Nato støtter Tyrkias invasjon og okkupasjon av Syria

0
En tyrkisk militærpatrulje på grensa til Syria. Foto: Shutterstock

Av Knut Lindtner.

Situasjonen i Syria innbyr til latter og hoderysting – hadde det ikke vært for at våre medier klarer å snu det hele på hodet nok en gang. Med god hjelp av Nato og Jens Stoltenberg. Tyrkia har invadert nabolandene sine, Irak og Syria ved flere anledninger de siste årene. Nå står de med tropper og leiesoldater langs hele den syriske grensen – inne i Syria – som okkupanter.

Dette har de kunnet gjøre fordi begge landene var betydelig svekket av de krigene USA har påført dem, Irak gjennom en direkte invasjon og oppløsning av landet sentrale maktapparat – noe som grunnlaget for IS sin fremgang i landet. Syria har de nesten klart å ødelegge gjennom bruk av leietropper av ulike slag, Al-Qaida og andre tilliggende grupper. Dette har i stor grad vært fanatiske jihadister i ulike avskygninger – ikke mors beste barn sett med norske briller.

For å skjule hvem disse er  – de finnes først og fremt i Idlib i dag – kaller norske medier dem for «opprørere» for å kamuflere virkeligheten for den norske befolkningen. Det er disse den syriske regjeringen med hjelp fra Russland, Iran og Hesbollah prøver å drive ut fra Idlib. Og det er disse tyrkiske tropper hjelper så godt de kan. 


USAs UD: «Vi støtter var NATO-allierte Tyrkia og fortsetter å etterlyse en øyeblikkelig slutt på på denne avskyelige offensiven fra Assads regime«

Når tyrkiske soldater blir drept i krigen inne i Syria er det som okkupanter og hjelpestyrker til jihadistene de har sendt inn i landet og forsynt med våpen og annet utstyr i 8 år nå. De risikerer nå å få disse folkene med familier på flukt inn i landet. Og det videresendingen av disse folkene Tyrkia nå truer Europa med.

Det er flyforbudsone over store deler av Syria som Russland og Syria håndhever, men i motsetning til den Nato håndhevet med sine fly (også norske) over Libya, er det den syriske regjeringen denne gangen som har kontrollen over forbudet med stor hjelp av Russland. Men i Nato gjelder bare flyforbud så lenge de kan bombe landet med egen fly slik de gjorde i Libya.

Tyrkia sendte en militærkonvoi for å støtte terroristene i Idlib. Foto: Syrianews

Det er et svarteperspill som pågår i Idlib og svarteperen er de fanatiske jihadistene m/familier som nå drives ut av Syria – og som hverken Tyrkia eller EU vil ha inn i sine områder. Det er befengt med krig, voldsomheter, en fanatisk ideologi og ugjerninger som gjør dem uegnet som samfunnsborgere i nesten ethvert land.

Men Tyrkia vil lage en ny krig for å holde disse i Idlib. Og Nato – de som sendte dem inn i Syria for å ødelegge landet – støtter dem i det med Jens Stoltenberg som talsperson. En må nesten knipe seg i armen og lure på om en er kommet i bakvendtland.

Knut Lindtner

Denne artikkelen ble først publisert på Derimot.no


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.