Den tyrkiske hæren med massivt angrep på syriske styrker i Syria

6
En tyrkisk tanks på ulovlig tokt på syrisk territorium. Shutterstock

Det tyrkiske militæret gjennomførte et massivt angrep mot den syriske hæren 28. februar 2020, da deres droner og bakkestyrker satte i gang flere angrep mot regjeringshærens stillinger i Latakia, Hama, Aleppo og Idlib. Dette skriver AlMasdarNews.

Ifølge en militær kilde i Aleppo-provinsen, rettet det tyrkiske militæret tunge slag mot Syrias pansrede og tekniske kjøretøyer, og påførte dem betydelige skader. I tillegg til angrep på den syriske hærens kjøretøyer, rettet også det tyrkisk militæret sin ildkraft mot den syriske regjeringens installasjoner. og påførte dem store skader.

Angrepene fra det tyrkiske militæret ble sagt å ha blitt utført som gjengjeldelse for flyangrep som drepte mange titalls tyrkiske soldater på det sørlige landsbygda i Idlib-provinsen torsdag. Det hevdes at Tyrkia skal ha drept så mange som 309 syriske soldater i disse angrepene. Det har foreløpig ikke vært mulig å få bekreftet dette tallet.

De store tapene til den syriske hæren vil trolig gi al-Qaida-filaialen Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) mer manøvreringsrom i Idlib, skriver Southfront.

I en telefonsamtale med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sa Donald Trump at han støttet det han kalte «Tyrkias forsøk på å de-eskalere situasjonen i Nordvest-Syria og unngå humanitær katastrofe.» Å rette et tungt militært angrep langt inne på et nabolands territorium er altså blitt «å de-eskalere» og noe nærmest humant, om man skal tro Trump og Erdogan. De to presidentene var enige om at Syria, Russland og Iran må innstille sin offensiv i Idlib, skriver det tyrkiske nyhetsbyrået Andalou.

Russland har sendt to av sine marinefartøyer gjennom Bosporus i retning Syria, skriver Middle East Eye. Den russiske FN-ambassadøren Vasilij Nebenzya sa på et møte i Sikkerhetsrådet at den syriske hæren er i sin fulle rett til å angripe de terroristiske styrkene i landet. Å kjempe mot terrorismen er i samsvar med Sikkerhetsrådets egne vedtak, pekte den russiske ambassadøren på.

Disse to kartene viser hvordan store deler av det sørlige Idlib nå er frigjort fra terroristenes grep:

25. februar:

28. februar:

Ifølge meldinger fra Ankara og Moskva skal Erdogan og Putin møtes 5. eller 6. mars i Moskva.


Vanessa Beeley, som talte på Mot Dag-konferansen i 2019 er til stede i den frigjorte delen av Idlib-provinsen. Hennes rapporter derfra kan man finne via hennes Twitter-konto.

Vanessa Beeley – The Role of the So-called White Helmets in Syria


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for tjatta tjatta says:

  Denne “nyheten” er blitt omtalt på en somalisk blogg. Russland benekter at noe slikt har skjedd??

 2. Alle påstander fra Stor Sultan Erdogan tar vi med en klype salt eller aller helst en bøtte.

 3. Om å beskytte Nato. Det Jens Stoltenberg på sin pressekonferanse i Nato hovedkvarteret i Brüssel egentlig sa var at Idlib-provinsen i Syria egentlig tilhører Tyrkia.(28 feb 2020)
  Ikke noe rart derfor at kritiske blogger rundt om i verden,slår denne talen til Stoltenberg stort opp. Voltaire.net lanserer den som historisk og gjengir alt,wsws og global Research omtaler den også grundig da den virkelig er oppsiktsvekkende. Og hårreisende.
  Faktisk ikke overraskende for meg,men i lørdagens Klassekampen finnes ikke knapt Stoltenberg eller Nato nevnt.(29 feb 2020)
  Og dette kort tid etter at Gahr Støre lanserte AP som et Nato-Fredsparti. Er dette nå den nye linja i Klassekampen også for her skrives ikke om gigantmilitærøvelsen Defender 2020 som er i gang allerede.
  Vi har da de trebukkene Bruse i AP-ledelsen. Jagland som delte ut fredspris til Obama dronekriger og EU-imperialistene også. Gahr Støre som lanserer Nato som et fredsparti etter at Nato har lagt Afghanistan og en rekke stater i ruiner. Og nå Herr Jens med at Nato gir støtte til Tyrkia for å erobre syrisk territorium.
  Den eneste grunnen til at jeg holder meg med Klassekampen er privat nysgjerrighet. Hva vil dette ende opp i? Medlemskap både i Europahæren (Libya-Mali/Sahel) og Natos kriger mot Kina og Russland? Det ser faktisk slik ut.
  Dette lanseres da som “venstresida” i Norge. Som observert av mange: virkeligheten overgår alle fantastiske ideer. Virkeligheten er uslåelig.

 4. Avatar for tjatta tjatta says:

  Fascimen er tibake. Og ingen hever et øyebryn

 5. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Mitt inntrykkk er at NATO sa at Tyrkia får ordne opp selv.
  Erdogan har neppe mer tillit til Trump enn til en luksushore.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere