholdet mellom innbyggerne og staten:

«Bare med sosial samhørighet og sosial distanse kan denne krisen ikke bare overvinnes med liten skade, men også peke mot en fremtid med et nytt forhold mellom samfunnet og staten.»

Riedls artikkel er oversatt til engelsk av Terje Måløy og publisert på Midt i fleisen.

Se også dokumentaren “Profiteers of Fear” fra 2009.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelMenneskene kan ikke herske over naturen – vi er en del av den
Neste artikkelMilitærkupp i Brasil?