Verdens helseorganisasjon roser Kinas innsats mot koronaviruset – «Kina har kjøpt verden tid»

0
Illustrasjon: Zaman Jorj, Shutterstock

Generaldirektøren for Verdens helseorganisasjon (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, gir Kina ros for den måten landet har taklet utbruddet av koronaviruset på.

Tedros sa til en forsamling av internasjonale utenriks- og sikkerhetspolitiske ledere i Tyskland lørdag 15. februar 2020 at WHO er oppmuntret av at det ennå ikke har vært utbredt smitte utenfor Kina, og at «de skritt Kina har tatt for å inneholde utbruddet ved sin kilde ser ut til å ha kjøpt verdens tid .”

«Vi er tilfreds med at et internasjonalt team av eksperter nå er på bakken og jobber tett med kinesiske kolleger for å forstå utbruddet,» sa Tedros til sikkerhetskonferansen i München.

Men han sa også at WHO er «bekymret for den fortsatte økningen i antall tilfeller i Kina,» og av rapporter om at flere helsearbeidere er blitt smittet eller er døde.

Tedros sa: «Vi er bekymret for den manglende responsen fra det internasjonale samfunnet for å finansiere denne innsatsen.»

«Vi må utnytte det mulighetsvinduet vi har til å intensivere beredskapen vår. Kina har kjøpt verden tid. Vi vet ikke hvor mye tid. ”

15. februar rapporterte Kina om 143 nye dødsfall som følge av koronaviruset, eller COVID-19, som er den offisielle betegnelsen. Det er et fall i vekstraten, uten at det dermed er noen grunn til å svekke beredskapen.

Det totale antallet registrerte smittede er nå (16.02.2020) 69.256. Det er rapportert 1.669 dødsfall og 9.641 smittede som skal ha blitt friske.

Kinas utenriksminister Wang Yi takket for den internasjonale støtten Kina har fått både fra WHO og fra mange land over hele verden. De tiltakene Kina har tatt er hovedårsaken til at smitten nesten ikke er spredd til andre land. Men hva som skjer når smitten sprer seg til land med et langt dårligere helsevesen og med mindre evne til å ta forebyggende tiltak, gjenstår å se.

I USA har fire senatorer brukt dødsfallet til en av legene som har kjempet mot koronaviruset til å angripe det politiske styresettet i Kina, noe som falt i svært dårlig jord i Kina.

For folket i USA er det å håpe at smitten ikke sprer seg dit, for hvordan det vil gå med et nedkjørt og elendig organisert helsesystem, kan man bare forestille seg.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.