Raketter mot USAs ambassade i Bagdad. Få de norske soldatene hjem NÅ!

0
USAs ambassade i Bagdad ble angrepet. Skjermdump fra Twitter.

Fem raketter traff USAs gigantiske ambassade i Bagdad 26. januar 2020. Dette er bekreftet av US Joint Operations Command, skriver al-Jazeera. Statsminister Adel Abdul Mahdi var raskt ute med å fordømme angrepene, som rimelig kan være, og det er da heller ingen grunn til å tro at hans regjering har noe ansvar for dette.

Derimot er det all grunn til å tro at angrepet er knyttet til den voldsomme motstanden mot USAs og andre utenlandske troppers tilstedeværelse i Irak, slik den kom til uttrykk i millionmarsjen i Bagdad 24. januar 2020 og med Donald Trumps drap på general Qassem Soleimani, Abu Mahdi al-Muhandis og de åtte andre militære lederne på Bagdads sivile flyplass.

Iran lovte å hevne Soleimani og gjorde det straks med angrep på to USA-baser i Irak. Angrepet på den enorme amerikanske flybasen ved Ain Al Assad var så presist og så vel gjennomført at det må ha sjokkert USAs militære ledere. Til tross for at Iran hadde varslet dem god tid i forveien via Irak, klarte de ikke å skyte ned et eneste av de iranske missilene som traff sine mål med en ekstrem posisjon. Irans formål var ikke å drepe USAs soladter, men å demonstrere hva de hadde i vente deresom provokasjonene fortsatte.

Dette satellittbildet viser hvilken presisjon det var i det iranske missilangrepet der bygninger ble pulverisert en for en slik Revolusjonsgarden ønsket.

Les Scott Ritters artikkel om dette: Iran ga Trump et signal han måtte forstå

Men om Iran ikke har planlagt flere hevnangrep etter drapene i Bagdad, så er det omvent med de pro-iranske og andre anti-USA-grupper i Irak. Soldatkameratene til Abu Mahdi al-Muhandis i Folkets motstandskomiteer har ikke hevnet sin militære leder ennå, og det er all grunn til å anta at de vil gjøre det, ikke bare én, men mange ganger.

Det hevdes at PMUs 45 brigade har tatt på seg ansvaret for rakettangrepet mot USAs ambassade, det er ikke offisielt bekreftet, og det er klart at mange grupper i Irak har kapasitet og vilje til å gjennomføre et slikt angrep. De har også vilje og evne til å gjennomføre liknende angrep mot USAs baser der også de norske soldatene befinner seg, og de vil neppe være så hensynsfulle som Iran at de varsler på forhånd. Det var ambassadens kantineområde som ble truffet i angrepet, som dermed var et angrep direkte retet mot USAs soldater. Det er meldt om tre skadde, men ingen drepte.

Det er ennå ikke klart hvordan USA vil reagere på dette, men noen kilder sier at president Trump vil beordre et motangrep mot PMU.

USAs og Norges soldater i Irak er nå okkupantstyrker etter at Iraks regjering og parlament har krevd at de skal forlate landet. Dermed er de også fritt vilt. Angrep på dem vil være en lovlig forsvarshandling.

Det later til at det ikke er gått opp for Erna Solberg og Ine Eriksen Søreide. De ikke bare lar være å trekke ut soldatene, men de vil sende en ny kontingent i februar. Dette er galimatias. Det er å spille hasard med norske soldaters liv bare for å tekkes USA. Når ikke regjeringa viser seg moden nok til å ta dette ansvaret, må andre reise dette kravet med økende styrke.

Norge ut av Irak NÅ!


Hvis du vil støtte den uavhengige og kritiske journalistikken til steigan.no, kan du sende oss et bidrag på

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.