– Mette-Marit blant verdens viktigste tenkere

19

Det er hun altså, hvis vi skal tro magasinet Foreign Policy (FP). Kronprinsessen står på lista over The leading global thinkers of 2016 som ble publisert 12.12. 2016. Der står hun blant annet sammen med Miljøpartiet De Grønnes Rasmus Hansson.

FP har delt lista si inn i ulike kategorier og sørlandsprinsessen er rangert sammen med mogulene. Der står hun oppført sammen med Melinda Gates og Kate Roberts. De skal ha bidratt til harnessing girl power!

Noen vil kanskje huske at kronprinsessen fikk 8 minutter på lørdagsrevyen 14.05.2016 for å markedsføre den nye filantropiske organisasjonen som blant annet hun og Melinda Gates har tatt initiativet til, The Maverick Collective. (Et av de utallige eksemplene på journalistisk prioritering og integritet i Dagsrevyen.)

Fra norsk side er det Camilla Hagen Sørli som er medlem av «kollektivet». Hun er styreleder i Canica-konsernet og arving til Stein Erik Hagens imperium. Hun er god for omlag 50 milliarder kroner, og altså en av Norges fremste monopolkapitalister og rikeste personer.

Så dette er blant de elementene som skal til for å bli regnet som en global tenker i Foreign Policy. Det er et studium verdt å lese introen til FP:

As the pillars of societies faltered, these individuals bore the weight of progress on their own shoulders.

An ugly strain of populism reared its head in America this year. After months of spewing sexist, racist, homophobic, and xenophobic rhetoric, Donald Trump stunned pollsters—and the citizens whose ballots earned Hillary Clinton the popular vote—by winning the White House. Nativist politics won out, and Americans joined other populations, including Brexit supporters and Colombians who rejected the long-awaited peace deal, in voting against their self-interest. Through democratic means, fear surpassed reason repeatedly in 2016, leaving many wondering who will handle the unprecedented crises that the world faces—the war in Syria, mass migration, climate change—and how.

Yet all is not lost. The Global Thinkers honored here are proof that, as a society’s pillars falter, individuals step in to bear the weight. The honorees demonstrated how private citizens can ease the suffering of others. They subverted traditional power structures to craft solutions to social, economic, and environmental problems. They pledged personal wealth to create a safer, healthier future for all.

The 100 Leading Global Thinkers of 2016 are emblematic of our innate desire to confront pessimism rather than surrender to despair, to challenge ugliness rather than resign to failure. In a moment of great uncertainty, they should serve as reminders that humanity has the power to hold leaders to account, to defy corrupt regimes, and to provide one another opportunity and solace when states cannot. They live by the scriptural exhortation that Hillary Clinton quoted in her concession speech, and which all those who believe in progress should take to heart: “Let us not grow weary.”

Dette er jo reine parodien på New World Order. FP klamrer seg til Hillary Clintons narrativ og har lagd ei liste som altså skal oppmuntre folk til fortsatt å tro på at folk som Bill og Melinda Gates vil oss vel. Og det er ikke så rart. FP er et tidsskrift som har John Kerry, Madelein Albright og John McCain blant sine bidragsytere. Det er et magasin for de 0,001% som mener de har rett til å styre verden. Til dette trenger de noen gallionsfigurer.

Og sjøl om ordet tenker ikke er noe jeg har pleid å forbinde med kronprinsessen, så skjønner jeg at hun kan fungere som gallionsfigur for de ultrarike. Men hva i all verden skal de med Rasmus Hansson?


 

PS: En leser peker på at også lederen av al Qaidas PR-avdeling, White Helmets, er blant verdens fremste tenkere. Vi snakker om en uhildet og nøytral kåring her.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


19 KOMMENTARER

 1. «The Pillars of Society» – «samfundets støtter». Og kva sa Ibsen om det? Consul Bernick var ei «samfunnsstøtte», ein oligark i lite format. Nest siste replikk i skodespelet med same namn, kunne vore sagt av Gates: «Det er I kvinder, som er samfundets støtter». Men til det svara Lona Hessel: «Da har du lært en skrøbelig visdom, svoger. Nej, du; sandhedens og frihedens ånd, – DET er samfundets støtter.»

 2. Noen påstander til ettertanke som hanskje kan passe til artikkelen:
  Pastellfargene CMY(K) synes best mot mørk bakgrunn, mens RGB balanseres mot hvitt.
  De skikkelig mørke vil ha noen rundt seg som promoterer kjærlighet og kunst som synes godt og forteller halvsannheter.
  Mørket er ikke i utgangspunktet ondt, men en arena uten rot i sannhet, er et godt hjemmested for de med agenda på andres veiene.
  RGB er litt mørkere og snakker rett fra levra, og de er balansert opp mot lyset. De er ikke så populære.
  For å nå sannhet må en utforske sitt indre mørke så det blir belyst.
  Det er ikke lett å være leder uten å bli tvunget inn i roller av makt, agenda og overfladiskhet/lettvindthet. Folk ønsker lettvindthet/ansvarsfraskrivelse og den form for kjærlighet som er personlige drama. Den uforbehollende kan virke litt kjedelig.
  Mette Marit er sikkert en fin prinsesse, men vil hun klare å holde kjolene sine rene og vakkre? Eller blir kjolene skittnet til av agendaer som ikke tjener folket?

 3. Dagsrevyen gir seg ikke så lett,når de har fått en god fortsettelseshistorie.:

  Kronprinsessen,assistert av gemalen,var å se se i en reklemasnutt for Kirkens Bymisjon igår.
  De delte ut mat til «sultne -migranter fra EU/EØS -land.»På jakt etter arbeid,og uten bolig og penger.Noe -misjonen mente Oslo burde tilby,i likhet med Stockholm.Rimelig bolig,og mat-til de evt.får jobb.Eller reiser hjem-skulle det visst være.Hverken Norge eller Sverige er som kjent forpliktet til å fø alle som kommer hit.Hverken reelle arbeissøkere,tiggere/romaer/EU-migranter(Kjært barn har mange navn),eller avviste asylsøkere.
  Riktignok er det snart jul,men noen grenser er det vel for gratis reklame for humanitære monarker?

  • Kronprinsessen har satt standard. Ordet «veldig» uttales i to par «veldig-veldig» og «veldig-veldig». Det kan kanskje sies å være en innovasjon i norsk og dermed en nytenkning.

 4. På meg virker det som våre arvinger til monarkiet opptrer som liberale globalister for å dempe ned det nasjonalistiske aspektet ved deres tiltenkte rolle. På dette viset får de venner blandt dem de vet er deres farligste fiender.

  Slik betraktet er det jo et ganske smart spill å opptre på scenen som liberale globalister, men at det krever så mye tankevirksomhet utover det vil jeg kalle en betydelig overdrivelse.

  Det ville vært mer i tråd med deres reelle livssituasjon om kronprinsparet forholdt seg skeptisk til liberalisme og globalisering. I folket har de 80% dekning for skepsis mot EU-prosjektet og et kritisk syn på konsekvensene i EØS-avtalen ville vært mer naturlig og logisk enn å ta en oppvask på et suppekjøkken for strandede arbeidssøkende.

  Men kronprinsparet vet selvsagt at i vårt demokrati er det ikke flertallet som betyr noe, altså folket, det er de systemet gir makt som skaper logikken i det de velger å foreta seg og hvordan de velger å fremstå.

  • Mette Marit pleide å følge svært få folk på Twitter, men David de Rothschild fulgte hun.

   Sånn var det ihvertfall før. Kanskje hun følger flere nå for tiden.

 5. Ja , dette bare bekrefter min mistanke om at de enfoldige skal arve ‘Riket’
  I Norge er det de middelmådige som regjerer på alle plan.
  Jeg har sett dette fenomen i min egen familie . De som var kløppere på skolen har blitt til nuller , og omvendt.
  Dette fenomen har spredd seg i hele den vestlige verden .
  Logikk og tenkning er ute , domskap er inne !

   • I ethvert maktsystem vil det alltid være en avveining om hvor lurt det er å avsløre seg selv som en intelligent person med evne til å tenke selvstendig.

    Dette kan vi lese om i historiebøker, der konger tenderte mot helst å omgås servile nikkedukker, som kunne være både smarte og intelligente nok, men som valgte å likvidere egen integritet for å tilpasse seg maktens system.

    Å tro dette har forandret seg i vår tid, er enten naivt eller en løgn fremsatt av personer som befinner seg i systemet.

    • Joda, men her tenker jeg mest på personer som tidligere har vist seg som oppegående innen politikk og samfunn og som ser ut til helt å ha trukket seg ut. Ikke nødvendigvis offentlige personer, men også i min egen omgangskrets. Der virker nesten som om man har gitt opp og tar den enkleste løsningen.

 6. «– Mette-Marit blant verdens viktigste tenkere»

  Morsomt. Veldig veldig morsomt. 😉 – Både overskriften og artikkelen.

  Klart hun tenker. Hun har jo gått fra dop-utagerende enslig mor fra «white trash»-familie, til Kronprinsesse. Større vertikal sosial mobilitet er umulig. – Klart hun tenkte med hullet – uvegerlig kåte prinsessedrømmer. Nå er hun kåt på glorie også – og har fått en noe latterlig en i FP.

  Fint at FP avdekker elitens medlemmer og «tanker». Så er vi advart.

  Slagordet bak artikkelen ser ut til å kunne være «Charity before solidarity». #-]

 7. Men, hva i all verden skal de med Rasmus Hanson, avslutter du, Pål Steigan…? Kanskje det har noe med at han/MDG fremmer og er toneangivende for den nye, progressive grønne bevegelsen i verden, som egentlig er mørke rød-brun, etter min mening, og egentlig er lansert av krefter som George Soros står bak. Det grønne er det nye røde, har jeg hørt. Mye i det. Han er vel ganske god til å fremme Agenda 21, uten at han helt er klar over det selv…

 8. Jeg er ikke redd for genmanipulerte mat. Det er ingen hokus pokus som ligger bak. I grunn det samme som evolusjonen har drevet med i milioner av år bare det at mennesker styrer hvilke egenskaper som ønskes og som regel høyt inntelligente sådanne også, så sjansen for ar de er i stand til å legge god etikk som fundament er relativ høy. Hva med Asiaterne som ikke ville ha risfrø med innhold av vitamin A som ville ha forhindret myeårsakentil blindhet i befolkningen.

 9. jeg kunne ikke finne Noam Chomsky på listen . han er vel en større tenker enn de fleste av de på listen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.