«Fredelige flyktninger» har våpen og angriper greske grenseposter

0
Skjermdump fra en av migrantenes egne videoer.

De såkalte «flyktningene» som har dukket opp på grensa mot Hellas på tyrkisk side etter å ha blitt busset dit av tyrkiske myndigheter later til å være alt annet enn fredelige syriske flyktninger. For det første kommer mange av dem fra helt andre land enn Syria, som for eksempel Kongo og Afghanistan. For det andre er de alt annet enn fredelige.

Videoer viser grupper av unge menn som går til angrep på gresk grensepoliti med molotovcocktails, samt at noen av dem tydeligvis har skytevåpen. Noen skal angivelig også snakke perfekt tyrkisk.

De setter fyr på grensegjerdet mot Hellas og kaster stein på brannfolkene som forsøker å slukke flammene. Når gresk politi prøver å slukke brannene med vannkanonene høres ropene «Allahu Akbar». Er dette det som kan kalles en asylsøknad?

De får støtte av tyrkiske sikkerhetsstyrker som skyter tåregass mot den greske sida av grensa.

President Recep Tayyip Erdogan har ikke gjort noen hemmelighet av at han bruker migrantene som våpen mot Europa. Det er naiv å tro at disse angrepene på de greske grensepostene er uttrykk for ei «flyktningkrise». Dette må oppfattes som et tyrkisk angrep på Hellas via stedfortredere. Det er ikke en gang spesielt godt kamuflert.

Les: Erdogan truer Europa med «millioner av flyktninger»

I virkeligheten står nå to NATO-land, som liksom er allierte, i en paramilitær konflikt. De historiske erkefiendene Hellas og Tyrkia er nok en gang i en alvorlig konfrontasjon, og Erdogan har titusenvis av terrorister under sin kommando som han kan bruke mot Hellas hvis han synes at han skulle ha behov for det.

Tyrkia er i en ikke-erklært krig med sitt naboland Syria der de bruker titusener av terrorister som sine redskaper. Noen av de samme folkene blir sendt til den greske grensa, og eventuelt seinere til Europa. Og noen av terroristene blir sendt til Libya for å slåss for Tyrkias interesser der. Det er nødvendig å se det som skjer på grensa mellom Tyrkia og Hellas i lys av Tyrkias rolle i det store bildet.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.