PayPal blokkerer The Grayzone når de nevner Iran

28

Små donasjoner til The Grayzone ble forsinket og avvist av PayPal fordi de omtalte ordet “Iran” i meldinger som berømmet kanalens dekning av USAs konflikt med Iran. Facebook sensurerte samtidig en saklig Grayzone-video som rapporterer om Hizbollah, Iran og Trump.

Dette skriver The Grayzone på sine nettsider. Max Blumenthal i The Grayzone viser til en epost han har mottatt fra PayPal som begrunnelse for at de blokkerte en gave på 10 dollar:

Den giveren det dreide seg om hadde skrevet i sin kommentar til gaven på 10 dollar:

«Jeg var så imponert over dekningen deres av USAs drap på Soleimani at jeg ga en donasjon på 10 dollar til dere via PayPal og kom med rosende bemerkninger om deres dekning av Iran i kommentarfeltet,» skrev giveren til The Grayzone. «I dag fikk jeg følgende melding fra PayPal om at jeg skulle gå til nettstedet deres og forklare hvorfor jeg henviste til Iran.»

The Gayzone viser til mange flere slike blokkeringer i det siste, særlig når Iran eller ytringsfrihet blir navnt. Facebook har også blokkert innhold fra The Grayzone også når det har vært rein faktisk gjengivelse av hva politiske ledere har sagt.

Og hvem er det som eier PayPal, mon tro? Heisan, sannelig var det ikke «de vanlige mistenkte»! Hvem kunne ha trodd det? De fire største aksjonærene er Vanguard, BlackRock, Fidelity og State Street. Og hvem er de største eierne av Facebook? Sannelig, der er de igjen. Vanguard, BlackRock, Fidelity og State Street, den siste riktignok bare på femteplass.

Og hvem er de største eierne av våpenindustrien? For eksempel Lockheed Martin, produsenten av skandaleflyet F-35? Og igjen: State Street, Vanguard, BlackRock. Kredittkortselskapet Visa? Vanguard, BlackRock, Fidelity.

Disse kapitalgruppene, som eier de største korporasjonene i USA, kontrollerer hele næringskjeden. De eier våpenindustrien, bankene, mediene som propaganderer for krigene, de sosiale mediene som når ut til folks følelser og betalingssystemene som angivelig skulle gi alternative medier og andre små aktører adgang til enkel finansiering. Deres sersjanter og visekorporaler nedover i systemet kan blokkere hvem de vil, slik altså PayPal gjør med The Grayzone.

Finanskapitalens diktatur er så totalt og så komplett som det aldri har vært, men foreløpig lever flertallet av befolkninga i troen på at vi har et demokrati der det eksisterer ytringsfrihet og likhet for loven. Enn så lenge.


Hvis du vil støtte vår uavhengige og kritiske journalistikk, kan du sende oss et bidrag på Vipps (så lenge det er mulig): 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Alike Alike says:

  Jeg sendte PayPal en epost om at jeg sletter kontoen min der og snakker dritt om de for resten av mitt liv dersom de gjør noe slikt igjen.

 2. Avatar for Mari Mari says:

  God ide men bedre å ordlegge seg i duren: Vil i fremtid gi anbefalinger som gjenspeiler Deres handlinger overfor forhenværende kunder. På den måten forteller du dem at du er misfornøyd på en diplomatisk men forretningsmessig måte som er langt mer truende og forteller dem at du er en voksen person som mener alvor. :wink:

 3. Avatar for Alike Alike says:

  For sent nå :joy:

  Jeg var for irritert for å være SÅ voksen!

 4. Avatar for runeulv runeulv says:

  Hva annet skal de gjøre, da Israel vil få store problemer om amerikanske kristne skal finne ut hvordan de har blitt brukt?

  Ikke at jeg tror det vil virke, da mange kristne ser mening i å få et kors de kan bære.

 5. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Jeg sjekket litt på Alexa vedrørende steigan.no og resett.no. Her ser det ut som steigan.no holder på å ta seg opp … men bildet er ikke entydig. Resett.no slår knock out på steigan.no på alexa ranking. Her har vi ett problem å løse.

  Hva er hemligheten bak resett.no? Videoer på resett.no er ikke noe mer / mindre verd enn videoer på steigan.no.

  En forskjell er nok at resett.no er pro-israel og pro-Trump, hvilket idag er populært. Hvis man vil ha masse donasjoner er det best å være pro-Israel og pro-Trump. Det er ikke det jeg står for, som burde være tydelig i når det gjelder USA-Iran. Hva majoriteten på steigan.no står for når det gjelder USA-Iran kan kopieres fra Mein Kampf - med noen mindre oppdateringer?

  Hva er hemligheten bak resett.no?

  Vi må snarere spørre oss: hva er problemet med steigan.no, og hva kan vi gjøre for å rette opp problemet, slik at steigan.no blir en strømlinjeformet spydspiss mot deep state.

 6. Avatar for FMD FMD says:

  Vi? Det er ikke noe vi og “vi” har ikke noe problem å løse. Du bomber kommentarfeltene med pro Israel møkk, og annet fjas som du har på hjertet til enhver tid.
  Resett har støtte fra storkapital, både direkte og via annonser.
  Resett har en stor redaksjon og flere av de som sitter i redaksjonen har bakgrunn fra forsvar og etteretning, i tillegg til en haug med fine titler.
  Steigan.no har ingen av disse tingene, og er den eneste som med hånda på hjertet kan kalle seg uavhengig.

 7. Helge Lurås i Resett er en gammel CIA mann, derfor ser Resett mer og mer ut som et propaganda blekke for krig og terror.

  Mange er rasende og Resett forsetter å grave sin egen grav, siden start så har de gått med store underskudd, mange slutter å donere når det stort sett står masse artikler som at krig mot Iran, Ghanistan, Syria, Libya osv osv er kjempesmart.

  De såkalte artiklene er sakset fra NTB der alle som en er fake news, manipulering og konspirasjonsteorier.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

20 flere kommentarer

Deltakere