USA vil støtte Tyrkias invasjon i Syria med våpen

0
Tyngre tyrkiske våpen på vei inn i Idlib. Skjermdump.

NATO vil ikke, i det minste foreløpig, gå direkte inn på Tyrkias side i landets krig mot Syria i Idlib-provinsen. NATO med Jens Stoltenberg i spissen, har erklært sin støtte til Erdogans offensiv i Idlib. Denne offensiven gjennomføres i et tett samarbeid med al-Qaidas filial i Syria og andre terrorister. Dette bekymrer ikke Stoltenberg, og han slipper å svare på det, siden pressa er for lojal til å spørre. I tillegg til den politiske støtten til det folkerettstridige angrepet, vil nå USA også levere våpen til Tyrkia for å støtte krigen mot Syria.

USAs spesialutsending til Midtøsten, James Jeffrey, sier ifølge Reuters at:

«Tyrkia er en NATO-alliert. Mye av militæret bruker amerikansk utstyr. Vi vil sørge for at utstyret er klart og brukbart.»

Jeffrey og USAs FN-ambassadør Kelly Craft dro på hastebesøk til Ankara for å diskutere situasjonen i Idlib. De to og USAs Tyrkia-ambassadør David Satterfield skal ha vært på ulovlig besøk i den nordlige delen av Idlib-provinsen for å få et inntrykk av situasjonen. Pentagon-sjef Mark Esper antyder at Tyrkia vil få støtte til å styrke sitt luftvern.

Denne videoen viser en tyrkisk militærkolonne med våpen til Idlib.

Det meldes også at Tyrkia sender nye konvoier inn i Syria med tunge våpen som skal brukes av deres terroristvenner i Idlib.

Vi vet jo ikke hva Erdogan & co fortalte sine gjester fra USA, men på slagmarka går det ikke så bra for Tyrkia og deres terrorister. Men det går jo ikke så bra på bakken for Tyrkia og terroristene.

Den syriske hæren har tvunget de tyrkiske styrkene og deres terrorister tilbake og gjenerobret den viktige byen Saraqib. Riktignok er den tyrkiske hæren den nest største i NATO, men den syriske hæren kjemper for egen jord og er en kamptrent styrke etter så mange års krig, så den lyktes i å gjenerobre Saraqib og en rekke mindre byer. Se dette kartet.

President Erdogan ønsker å beholde kontrollen over Idlib og la terroristene lage sin egen lille islamske stat der, slik at han kan bruke dem ved seinere anledninger. Men Syria, Iran og Russland vil ikke la ham få beholde regionen.

Russlands utenriksminister Sergeij Lavrov møtte Finlands utenriksminister Pekka Haavisto i Helsinki 3. mars 2020 og sa klart og tydelig at Russlands støtte til Syrias krig mot terroristene.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.