Verdens helseorganisasjon roser Kinas innsats mot koronaviruset – «Kina har kjøpt verden tid»

4
Illustrasjon: Zaman Jorj, Shutterstock

Generaldirektøren for Verdens helseorganisasjon (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, gir Kina ros for den måten landet har taklet utbruddet av koronaviruset på.

Tedros sa til en forsamling av internasjonale utenriks- og sikkerhetspolitiske ledere i Tyskland lørdag 15. februar 2020 at WHO er oppmuntret av at det ennå ikke har vært utbredt smitte utenfor Kina, og at «de skritt Kina har tatt for å inneholde utbruddet ved sin kilde ser ut til å ha kjøpt verdens tid .”

«Vi er tilfreds med at et internasjonalt team av eksperter nå er på bakken og jobber tett med kinesiske kolleger for å forstå utbruddet,» sa Tedros til sikkerhetskonferansen i München.

Men han sa også at WHO er «bekymret for den fortsatte økningen i antall tilfeller i Kina,» og av rapporter om at flere helsearbeidere er blitt smittet eller er døde.

Tedros sa: «Vi er bekymret for den manglende responsen fra det internasjonale samfunnet for å finansiere denne innsatsen.»

«Vi må utnytte det mulighetsvinduet vi har til å intensivere beredskapen vår. Kina har kjøpt verden tid. Vi vet ikke hvor mye tid. ”

15. februar rapporterte Kina om 143 nye dødsfall som følge av koronaviruset, eller COVID-19, som er den offisielle betegnelsen. Det er et fall i vekstraten, uten at det dermed er noen grunn til å svekke beredskapen.

Det totale antallet registrerte smittede er nå (16.02.2020) 69.256. Det er rapportert 1.669 dødsfall og 9.641 smittede som skal ha blitt friske.

Kinas utenriksminister Wang Yi takket for den internasjonale støtten Kina har fått både fra WHO og fra mange land over hele verden. De tiltakene Kina har tatt er hovedårsaken til at smitten nesten ikke er spredd til andre land. Men hva som skjer når smitten sprer seg til land med et langt dårligere helsevesen og med mindre evne til å ta forebyggende tiltak, gjenstår å se.

I USA har fire senatorer brukt dødsfallet til en av legene som har kjempet mot koronaviruset til å angripe det politiske styresettet i Kina, noe som falt i svært dårlig jord i Kina.

For folket i USA er det å håpe at smitten ikke sprer seg dit, for hvordan det vil gå med et nedkjørt og elendig organisert helsesystem, kan man bare forestille seg.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Trygve Trygve says:

  Ikke at det har så mye med denne saken å gjøre pr se, men jeg synes at Steigan kan være litt vel positiv til Kina noen ganger. Jeg er meget kritisk til den brutale overvåkningen vi ser med social credit system. Flettes dette sammen med one belt one road er vi solgt. Da er vi inne i the Lucifer System.

 2. Avatar for Mikkel Mikkel says:

  Jeg er glad for at Steigan ikke kaster seg så lett på alle negative kampanjer mot Kina. Kina-hat-bevegelsen er dessuten sjelden særlig nyansert og har som regel svartmaling og demonisering som selve poenget. Det henger trolig sammen med at Kommunistpartiet i Kina er i dag viktigste problem for vestlige overklassen.

  Kan kredittvurdering og overvåking være et problem. Ja selvfølgelig. All data-sanking er problematisk.

  Kinas kredittsystem er del av en omfattende høyteknologisk delings-økonomi. I denne økonomien er det også store fordeler for folk flest. Det er i utgangspunktet fornuftig med mekanismer der det lønner seg for folk å betale for tjenestene de mottar og at folk behandler varene de får bra etc.

  Angående koronaviruset har Kina fått et kjempeproblem, og har gjort sterke tiltak. Tiltak som ikke er særlig hyggelige. Det er bra at Steigan formidler alvorligheten i dette og at Kina får helsepolitisk støtte fra WHO. Verden bør altså støtte Kina i denne situasjonen.

  Det er nok av Kina-hatere som vil bruke alt de kan for å svartmale Kina, også deres innsats mot koronaviruset.

 3. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Spørsmålet er; til hvilken pris?
  Jeg er ikke så sikker på at kommunist-partiet vil overleve dette. Selv om de skulle klare å få bukt med viruset.
  Og får full kontroll med narrativet. Ungdommen er ikke like godtroende som sine foreldre, og har heller ikke den samme respekten for autoriteter.

 4. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Det er endel av NWO - Zig snakker om det. NWO blir et globalt sosialistisk system, og en global hær som holder orden. Vinn-vinn for alle parter kan du si.
  Pengene vil bli erstattet med elektroniske penger, et system hvor du bare viser fram finger eller hva, så foretar system transaksjonen og oppdaterer hvor mye penger du har igjen på konto. Høyre-ekstremister og Falun Gong har ingen adgang til butikken selvfølgelig. Hva du får ut av banken er hva du har betalt inn til banken, unntatt for Høyre-ekstremister.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere