Syrias hær har frigjort den strategiske byen Saraqib

0
Saraqib i Idlib-provinsen. Syrianews

Saraqib er den nest største byen i Idlib-provinsen i Syria. Den ligger i veiskillet der hovedvei M4 skiller lag med hovedvei M5 og går vestover mot Latakia og Middelhavet. Byen har vært kontrollert av terrorister i sju år, så da den ble frigjort 6. februar 2020, var det en viktig strategisk seier for den syriske hæren og for alle som er motstandere av Vestens intervensjonskrig i Syria og deres terroristiske leiesoldater.

Dette kartutsnittet fra Southfront viser beliggenheten til Saraqib.

Det betyr også at Syrias hær er på skuddhold av stillingene til HTS og deres allierte i sjølve byen Idlib. Hæren vil antakelig også rykke nordover fra Saraqib for å frigjøre hele M5 fram til Aleppo. Da vil Aleppo for første gang ha direkte hovedveisforbindelse til Damaskus i sør.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har forsøkt sitt ytterste for å redde terroristene og hindre den syriske framgangen. Dette har påført de syriske styrkene tap, men det har ikke hindret dem i å frigjøre også disse områdene.

Saraqib på Google Earth

En annen som også også gjør sitt for å hjelpe HTS/al-Qaida er Benjamin Netanyahu. Natt til 6. februar ble utkanten av Damaskus bombet av israelske fly. De fleste av missilene skal ha blitt skudd ned av syrisk luftvern, sier offisielle syriske kilder.

Hver gang den syriske hæren driver ut terrorister fra en by finner de masse vestlige våpen og utstyr, samt tunnellsystemer som dette:

Det er et slikt tunnellsystem for al-Nusra/al-Qaida som er sentralt i den nye propagandafilmen fra White Helmets, som vises på NRK, The Cave. Akkurat som i hyllesten til WH i «Last Men in Aleppo» er det Feras Fayyad som står for regien. Det er ingen tvil om at Vestens, medienes og Hollywoods sympati er på terroristenes side, og det er også derfor det ikke er noen glede å spore i mediene eller blant politikerne over at verdens verste terrorister nå blir nedkjempet.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelEnorme havvindsubsidier
Neste artikkelStemmer fra Aleppo – «Vi er alle mennesker, hvorfor dreper Vesten mennesker i landet mitt?»