Perfekt storm: børskrakk, oljekrise og virusepidemi

203
Illustrasjon: Shutterstock

Samtidig med at virusepidemien har stengt Italia og kommer til å gjøre det samme med mange andre land, deriblant Norge, rammes verdensøkonomien av det største børskrakket siden 1987, altså større enn finanskrisa i 2008. Dow Jones-indeksen i USA falt med 10%, DAX-indeksen i Frankfurt falt hele 13,67%.

Dette betyr at aksjeverdien for trillioner (tusenvis av milliarder) forduftet fra markedet på et øyeblikk.

Både The Fed, altså den privateide sentralbanken i USA og Den europeiske sentralbanken prøvde å kaste «kvantitative lettelser» på dette uhyret av et krakk, men til ingen nytte.

The Independent skriver at det er vanskelig å forestille seg at ikke Italia nå går inn i resesjon, siden landet i realiteten er stengt. Virusepidemien og krakket skjer altså samtidig og de massive karantenetiltakene vil forsterke virkninga av det økonomiske krakket. Men det vil gjelde langt flere land. USA ligger svært tynt an.

Der har man også det problemet at priskrigen på olje slår bunnen ut at skifergassindustrien, som jo er fullstendig lånebasert.

Vi har altså samtidig oljekrise, finanskrise og viruskrise. Dette er en perfekt storm, og vi har mye igjen før denne stormen er ridd av. Dette blir mye verre før det blir bedre. Det er godt mulig at vi ser starten på en depresjon. Dette er også en del av den voldsomme kampen mellom Vest og Øst, mellom USAs imperium på den ene sida og alliansen Russland/Kina på den andre. Den kampen vil rase ut gjennom dette tiåret og vil ta mange former.

Denne kritiske situasjonen gir også banker og myndigheter de påskuddene de måtte trenge til å konfiskere eiendom, innføre kontantforbud, stenge plagsomme medier, innføre tvungen massevaksinasjon, strengere ID-kontroll eller hva de måtte ønske.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Pål skyter innertiere om dagen. briljante observasjoner. Han påpeker her at krisa åpner opp for at myndigheter og banker nå får store muligheter til å realisere sine planer for å bygge sin nye verden.
  Jeg slenger på at World Wildlife Fond også kan få oppfylt sine visjoner. Organisasjonen ble stiftet i 1961 av verdens aller rikeste men frontet av slike som Prince Bernard og Prince Philip.
  Sir Julian Huxley sa det slik: “The expansion of humanity is secondary to the preservation of other species.”
  På Bilderbergkonferansene har Henry Kissinger for mange år siden hevdet at Overpopulation var verdens største problem. Både Bilderbergerene og WWF finner hverandre i dette at jordens befolkning må reduseres radikalt.
  Kanskje de nå får realisert planen sin?
  Prince Philip: “In the event that I am reicarnated,I would like to Return as a DEADLY VIRUS,in order to contribute to solve overpopulation.” (1988)
  (Wilfried Huismann: Panda Leaks

 2. Danmark stenger grensene

  – Fra i morgen klokken 12 lukkes de danske grensene midlertidig, sier Danmarks statsminister Mette Frederiksen. Alle turister og utlendinger som ikke kan bevise sin tilhørighet til Danmark vil bli avvist ved grensen.

 3. Avatar for tjatta tjatta says:

  Slik er det i Norge nå også. Jeg kjøpte flybilletter fra Nepal til Kirkenes for å besøke famillien i påsken. Njet. Er nå persona non grata fordi jeg ikke har bostedsadresse i Norge. At jeg er norsk statsborger og betaler skatt i Norge har null betydning. Men smutthullet er å ha en adresse man kan gjennomføre de 14 dagene i karantene

 4. Avatar for Erland Erland says:

  Det er ganske interessant å se forskjellen på norske og svenske tv-nyheter. I Sverige er hovedoppslagene 1) De strenge tiltakene i Norge og Danmark, 2) Næringslivets problemer og børsnedgang. Når det gjelder viruset finnes det tiltak, men de virker å være svake.

  Det private TV4 virker å være noe kritiske til myndighetene.

  Ekstra nyhetssending på SVT midt på dagen kunngjorde myndighetene at høyskole-eksamener er avlyst. Påfølgende pressekonferanse var fort unnagjort, det virket som journalistene ikke hadde mye å spørre om.

 5. Avatar for Erland Erland says:

  Hvis vi får en ekstrem topp og respirator-sengene ikke vil rekke til alle, vil det bli gjort umenneskelige priorieringer. Det er derfor det er viktig å flate ut kurven. Derfor de harde tiltakene nå. Dette trodde jeg alle visste.

 6. Avatar for Johnny Johnny says:

  Dette var grusomt stygt, du burde virkelig skamme deg!!!

 7. Avatar for Johnny Johnny says:

  Lest mye rart på Steigan.no, men å ønske død over andre debattanter, og skrive dette, da har du krysset en grense!

  Skam deg! :angry:

 8. Avatar for aford aford says:

  Three great forces rule the world: stupidity, fear, greed and lack of math skills.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

195 flere kommentarer

Deltakere