Raketter mot USAs ambassade i Bagdad. Få de norske soldatene hjem NÅ!

10
USAs ambassade i Bagdad ble angrepet. Skjermdump fra Twitter.

Fem raketter traff USAs gigantiske ambassade i Bagdad 26. januar 2020. Dette er bekreftet av US Joint Operations Command, skriver al-Jazeera. Statsminister Adel Abdul Mahdi var raskt ute med å fordømme angrepene, som rimelig kan være, og det er da heller ingen grunn til å tro at hans regjering har noe ansvar for dette.

Derimot er det all grunn til å tro at angrepet er knyttet til den voldsomme motstanden mot USAs og andre utenlandske troppers tilstedeværelse i Irak, slik den kom til uttrykk i millionmarsjen i Bagdad 24. januar 2020 og med Donald Trumps drap på general Qassem Soleimani, Abu Mahdi al-Muhandis og de åtte andre militære lederne på Bagdads sivile flyplass.

Iran lovte å hevne Soleimani og gjorde det straks med angrep på to USA-baser i Irak. Angrepet på den enorme amerikanske flybasen ved Ain Al Assad var så presist og så vel gjennomført at det må ha sjokkert USAs militære ledere. Til tross for at Iran hadde varslet dem god tid i forveien via Irak, klarte de ikke å skyte ned et eneste av de iranske missilene som traff sine mål med en ekstrem posisjon. Irans formål var ikke å drepe USAs soladter, men å demonstrere hva de hadde i vente deresom provokasjonene fortsatte.

Dette satellittbildet viser hvilken presisjon det var i det iranske missilangrepet der bygninger ble pulverisert en for en slik Revolusjonsgarden ønsket.

Les Scott Ritters artikkel om dette: Iran ga Trump et signal han måtte forstå

Men om Iran ikke har planlagt flere hevnangrep etter drapene i Bagdad, så er det omvent med de pro-iranske og andre anti-USA-grupper i Irak. Soldatkameratene til Abu Mahdi al-Muhandis i Folkets motstandskomiteer har ikke hevnet sin militære leder ennå, og det er all grunn til å anta at de vil gjøre det, ikke bare én, men mange ganger.

Det hevdes at PMUs 45 brigade har tatt på seg ansvaret for rakettangrepet mot USAs ambassade, det er ikke offisielt bekreftet, og det er klart at mange grupper i Irak har kapasitet og vilje til å gjennomføre et slikt angrep. De har også vilje og evne til å gjennomføre liknende angrep mot USAs baser der også de norske soldatene befinner seg, og de vil neppe være så hensynsfulle som Iran at de varsler på forhånd. Det var ambassadens kantineområde som ble truffet i angrepet, som dermed var et angrep direkte retet mot USAs soldater. Det er meldt om tre skadde, men ingen drepte.

Det er ennå ikke klart hvordan USA vil reagere på dette, men noen kilder sier at president Trump vil beordre et motangrep mot PMU.

USAs og Norges soldater i Irak er nå okkupantstyrker etter at Iraks regjering og parlament har krevd at de skal forlate landet. Dermed er de også fritt vilt. Angrep på dem vil være en lovlig forsvarshandling.

Det later til at det ikke er gått opp for Erna Solberg og Ine Eriksen Søreide. De ikke bare lar være å trekke ut soldatene, men de vil sende en ny kontingent i februar. Dette er galimatias. Det er å spille hasard med norske soldaters liv bare for å tekkes USA. Når ikke regjeringa viser seg moden nok til å ta dette ansvaret, må andre reise dette kravet med økende styrke.

Norge ut av Irak NÅ!


Hvis du vil støtte den uavhengige og kritiske journalistikken til steigan.no, kan du sende oss et bidrag på

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Se der ja, Ezekiel 38 oppfylt rett foran nesa på oss.

  Som sist så prøve å skjule de enorme skadene og antall drepte, skal de bombe Iran nå ?

  REV 9.11 ble oppfylt da nyåret startet.

  Så hva blir det neste ? At det kommer et virus som sprer seg over hele verden ?

 2. Avatar for Johnny Johnny says:

  Ja, det nye viruset har allerede spredd seg til mange land, og mange er døde!

 3. Ojjjjjj… nå er jeg helt sikker på at verden vil gå til helvete i år.

  Det ser ut som dommedag, er vel som kineserne sier: Om det kvekker som en and og vagler som en and ja så er det en and.

  Da blir det hyttetur på meg i 1 år fra helgen av om det ikke allerede er for sent, for er dette sant så har vi allerede flere tusen som er smittet i Norge allerede, nå er også dødeligheten gått opp til 14%, 1 av 50 får feber så det kan ikke screens for å stoppes på fly osv.
  Det går 2 uker fra du blir smittet til du får symptomer så ingen av dem som er smittet i verden siste 14 dager er registrert enda.

  I har myndigheter og elite rømt ut til en liten øy som er helt isolert. Likene ligger strødd i gatene, flere tusen lik.
  I flere byer setter folk fyr på sykehusene for de vil ikke ha de som er smittet i nærheten av seg. Det er også løgn at bare de som er veldig syke fra før dør, legene ligger døde rundt i korridorene selv om de har brukt masker.

  Kanskje lurt å dra allerede i kveld … når panikken bryter ut vil butikkene være tomme, byene blir isolert som i Kina, unntakstilstands vil bli innført, soldater i romdrakter og MP5 står klare til å passe på at ingen bryter ut av isoleringen.

  Høres nesten ut som en dårlig skrekkfilm fra virkeligheten.

  https://www.eutimes.net/2020/01/coronavirus-alert-at-least-100000-infected-and-thousands-dead-govt-flees-to-island/

 4. Avatar for runeulv runeulv says:

  Men er det farligere enn den årlige influensaen, er hva jeg ikke klare å finne svaret på. Forrige gang med fugleinfluensaen, endte Norge opp med å kjøpe bortkastet medisin pga hysteriet.

 5. Avatar for Johnny Johnny says:

  MP5 brukes ikke lengre, nå brukes denne:

 6. Avatar for Alike Alike says:

  Nå tror jeg ikke disse rakettene kom fra Iranske styrker. Men Iran har helt klart våpen som ikke USA klarer å forsvare seg i mot, som vi har sett en rekke ganger. De kan de-aktivere deres flyvåpen, som den dronen RQ-17 var det vel. De kan skyte ned alle de andre flyene. De kan skyte i stykker USA sine flyhangarer uten problem med veldig raske raketter. De kan til og med besitte plasma-teknologi, hvis man skal tro noen kilder.

  Som jeg skrev på denne tråden, det er omkommet langt over 100 etter angrepet på USA sin base for noen uker siden… De prøver å gjømme dette for folk slik at de slipper å gå inn i en krig de vil garantert lide store tap og helt 100% sikkert ikke oppnå noen ting som helst.(og 10-talls andre grunner til at de ikke vil erkjenne et slikt nederlag)

  USA er papir-tiger.

 7. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  De har jo ikke vunnet noen krig så lenge jeg har levd, så det er ingen grunn til motsi deg.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

2 flere kommentarer

Deltakere