Virus den nye oljen?

6
Oljefondet har kjøpt seg kraftig opp i farmasøytisk industri i løpet av 2020, slik som i Roche.

Oljefondet, misvisende kalt Statens pensjonsfond utland, kjøpte seg voldsomt opp i den farmasøytiske industrien i 2019.

Dette er kun tall fra oljefondets investeringer i de antatt 21 største legemiddelselskapene.

20182019
Roche (Swiss)39.573 mrd55.297 mrd.
Novartis (Swiss)39.494 mrd.44.604 mrd.
Johnson&Johnson (US)29.184 mrd.35.206 mrd.
AstraZeneka (GB/SWE)17.101 mrd.25.833 mrd.
GlaxonSmithKline (GB)18.191 mrd.25.196 mrd.
Sanofi (France)18.473.mrd23.266 mrd.
Merck&Co US18.144 mrd.21.299 mrd.
Novo (DEN)17.274 mrd.22.503 mrd.
Bayer (Ger)15.805 mrd.20.247 mrd.
Pfizer (US)21.172 mrd. 19.771 mrd.
Bristol-Myers (US)6.657 mrd.14.814 mrd. (OBS*)
Bristol-Myers (rentepapir)04.991 mrd.* (!)
Amgen (US)10.724 mrd.12.871 mrd.
Abbot (US)10.373 mrd.12.415 mrd.
Eli Lilly (US)8.823 mrd.9.951 mrd.
Takeda2.097 mrd.8.206 mrd (!)
Novozymes (DEN)1.194 mrd.6.088 mrd.
Astellas3.561 mrd.5.349 mrd.
Baxter Intertational (US)4.622 mrd.5.102 mrd.
Daiischi Sankyo2.270 mrd5.0 mrd
Merck KGaA (GER)2.275 mrd.2.916 mrd.
   
Sum Investeringer 21286,287 mrd.375,934 mrd.*
* Dette er en økning på hele 31,5% fra utg. av 2018 til utg. av 2019. 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Her må man bare berømme apostlene til Norges Bank Investment for sin framsynthet - som foretok disse apokalyptiske investeringer før “dommedag” brøt ut. Penger, halleluja - penger halleluja.

 2. Senatorer i USA ble informert av CIA om at store omkalfatringer av verdensøkonomien foresto og de tjente store summer på å omplassere pengene sine.
  Media holder på i hovedsak med Coronaen,mens økonomiske analytikere redegjør for at det som nå skjer er det største inngrep/endring av verdensøkonomien som noen gang har funnet sted. Statspengene i alle land har gått til å redde konserner og banker,dvs gjøre de rike rikere og massiv fattigdom truer også Vestverdenen.
  Bilder fra California i dag forteller at butikkeiere plomberer butikkene i påvente av RIOTS. Borgerkrig i de vestlige land synes uungåelig,men det har åpenbart makten også forstått da 1 million reservister er utkalt i USA på 2 års avtale. Alle stater i Vesten har nå utplassert militæret i sensible områder og er derved forberedt på folkelige revolter.
  Det pågår spekulasjoner på hvorfor generalstaben i USA trakk seg tilbake til Cheyenne Mountain Complex,i fjellbunkeren der.
  De jobber naturligvis dag og natt for å forberede krigene mot Kina og Russland som Mark Esper og Mike Pompeo messet om i hele 2019. Det finnes overhodet ingen hemmeligheter.
  Her skriver Manlio Dinucci på Global Research 25 mars 2020:
  “den 18 mars fløy to Nuclear angrepsbombers B-2 Spirit over Island og NordAtlanteren og ble eskotert av tre norske F-35 fighter Jets.”
  Flyene var utstyrt med Nuclear warhead W76-2 og den amerikanske basen i Büchel fylles opp med B61-12 Nuclear bombs. USA bygger ikke opp Biolaboratorium i 25 stater og lager atombomber for at de ikke skal brukes.

 3. Avatar for runeulv runeulv says:

  Jeg legger merke til at verken du eller de andre sosialistene ikke bryr dere om hva den svenske regjeringen gjør med vanlige svensker i jakt på flokkimmuniteten.

  Om du hadde blitt syk av Kinaviruset i Sverige, så hadde du fått en plass på et gamlehjem, da sykehusene er forbehold de yngre. Ikke ser det ut som at du hadde blitt regnet som å dø av viruset heller, da bare de som havner på sykehus eller jobber i helsevesenet blir testet.

  Videre så har svenske myndigheter gått vekk fra at Kinaviruspasienter skal behandles etter en gitt sikkerhetsnorm, og overlatt ansvaret til regionene, slik at standarden blir det smittevernsutstyret som regionen har tilgjengelig. Svenske myndigheter kunne fått svensk industri til å produsere masker og tester, men av hva jeg har sett, så selges dette til utlandet. Jeg har ei svensk Sundstrøms maske, da det er av de bedre å oppdrive, men det har ikke svenske helsearbeidere.

  Greit nok at hvordan kapitalismen utnytter seg av situasjonen er viktig, men det er ikke bra for sosialismen som et alternativ til høyrepopulismen, at man ikke er opptatt hvordan vanlige folk behandles eller at de blir utsatt for urett.

  F.eks så opplyser ikke vestlige myndigheter at dråpesmitte dannes når luft presses over stemmebåndene, dvs når vi synger eller snakker, muligens fordi vi mangler masker, eller fordi planen fremdeles er å smitte alle.
  aerosols.g001

  Ikke en gang et råd om å snakke lavt får vi.

  Aerosol emission and superemission during human speech increase with voice loudness
  https://www.nature.com/articles/s41598-019-38808-z

  Når vi er hos tannlegen, så har hun eller han på seg maske for å ikke smitte pasienten, og da ikke fordi de nyser og hoster, men fordi de snakker.

 4. Hvis du ønsker noen debatt rundt kommentarene dine,Rune Ulv,må du slutte å lansere skrullete og feilaktige beskyldninger hele tida. Det kan faktisk se ut som om du ikke vil ha noen samtale. Det er kanskje målsettingen og.

 5. Avatar for runeulv runeulv says:

  Som det er viktig nå?

  Om du hadde ønsket at sosialismen skulle være en maktfaktor i fremtiden, så må noen ta opp hva som skjer i Sverige. Verden vil ikke gå under på grunn av coronaviruset, men det vil bli brukt mot sosialister hvor lite dere brydde dere om vanlige arbeidsfolk.

  Jeg forstår at det er mye mer spennede å lese om den onde kapitalismen, men det er faenmeg forjævlig hvilken strategi venstresiden har valgt i Sverige, og så langt har jeg ikke sett en sosialist som har protestert.

  Høyrepopulistene derimot, forsøker å få stoppet galskapen så godt de kan.

  Denne tråden er ekkel lesning når man kommer et stykke uti den, og man nærmer seg dags dato.

  Corona: Ni som jobbar på sjukhus: Hur är situationen?

  https://www.flashback.org/t3128500

 6. Avatar for runeulv runeulv says:

  Läste i Aftonbladet att vårdcentralerna förbereds för att börja ta ansvar för coronapatienterna och att läkare i primärvården ska snabbutbildas i palliativ vård i livets slutskede, för att vårda coronasmittade döende i deras egna hem och att sänkt kvalitet av vård kan behöva accepteras. Bakgrunden är att hela 10 % av de coronasmittade kommer behöva vård. Hört siffror om beräkning 70% smittade här.

  I Sverige vill man också etablera en ny vårdform där uteslutande coronasmittade äldre personer och äldre vårdas under samma tak. Enligt säker källa har/ska kommunerna i Sverige skriva avtal om att alla som bor i äldreboende ska vara kvar på boendet när de får symptom på corona och får då palliativ vård och när de är döda ska de läggas i liksäckar med markeringen “smitta”.

  Jag saknar ord, det finns inget hopp nu om att kunna överleva för alla Sveriges äldre personer.
  Vid vilken ålder anser Sverige att de coronasmittade inte har rätt att räddas från döden, 60, 70??

  Min pappa bor på ett äldreboende, han är pigg och glad och mår bra. Han och hans förfäder har bott i Sverige och betalat skatt som de trodde skulle användas för bra sjukhusvård och att Sverige var ett tryggt land att bo i. Där de styrande ansåg att också de äldre skulle få säker vård och ett värdigt liv. Min pappa har arbetat som skogsarbetare i 53 år och han har varit med och byggt upp Sverige till den välfärd som fanns i Sverige fram till dess att regeringen införde massinvandringar av de nu över 2 miljoner utrikesfödda som nu bor i Sverige, dvs. 20 % av de som bor i Sverige nu är utrikesfödda. Behöver regeringen fler bostäder för att fler utrikesfödda ska få plats? Är det därför äldre ska offras?

  Det är nu 3 veckor sedan jag har sett och kramat min gulliga pappa och jag saknar min pappa jättemycket. Eftersom pappa fick mycket dålig hörsel från sitt arbete, så kan vi inte talas vid i telefon. Jag har skickat brev till honom och får genom personalen på boendet information om min pappa. Han brukar fråga personalen varför inte hans barn, barnbarn och barnbarnsbarn varit och hälsat på honom. Personalen på boendet vill skona de äldre som bor där och ser bla. till att de inte ska se nyheter på TV. Jag förstår nu att jag aldrig mer kommer få se min älskade pappa, pga. stor risk för coronasmitta.

  De styrande i Sverige hade kunnat förhindra den stora masspridningen av coronavirus, om de hade tagit beslut om och utfört nödvändiga åtgärder för att minska spridningen av coronaviruset.
  Varför har de styrande i Sverige tagit bort välfärden och förvandlat Sverige till ett u-land?

  Det är så fruktansvärt att de äldre som har byggt upp Sverige ska offras. Mitt hjärta gråter.

  https://www.flashback.org/sp70989187

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere