PayPal blokkerer The Grayzone når de nevner Iran

0

Små donasjoner til The Grayzone ble forsinket og avvist av PayPal fordi de omtalte ordet “Iran” i meldinger som berømmet kanalens dekning av USAs konflikt med Iran. Facebook sensurerte samtidig en saklig Grayzone-video som rapporterer om Hizbollah, Iran og Trump.

Dette skriver The Grayzone på sine nettsider. Max Blumenthal i The Grayzone viser til en epost han har mottatt fra PayPal som begrunnelse for at de blokkerte en gave på 10 dollar:

Den giveren det dreide seg om hadde skrevet i sin kommentar til gaven på 10 dollar:

«Jeg var så imponert over dekningen deres av USAs drap på Soleimani at jeg ga en donasjon på 10 dollar til dere via PayPal og kom med rosende bemerkninger om deres dekning av Iran i kommentarfeltet,» skrev giveren til The Grayzone. «I dag fikk jeg følgende melding fra PayPal om at jeg skulle gå til nettstedet deres og forklare hvorfor jeg henviste til Iran.»

The Gayzone viser til mange flere slike blokkeringer i det siste, særlig når Iran eller ytringsfrihet blir navnt. Facebook har også blokkert innhold fra The Grayzone også når det har vært rein faktisk gjengivelse av hva politiske ledere har sagt.

Og hvem er det som eier PayPal, mon tro? Heisan, sannelig var det ikke «de vanlige mistenkte»! Hvem kunne ha trodd det? De fire største aksjonærene er Vanguard, BlackRock, Fidelity og State Street. Og hvem er de største eierne av Facebook? Sannelig, der er de igjen. Vanguard, BlackRock, Fidelity og State Street, den siste riktignok bare på femteplass.

Og hvem er de største eierne av våpenindustrien? For eksempel Lockheed Martin, produsenten av skandaleflyet F-35? Og igjen: State Street, Vanguard, BlackRock. Kredittkortselskapet Visa? Vanguard, BlackRock, Fidelity.

Disse kapitalgruppene, som eier de største korporasjonene i USA, kontrollerer hele næringskjeden. De eier våpenindustrien, bankene, mediene som propaganderer for krigene, de sosiale mediene som når ut til folks følelser og betalingssystemene som angivelig skulle gi alternative medier og andre små aktører adgang til enkel finansiering. Deres sersjanter og visekorporaler nedover i systemet kan blokkere hvem de vil, slik altså PayPal gjør med The Grayzone.

Finanskapitalens diktatur er så totalt og så komplett som det aldri har vært, men foreløpig lever flertallet av befolkninga i troen på at vi har et demokrati der det eksisterer ytringsfrihet og likhet for loven. Enn så lenge.


Hvis du vil støtte vår uavhengige og kritiske journalistikk, kan du sende oss et bidrag på Vipps (så lenge det er mulig): 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.