Syrias hær har frigjort den strategiske byen Saraqib

3
Saraqib i Idlib-provinsen. Syrianews

Saraqib er den nest største byen i Idlib-provinsen i Syria. Den ligger i veiskillet der hovedvei M4 skiller lag med hovedvei M5 og går vestover mot Latakia og Middelhavet. Byen har vært kontrollert av terrorister i sju år, så da den ble frigjort 6. februar 2020, var det en viktig strategisk seier for den syriske hæren og for alle som er motstandere av Vestens intervensjonskrig i Syria og deres terroristiske leiesoldater.

Dette kartutsnittet fra Southfront viser beliggenheten til Saraqib.

Det betyr også at Syrias hær er på skuddhold av stillingene til HTS og deres allierte i sjølve byen Idlib. Hæren vil antakelig også rykke nordover fra Saraqib for å frigjøre hele M5 fram til Aleppo. Da vil Aleppo for første gang ha direkte hovedveisforbindelse til Damaskus i sør.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har forsøkt sitt ytterste for å redde terroristene og hindre den syriske framgangen. Dette har påført de syriske styrkene tap, men det har ikke hindret dem i å frigjøre også disse områdene.

Saraqib på Google Earth

En annen som også også gjør sitt for å hjelpe HTS/al-Qaida er Benjamin Netanyahu. Natt til 6. februar ble utkanten av Damaskus bombet av israelske fly. De fleste av missilene skal ha blitt skudd ned av syrisk luftvern, sier offisielle syriske kilder.

Hver gang den syriske hæren driver ut terrorister fra en by finner de masse vestlige våpen og utstyr, samt tunnellsystemer som dette:

Det er et slikt tunnellsystem for al-Nusra/al-Qaida som er sentralt i den nye propagandafilmen fra White Helmets, som vises på NRK, The Cave. Akkurat som i hyllesten til WH i «Last Men in Aleppo» er det Feras Fayyad som står for regien. Det er ingen tvil om at Vestens, medienes og Hollywoods sympati er på terroristenes side, og det er også derfor det ikke er noen glede å spore i mediene eller blant politikerne over at verdens verste terrorister nå blir nedkjempet.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Med Kommuniststjerna som emblem. Jeg henger meg på Påls Midtøsten-analyse med en liten melding fra Kurdistan.
  Kurderne holder seg med mange gode blogger og her står det så mye fantastisk at jeg ser på fire av dem hver dag. For det går ikke en dag uten at en Nato-general,en USA envoy eller en EU-minister dukker opp og leverer penger,krigsmateriell og soldattrening til Kurderne. Det er et ras av aktivitet og helt hemmeligholdt i Norge.Også i “grave-pressen”.
  Men Midtøsten-webben www.al-monitor.com har 5 februar 2020 en historie som på et vis sammenfatter hva som skjer i Kurdistan.
  Her handler det om KOMALA partiet som omfatter det Iranske Kurdistan. Oversatt til engelsk heter partiet “Revolutionary Workers Society of iranian Kurdistan” og det har den klassiske røde kommuniststjerna som emblem.
  For 40 000 dollar har dette partiet hyrt et advokatfirma i Washington som heter Cogent Law Group. Dette firmaet skal jobbe for at Komala kommer i kontakt med toppene i USA-administrasjonen og får tilgang til right-wing think tanks. For målsettingen er som følger ifølge deres egen uttalelse:
  “Maximum pressure on the Iranian regime,which constitutes a foremost regional and international terrorist threat.”
  Er det noe rart at det er stas med Kurderprosjektet? Hos alle.

 2. Ein kommunistisk organisasjon som tek kontakt med høgreorienterte amerikanske styresmakter, er temmeleg desperate. Og ditto historielause.

 3. I dag,torsdag 6 februar har president Barzani i Erbil hatt besøk av Knut Lane som er UDs ansvarlige for denne regionen. Han lovet å fortsette det gode samarbeidet og utvikle den “humanitarian assistance” til fanger og flyktninger.
  Det er www.basnews.com som skriver dette. Hver dag et nytt besøk for Barzani. Kurdistan et absolutt senter for nye imperialistiske framstøt. Febrilt også.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere