USA vil grabbe virusvaksine fra Tyskland

5
Illustrasjon: Shutterstock

USA ønsker seg en eksklusiv lisens på en vaksine mot coronaviruset som blir utviklet ved et tysk firma. Det vil den tyske regjeringen hindre, skriver Die Welt.

USAs president Donald Trump prøver å få tyske vaksineforskere til å gi USA en eksklusiv lisens på den eksperimentelle vaksinen.

En slik vaksine vil utelukkende være for USA, opplyser en kilde nær den tyske regjeringen, som selv vurderer å komme med et tilbud til selskapet CureVac. Selskapet ble grunnlagt i 2000 og har kontorer i Frankfurt og Boston.

Selskapets laboratorium er spesialister på vaksineforskning, og jobber for tiden tett med Paul-Ehrlich-Institut, som er koblet til det tyske helsedepartementet.

Den amerikanske presidenten skal angivelig ha tilbudt det tyske selskapet et stort beløp for å sikre arbeidet. Det er snakk om en milliard dollar, sies det i Berlin. Det som er spesielt problematisk, er at Trump gjør alt for å få en vaksine for USA. «Men bare for USA,» sier den føderale regjeringen.

Nå skal det jo innrømmes at Donald Trump aldri har påstått at han er solidarisk med Europa eller sine såkalte allierte i Europa. Han er bare ute etter at de skal betale mest mulig til USAs våpenindustri. Så det at han også vil grabbe virusvaksine fra Europa bare for USA, føyer seg jo inn i et mønster. Det eneste merkelige er at Europas politikere fortsetter å late som om «USA beskytter oss,» som Jens Stoltenberg ynder å si.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Geirijo Geirijo says:

  Donald Trump fornekter seg ikke

  Dette passer profilen for individet Donald Trump slik vi har blitt kjent med ham.

  Det passer også profilen for den imperialistiske militaristiske brutal kapitalisme han er leder for.

  Det passer også for spekulasjonene om bruk av biologiske våpen utviklet av USA. Da vil de sikkert ha et motiv for at andre ikke skal ha en vaksine. Den vil de beholde for seg selv. Det er i alle fall nærliggende å tenke slik, relatert til de mange konspirasjons teorier herom.

 2. Det er spesielt dette med å skaffe seg eksklusiv rett til en vaksine som jeg har vanskelig for å ta alvorlig.

 3. Avatar for Mari Mari says:

  Med tanke på Venezuela, Irak, Libya, Syria etc. eller for den saks skyld æren for opphavsrett for brystimplantater så har jeg ingen problemer med å tro at Trump prøvde seg. Det som egentlig er spørsmålet er om det er snakk om å ta over hele vaksinen eller bare å forsikre seg et bestemt antall vaksiner.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere