USA vil støtte Tyrkias invasjon i Syria med våpen

31
Tyngre tyrkiske våpen på vei inn i Idlib. Skjermdump.

NATO vil ikke, i det minste foreløpig, gå direkte inn på Tyrkias side i landets krig mot Syria i Idlib-provinsen. NATO med Jens Stoltenberg i spissen, har erklært sin støtte til Erdogans offensiv i Idlib. Denne offensiven gjennomføres i et tett samarbeid med al-Qaidas filial i Syria og andre terrorister. Dette bekymrer ikke Stoltenberg, og han slipper å svare på det, siden pressa er for lojal til å spørre. I tillegg til den politiske støtten til det folkerettstridige angrepet, vil nå USA også levere våpen til Tyrkia for å støtte krigen mot Syria.

USAs spesialutsending til Midtøsten, James Jeffrey, sier ifølge Reuters at:

«Tyrkia er en NATO-alliert. Mye av militæret bruker amerikansk utstyr. Vi vil sørge for at utstyret er klart og brukbart.»

Jeffrey og USAs FN-ambassadør Kelly Craft dro på hastebesøk til Ankara for å diskutere situasjonen i Idlib. De to og USAs Tyrkia-ambassadør David Satterfield skal ha vært på ulovlig besøk i den nordlige delen av Idlib-provinsen for å få et inntrykk av situasjonen. Pentagon-sjef Mark Esper antyder at Tyrkia vil få støtte til å styrke sitt luftvern.

Denne videoen viser en tyrkisk militærkolonne med våpen til Idlib.

Det meldes også at Tyrkia sender nye konvoier inn i Syria med tunge våpen som skal brukes av deres terroristvenner i Idlib.

Vi vet jo ikke hva Erdogan & co fortalte sine gjester fra USA, men på slagmarka går det ikke så bra for Tyrkia og deres terrorister. Men det går jo ikke så bra på bakken for Tyrkia og terroristene.

Den syriske hæren har tvunget de tyrkiske styrkene og deres terrorister tilbake og gjenerobret den viktige byen Saraqib. Riktignok er den tyrkiske hæren den nest største i NATO, men den syriske hæren kjemper for egen jord og er en kamptrent styrke etter så mange års krig, så den lyktes i å gjenerobre Saraqib og en rekke mindre byer. Se dette kartet.

President Erdogan ønsker å beholde kontrollen over Idlib og la terroristene lage sin egen lille islamske stat der, slik at han kan bruke dem ved seinere anledninger. Men Syria, Iran og Russland vil ikke la ham få beholde regionen.

Russlands utenriksminister Sergeij Lavrov møtte Finlands utenriksminister Pekka Haavisto i Helsinki 3. mars 2020 og sa klart og tydelig at Russlands støtte til Syrias krig mot terroristene.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Mari Mari says:

  Jeg kan ikke si at jeg er overrasket. Bunten av forbrytere har hele tiden samarbeidet mens de påstår å være uenig. Erdogan har ambisjoner om å bli neste kalif men har ikke forstand nok til å innse at han undertegner sin egen og sitt folks dødsdom. Sånn er det med stormannsgalskap. Uheldig for Tyrkia, bra for sionistene som har enda et instrument til å hjelpe dem oppnå Stor Israel planen. Bryter det ut storkrig er Tyrkia en haug av aske.

 2. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Vi har mange tapere
  #1 Erdogan
  #2 Hellas idag. De overflommes av gærninger, og kan se fram til havrelefse når turistene forsvinner
  #3 Israel. Havrelefse der også.
  #4 Norge - når oljeprisen stuper

 3. Avatar for Mari Mari says:

  Jeg husker med avsky da Brundtland leende sa at det er typisk Norsk å være best. Jaha, så hvorfor var hun og hennes kjære venninne Hillary Clinton da så opptatt med å selge Norge til NWO? Norge kjøper ikke men blir solgt bit for bit. :wink:

 4. Avatar for Mari Mari says:

  Joda men er det fordi Norge er blant de store spillere eller er det fordi våre så kjære folkevalgte valgte å selge seg selv, og oss i farta, til djevelen. Jeg tror ikke vi har noen som er del av de super rike gamle familiene. Gjør vi?
  Men vi har tropper i Mali allerede, det er sant. Jeg tror rett og slett at våre politikere er forrædere som meler sin egen kake. Hvor mye kostet det i skattepenger for Stoltenberg å kjøpe seg inn som NATO sin generalsekretær? Og hvor mye vil det koste i skattepenger å kjøpe Solberg et sete i FN? Samtidig som det da som nå ble hevdet at Norge må spare på offentlige utgiftene.

 5. Avatar for kjell108 kjell108 says:


  Hovedeier Tinius Nagell-Erichsen var vel engelsk?

  Nagell-Erichsen transferred the four voting shares in Blommenholm Industrier AS to the Trust on 5. May 2006. Blommenholm Industrier owns 26,1 per cent of the shares in Schibsted ASA and is the company’s largest shareholder. The Tinius Trust thus manages the largest block of shares in the Schibsted Group.

  Stoltenberg erklærte vel Norge konkurs.
  I statsbudsjetter 1998 var det bare underskudd … vs. 1997 hvor det var stort overskudd.
  En redaktør forklarte meg at det er Stortinget som bestemmer hva som skal kalles “overskudd” / “underskudd” i et regnskap. Altså, ingen faste regler på det.

 6. Avatar for Mari Mari says:

  Den offentlige versjonen er at både Sverige og Sveits var neutral under VK2 men sannheten er en helt annen om man sjekker litt nærmere. Forresten, har du noen gang sjekket hvem det var som dannet den originale alt høyre gruppen = KKK?

 7. Hmm, for meg som bibelprofeti-interessert troende er dette en interessant utvikling som jeg har ventet litt på. Det kan være at Assads dager som leder i Syria og Irans og Russlands innflytelse der går mot slutten. Det er to bibelske profetier som kan være viktige i sammenhengen. Jesaja 17 som angir at Damaskus skal utslettes som by på èn time, men enda viktigere Salme 83 som angir at det området som nå er Syria vil være alliert med Europa/EU på et gitt tidspunkt. Det er kanskje noen som husker jeg skreiv for noen måneder siden da spenningen var høy mellom USA og Iran at disse to aldri vil gå til krig mot hverandre, men derimot at Europa/EU vil angripe Iran og dets allierte, basert på bibelske profetier. Men jeg tror altså at Iran vil miste Syria som alliert før det skjer, og da må Assad-regimet bort. Bær over med meg, bare ment som litt religiøst krydder opp i alle de politiske analysene. Skulle dette slå til vil det i alle fall gjøre Russland ekstremt nervøst.

 8. Avatar for INK INK says:

  Jeg merker at religiøst krydder får meg til å nyse veldig i dag. Atsjooo! (Beklager det).
  Derfor:

  Hmm, ikke glem at folk har lest og tolket de samme skriftstedene inn i sin egen samtid i tusenvis av år og at de ble skrevet i en bestemt politisk samtidsvirkelighet.

  Personlig foretrekker jeg å spå i kaffegrut - altså ikke i det hele tatt, ettersom jeg drikker pulverkaffe (Atsjooo!).

  Vel, etter som absolutt alt før eller siden tar slutt, så får du før eller siden garantert rett i dette, uansett.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

23 flere kommentarer

Deltakere