Trump krever beskyttelsespenger av NATO-medlemmer

3

Nå er det offisielt. NATO er ikke noe mer enn det som på amerikansk kalles en «protection racket», det vil si et system der mafiabossen krever penger for å beskytte klientene sine.

Bloomberg skriver at Trump vil kreve store beløp fra land som har USA-baser på sin jord.

I Det hvite hus jobbes det med en plan som kalles «Costs plus 50», altså at «vertskapslandene» for USA-basene skal betale kostnadene pluss en bonus på 50 prosent for å ha dem der.

Dermed sies det rett ut at dette ikke er noen allianse. Det er et system der mafiabossen innkrever beskyttelsespenger. Tidligere ble dette kamuflert som «byrdefordeling», der USA har krevd at deres vasaller skal betale en større del av kostnadene med de militære installasjonene og troppene. Men nå kastes man masken og sier at USA skal ha kostnadene sine dekket og en bonus for å «beskytte» klientene sine.

Jens Stoltenberg er en effektiv pengeinnkrever for mafiaboss Trump.

Trump har sagt at det er spesielt de rike NATO-landene som er i søkelyset for denne politikken. Men han har ikke spesifisert akkurat hvilke. Det kan man jo lett regne seg til. Blant dem er garantert Norge og Tyskland. Tyskland betaler nå 28 prosent av kostnadene for det som er en de facto USA-okkupasjon av landet.

I Det hvite hus snakkes det også om at «Costs plus 50»-programmet vil inneholde en rabatt «for god oppførsel». De mest servile og underdanige, som godtar alt, vil få rabatt. Der vil jo Norge ligge godt an.

I Europa tror faktisk lederne i NATO-landene at USA vil risikere verdenskrig hvis et av disse landene blir angrepet. At USA vil risikere New York for Montenegro, liksom. Det er mulig at disse lederne er så inkompetente og letlurte at de tror på en slik åpenbar bløff, men det er mer sannsynlig at de bare tenker på sitt eget skinn. Så lenge denne illusjonen opprettholdes har de trygge jobber.

Men nå forteller altså Donald Trump all verden at NATO ikke er en allianse og at USA bare vil «beskytte» dem som betaler nok. Stort klarere og mer kynisk kan det jo ikke gjøres.

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. SHO says:

    Kanskje Norge heller bør ta seg betalt av USA for Vardø-radaren?

  2. Hvis du bytter bort dine egne verdier mot mafiabossens løfte om senere utbetaling, så kan en lure på hvem som beskyttes. Jeg er redd Oljefondet har for stor makt over oss, ennå.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

3 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.