NRK-sjefen på dressurkurs

0
Fra Forsvarets høyskole. Foto: Forsvaret. Innfelt: Thor Gjermund Erisken. Foto: Tore Sætre CC BY-SA 4.0 Av Tore Sætre – Eget verk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=66494407

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen tar permisjon fra NRK. NRK-sjefen tar plass på skolebenken, og tar en tiukers pause fra jobben som kringkastingssjef. Dette skriver avisa VG. Avisa fortsetter:

«Ifjor ble det kjent at kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen (53) blir sittende som sjef frem til 2025. Fra midten av januar neste år tar han seg imidlertid en liten pause – og begynner å studere på Forsvarets høyskole.

Det ble klart tirsdag, og til VG bekrefter Eriksen nyheten.

– Det stemmer, og det gleder jeg meg til. Dette er noe som er veldig relevant for jobben min, det handler om samfunnets sårbarhet, hybride trusler, krisehåndtering og mer kunnskap om sikkerhets- og forsvarspolitikk, sier kringkastingssjefen, som kommer til å sitte på skolebenken fram til påske.»

Så nå skal altså sjefen for den norske «allmennkringkasteren» sitte på skolebenken til Forsvaret og NATO for å få banket kringsindustriens ideologi og tenkemåter inn i skallen.

Slik vi har fulgt NRKs utvikling under Eriksens ledelse, ville vi nesten ikke tro det var mulig å gjøre NRK til en mer servil NATO-kanal enn den allerede er, men det kan jo hende at NATOs hjernevaskerteam ser noe som kan flikkes på og gjøres enda mer systemlojalt.

Avslørende om NRKs politiske indoktrinering av journalister

Avslørende om NRKs politiske indoktrinering av journalister

NRK og andre medier løy om giftgass i Douma

Det er en tradisjon i norske hovedstrømsmedier at deres ledende journalister og redaktører indoktineres av NATO gjennom Forsvarets høyskole. Dette burde stå på første side i deres CV, slik at leserne vet hva de har å forholde seg til.

Her er pensumlista på Forsvarets høyskole.

Thor Gjermund Eriksen har forpliktet seg til å følge Redaktørplakaten. Der heter det blant annet at:

«Redaktøren må aldri la seg påvirke til å hevde meninger som ikke er i samsvar med egen overbevisning.»

NRKs seere og lyttere vil kanskje føle at Eriksen vil la seg påvirke av NATOs indoktrineringsteam, men det er jo ikke sikkert at Eriksen har noen egen overbevisning, slik at han slipper unna denne mulige interessekonflikten?


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelVindkraft er samfunnsmessig ulønnsomt
Neste artikkelForsiktig optimisme i kampen mot koronaviruset