Styrker al-Nusra den ukrainske hæren?

0
al-Nusras flagg

Fra den sjølerklærte Folkerepublikken Lugansk, hevdes det fra utbryterrepublikkens politihovedkvarter. Presseansvarlig Ivan Filiponenko sier at på grunn av mannskapsmangel i den ukrainske hæren har man tydeligvis rekruttert jihadister fra Syria-filialen av al-Qaida.

«Ifølge øyenvitner har opptil 10 ukjente menn med østlig utseende dukket opp ved Ukrainas 93. brigade iført svarte uniformer og utstyrt med våpen.»

”Det var mulig å slå fast at disse personene tilhørte den radikale islamistgruppen Jabhat Fath al-Sham (tidligere Jebhat al-Nusra) og ankom fra Severodonetsk, hvor de ble trent under ledelse av militantene fra Hizb-ut-Tahrir-al-Islami “. I den forbindelse forventer vi en økning i intensiteten av provoserende angrep og arbeidet til fiendens sabotasje-rekognoseringsgrupper for å forverre situasjonen i denne retningen, «

Nettavisa Dninews, som er organ for den sjølerklærte republikken Donetsk, skriver om liknenede forhold.

Meldinga fra Filiponenko er ikke så overraskende som den kan høres. Det har lenge vært en tett forbindelse mellom jihadistene og ukrainske nazister.

Frivillige jihadister har kjempet sammen med den fascistiske Høyresektoren på østfronten i Ukraina. De har opprettet tre bataljoner, som koordinerer sine operasjoner med fascistene. Dette meldte New York Times i en artikkel med tittelen Islamic Battalions, Stocked With Chechens, Aid Ukraine in War With Rebels av Andrew E. Kramer.

I mai 2015 skrev nettavisa Strategic Culture Foundation om at ISIL har sendt noen av sine krigere til å kjempe i Øst-Ukraina. De bygde blant annet på informasjon fra den polske filmskaperen Marcin Mamon, som også pekte på forbindelsen mellom oligarken Ihor Kolomoiski og jihadistene.

Det viser seg at denne forbindelsen mellom Ukrainas fascistiske og nazistiske krefter og jihadistene går langt tilbake. Allerede i 2007 ble det avholdt en konferanse i den ukrainske byen Ternopol for å opprette det som ble kalt en International Antiimperialistic Front (IAF). Initiativet til konferansen ble tatt av International Movement for Decolonization of the Caucasus (IMDC) ledet av Ahmad Sardali, og den ukrainske organisasjonen “Trident” of Stepan Bandera ledet av ingen ringere enn nazisten Dmitro Jarosj, som vi jo kjenner fra hans opptreden under statskuppet i Kiev 22.02.2014 og fra Hans Wilhelm Steinfelds koseintervju i NRK.

Politiet i Kuwait sprengte i 2015 en smuglerring knyttet til Den islamske staten (Daesh), som har drevet med våpensmugling fra Ukraina via Tyrkia til IS i Syria. Dette skrev Arab Times.

Allerede våren 2014 meldte Fars News at jihadister deltok i angrepene på separatistene i Donetsk.

Et stort antall Takfiri-krigere i Syria med saudiarabisk og tsjetsjensk bakgrunn og med finansiell støtte fra Saudi Arabia er blitt overført til den ukrainske hovedstaden. De er fløyet inn dit for å hjelpe den ukrainske hæren å bekjempe den pro-russiske befolkninga, sa en arabisk sikkerhetsoffiser til FNA under løfte om anonymitet.

«Styrkene er umiddelbart bli sendt videre til Kramatorsk by i Øst-Ukraina og kjemper nå ved siden av den ukrainske armeen mot pro-russerne som såkalte militser som støtter regjeringa,» tilføyde kilden.

Grupper med tilknytning til al-Qaida har kommet med oppfordringer til sine tilhengere om å føre hellig krig i Ukraina. Det er også meldt om at den svarte fanen til Kalifatet til Den islamske staten er observert i noen av militsenes leire.

Nettmagasinet The Intercept skrev om jihadister som kjemper som frivillige i de private militsene i Ukraina. De er erfarne krigere og ser på dette som en del av sin globale jihad. 


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.