Trump krever beskyttelsespenger av NATO-medlemmer

0

Nå er det offisielt. NATO er ikke noe mer enn det som på amerikansk kalles en «protection racket», det vil si et system der mafiabossen krever penger for å beskytte klientene sine.

Bloomberg skriver at Trump vil kreve store beløp fra land som har USA-baser på sin jord.

I Det hvite hus jobbes det med en plan som kalles «Costs plus 50», altså at «vertskapslandene» for USA-basene skal betale kostnadene pluss en bonus på 50 prosent for å ha dem der.

Dermed sies det rett ut at dette ikke er noen allianse. Det er et system der mafiabossen innkrever beskyttelsespenger. Tidligere ble dette kamuflert som «byrdefordeling», der USA har krevd at deres vasaller skal betale en større del av kostnadene med de militære installasjonene og troppene. Men nå kastes man masken og sier at USA skal ha kostnadene sine dekket og en bonus for å «beskytte» klientene sine.

Jens Stoltenberg er en effektiv pengeinnkrever for mafiaboss Trump.

Trump har sagt at det er spesielt de rike NATO-landene som er i søkelyset for denne politikken. Men han har ikke spesifisert akkurat hvilke. Det kan man jo lett regne seg til. Blant dem er garantert Norge og Tyskland. Tyskland betaler nå 28 prosent av kostnadene for det som er en de facto USA-okkupasjon av landet.

I Det hvite hus snakkes det også om at «Costs plus 50»-programmet vil inneholde en rabatt «for god oppførsel». De mest servile og underdanige, som godtar alt, vil få rabatt. Der vil jo Norge ligge godt an.

I Europa tror faktisk lederne i NATO-landene at USA vil risikere verdenskrig hvis et av disse landene blir angrepet. At USA vil risikere New York for Montenegro, liksom. Det er mulig at disse lederne er så inkompetente og letlurte at de tror på en slik åpenbar bløff, men det er mer sannsynlig at de bare tenker på sitt eget skinn. Så lenge denne illusjonen opprettholdes har de trygge jobber.

Men nå forteller altså Donald Trump all verden at NATO ikke er en allianse og at USA bare vil «beskytte» dem som betaler nok. Stort klarere og mer kynisk kan det jo ikke gjøres.

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

Forrige artikkelVelge mellom 5G og insekter? Vi får ikke begge deler
Neste artikkelSøsterskap med krigsforbryter
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).