Syria: Størsteparten av det søndre Idlib frigjort

2
Syriske soldater jubler over enda en seier over terroristene. Foto: Sana

Siden desember 2019 har den syriske hæren lykkes i å frigjøre store deler av provinsen Idlib som i mange år har vært i terroristenes jerngrep. Den store strategiske seieren ble oppnådd da hovedvei M5 som forbinder Aleppo med Damaskus ble frigjort og gjort klart til bruk for det syriske folket – for første gang på åtte år.

Da terroristene mistet kontrollen over M5 mistet de også sin viktigste transportvei til og fra Tyrkia. Dermed ble stillingene deres i sør også svekket. Tyrkia har sendt inn hæren for å redde terroristene, men det har ikke vært noen suksess. Tvert om har de lidd ytterligere nederlag.

Nå meldes det at størstedelen av det sørlige Idlib er frigjort gjennom den militærkampanjen som begynte i desember. Se dette kartet:

Dette gjør at terroristenes kontroll over hovedvei M4 mot vest er veldig utsatt. Vi har vurdert det slik at den syriske hæren nå ønsker å få kontroll også over denne delen av hovedveisystemet. Og da vil Idlib by ikke være langt unna.

Et område den syriske hæren skal frigjort er Shashabo-fjellene. Men hæren har også hatt tilbakeslag, slik som nord for den nylig frigjorte byen Saraqib. Likevel, i krigen som helhet, er det den syriske hæren som har stor framgang og terroristene og deres tyrkiske støttespillere som taper, og taper stort.

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Vel og bra dette, men siste nytt er at Tyrkia går til fullskala krig mot Syria etter Syrias motsvar til Tyrkiske angrep for å støtte Al Qaeda.

  Tyrkia krever også flyforbudsone over Syria, noen mener er fint for det er jo ikke bra at passasjerfly ikke flyr over en krigssone.

  Lite husker de fra flyforbudsonen over Libya som betyr en fullskala krig der NATO bombet en nasjon til grus der landet gikk fra å være verdens beste land å bo i til verdens verste land å bo i på bare 6 mnd med Norsk lederskap.

  Det er så utrolig mange visjonære, klarsynte og andre som har sett at WW3 vil starte med krig mellom Tyrkia og Russland at dette kommer ikke som noen bombe, en krig NATO og resten av verden blir involvert i etter kort tid som blir så grusom at de 2 andre vil se ut som en kosestund i barneTV i sammenligning.

  Nå som folk er i panikk pga 5G viruset Corona så går det som en drøm for eliten, en perfekt storm har startet.

  Det blir surrealistisk å tenke på at WW3 skal starte for å beskytte og hjelpe Al Qaeda, men helt i tråd med profetiene: Krigen vil starte på en måte som ingen hadde forventet.

 2. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  33 Turkish soldiers killed in Syrian air raid in Idlib

  At least 33 Turkish soldiers were killed in an air strike by Syrian government forces in northwestern Idlib province as Turkey vowed “to respond in kind” with attacks on “all” their positions.

  The rapid escalation of the conflict on Friday also threatened another refugee crisis as media reports cited Turkish officials as saying they “opened the gates” for Syrian refugees to transit unimpeded to Europe

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere