Syria: Størsteparten av det søndre Idlib frigjort

0
Syriske soldater jubler over enda en seier over terroristene. Foto: Sana

Siden desember 2019 har den syriske hæren lykkes i å frigjøre store deler av provinsen Idlib som i mange år har vært i terroristenes jerngrep. Den store strategiske seieren ble oppnådd da hovedvei M5 som forbinder Aleppo med Damaskus ble frigjort og gjort klart til bruk for det syriske folket – for første gang på åtte år.

Da terroristene mistet kontrollen over M5 mistet de også sin viktigste transportvei til og fra Tyrkia. Dermed ble stillingene deres i sør også svekket. Tyrkia har sendt inn hæren for å redde terroristene, men det har ikke vært noen suksess. Tvert om har de lidd ytterligere nederlag.

Nå meldes det at størstedelen av det sørlige Idlib er frigjort gjennom den militærkampanjen som begynte i desember. Se dette kartet:

Dette gjør at terroristenes kontroll over hovedvei M4 mot vest er veldig utsatt. Vi har vurdert det slik at den syriske hæren nå ønsker å få kontroll også over denne delen av hovedveisystemet. Og da vil Idlib by ikke være langt unna.

Et område den syriske hæren skal frigjort er Shashabo-fjellene. Men hæren har også hatt tilbakeslag, slik som nord for den nylig frigjorte byen Saraqib. Likevel, i krigen som helhet, er det den syriske hæren som har stor framgang og terroristene og deres tyrkiske støttespillere som taper, og taper stort.

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelDin mann på galleriet i saka mot Assange – dag 3
Neste artikkelFrå demokrati til standssamfunn